Itt a 6 kedvenc kajánk vega húsból

Egy ideje már a magyar nagyáruházakban is kapható a leginkább szója- és növényifehérje-alapú darált hús, ami ízre és állagra is hasonlít a hagyományoshoz. Ha a vörös húsokat helyettesíted vele, akkor egészségesebb és kalóriaszegényebb alternatívája lehet a hagyományos változatoknak, ezért kipróbáltuk, vajon működik-e kedvenceinkben a pszeudosertéshús.

Ebben a kamuhúsban nemcsak az a jó, hogy megkímél minket a vörös húsok és az azokban megtalálható zsírok esetleges egészségkárosító hatásaitól, de jellemzően hamarabb el is készülnek, mint a hagyományos húsos fogások. Spoiler: tök jól működnek minden egyes ételben, amelyikben darált húst használnánk. Arra érdemes figyelni, hogy a hosszas főzés egy kissé kiszárítja a keveréket, ha tehát sokáig fő, akkor érdemes valamivel több zsiradékot használni a receptekben.

Hússal is imádjuk a töltött cukkinit, ezért kipróbáltuk, milyen lesz a nagyáruházak polcain kapható növényi darált hússal. Nos, a végeredmény meglepően finom lett, pedig nehezített pályán kellett bizonyítania: vegán sajttal készült, cserébe jó sok borssal és vöröshagymával dobtuk fel.

A lasagne örök kedvenc, és most nagyon feladtuk neki a leckét. Amellett, hogy a darált húsos-paradicsomos réteg növényi alapú húsból készült, még az eredetileg vajas, tejjel készülő besamelt is vegán módon készítettük el hozzá. Működött: ha egy jó kis húsmentes fogásra vágysz, ez tökéletes lesz.

A mexikói konyháról kevesen gondolják, hogy beilleszthető az egészséges életmódba, és hát nem is a legegyszerűbb feladatok egyike. Rengeteg kukoricás, babos, darált húsos fogás van náluk az étlapon, amik közül most a darált húsos, fűszeres tacónak egy könnyű, vega változatát dobtuk össze egy kevés tejföllel és avokádóval.

A svédek azért tudhatnak valamit, amitől minden egyszerű dolog menő világszenzációvá növi ki magát a kezeik alatt. A fasírtot is úgy feldobták, hogy talán nem is kell hozzá a tökfőzelék és a házi kenyér sem. Ezek a svéd kamuhúsgolyók a krémes szósszal és egy kis áfonyaraguval tökéletesek, ha egyszerű, vega ebédet szeretnél.

A muszaka kecskesajttal, húsos raguval és egy csapott evőkanál fahéjjal az igazi – ha ezeket nem hagyod ki belőle, akkor még izgalmasabb lesz ez a görög fogás. Vegetáriánus változatban is egészen jól kiáll a húsmentes konyha becsületéért.

Ha szereted a palacsintát, akkor sós változatban ezzel a fűszeres, kamuhúsos raguval és a káposztával még nagyobb rajongója leszel. Ha nem sajnálod rá az időt, a rántott palacsintafalatok mellé készíts egy jó kis céklás-majonézes-tormás mártást is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra