Fahéjas, töltött padlizsán – könnyű, húsmentes fogás különleges fűszerekkel

Bulgurral készítjük, így minden életmódváltó és vega kedvence lehet. Ha szereted a különlegességeket, ezt próbáld ki – tökéletesen összehozza a zellert a fahéjjal és a mazsolával.

Egy menő, könnyű, zöldséges finomság, aminek töltelékébe nálunk egy kis adag, alaplében puhult bulgur is került. A bulgurt elkészítés előtt érdemes a csap alatt jól átmosni, így eltávolíthatod a szemekről az esetleges keményítőmaradványokat, és a köreted biztosan nem ragad össze. 

Hússal és anélkül is finom.
Hússal és anélkül is finom.nata_vkusidey

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab padlizsán
  • 4 darab megtisztított paradicsom
  • 1 szál újhagyma
  • 0.5 bögre bulgur
  • 2 darab szárzeller
  • 2 evőkanál mazsola
  • ízlés szerint fahéj, római kömény, bors, só
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 bögre alaplé
  • olívaolaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel az alaplevet, keverd el benne a bulgurt, és tedd féle legalább negyedórára, hogy fedő alatt megpuhulhasson. 

Vágd félbe a padlizsánokat, és süsd a grillen lefelé fordítva, amíg a belseje megpuhul. Ezek után kanalazd ki a padlizsán belsejét, vágd falatokra, és tedd egy tálba. Aprítsd fel a zöldségeket apró darabokra, és azok is mehetnek a padlizsánhoz, majd add a keverékhez a fűszereket is. Ha a bulgur megpuhult, azzal is forgasd össze, majd töltsd vissza a padlizsánokba. Adj neki még 15 percet a sütőben, és tálald friss petrezselyemmel. Hedonista változatban sajttal és olajon megpirított darált hússal egészítheted ki. 

kapcsolódó Miért olyan egészséges a bulgur?
Miért olyan egészséges a bulgur?

A keleti eredetű tört búza, a bulgur az egyik legegészségesebb köretnek számít. Miért is pontosan?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Sűrű és omlós finomság – így lesz a legfinomabb a chocholate chip cookie, az eredeti csokis keksz!

Akár fagyaszthatod is, mert reggel felolvasztva, egy nagy pohár kávé mellett nincs is ennél hedonistább reggeli.

január21., 06:24

Jön a farsang, mutatjuk a tökéletes farsangi fánk receptjét!

Nem is olyan nehéz tökéletes fánkot készíteni, és ha egy biztosan működő receptet szeretnél, erről készíts képernyőfotót!

január18., 06:24

Puha, meleg tejes kifli reggelire – így készítsd el

Tejeskávé mellett, egy kis adag, lágy, sós vajjal egyszerűen verhetetlen.

január15., 06:24

Füstös padlizsán-dió saláta gránátalmával

Még egy padlizsános salátarecept, amiből nem érdemes kihagynod a mozzarellagolyókat és a pirított kenyérkockát sem, amikre ha fűszervaj is kerül a pirítás előtt, akkor biztosan elég tartalmas lesz a fogás.

2021. augusztus21., 12:52

Csirkével és bulgurral töltött paprika – egy kevés pestóval érdemes feldobnod

Zöld és vörös pestóval is finom ez a töltött paprika, ami még tartalmasabb lesz, ha a sütés utolsó néhány percében egy-egy szelet mozzarellát is olvasztasz a tetejére.

2021. január15., 06:04

Könnyű, vega egytálétel – szójaszószos grillezett padlizsán sült rizzsel

A zöldhagyma zöldjével, friss paradicsommal és petrezselyemmel készítettük ezt a gyors fogást, ami remek akkor, ha te is egy kicsit kevesebb húst ennél, de kedveled a fűszeres, tartalmas fogásokat. Ha szereted az olvadt sajtot, abból is piríts a tetejére, miután elkészült.

2021. május26., 10:24

Mustra