Fahéjas, töltött padlizsán – könnyű, húsmentes fogás különleges fűszerekkel

Bulgurral készítjük, így minden életmódváltó és vega kedvence lehet. Ha szereted a különlegességeket, ezt próbáld ki – tökéletesen összehozza a zellert a fahéjjal és a mazsolával.

Egy menő, könnyű, zöldséges finomság, aminek töltelékébe nálunk egy kis adag, alaplében puhult bulgur is került. A bulgurt elkészítés előtt érdemes a csap alatt jól átmosni, így eltávolíthatod a szemekről az esetleges keményítőmaradványokat, és a köreted biztosan nem ragad össze. 

Hússal és anélkül is finom.
Hússal és anélkül is finom.Fotó: nata_vkusidey

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab padlizsán
  • 4 darab megtisztított paradicsom
  • 1 szál újhagyma
  • 0.5 bögre bulgur
  • 2 darab szárzeller
  • 2 evőkanál mazsola
  • ízlés szerint fahéj, római kömény, bors, só
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 bögre alaplé
  • olívaolaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel az alaplevet, keverd el benne a bulgurt, és tedd féle legalább negyedórára, hogy fedő alatt megpuhulhasson. 

Vágd félbe a padlizsánokat, és süsd a grillen lefelé fordítva, amíg a belseje megpuhul. Ezek után kanalazd ki a padlizsán belsejét, vágd falatokra, és tedd egy tálba. Aprítsd fel a zöldségeket apró darabokra, és azok is mehetnek a padlizsánhoz, majd add a keverékhez a fűszereket is. Ha a bulgur megpuhult, azzal is forgasd össze, majd töltsd vissza a padlizsánokba. Adj neki még 15 percet a sütőben, és tálald friss petrezselyemmel. Hedonista változatban sajttal és olajon megpirított darált hússal egészítheted ki. 

Miért olyan egészséges a bulgur?
Miért olyan egészséges a bulgur?

A keleti eredetű tört búza, a bulgur az egyik legegészségesebb köretnek számít. Miért is pontosan?

Tovább »

Még több recept

Narancsos-szójás-mézes csirkefalatok – egy gyors rukkolasalátát dobj össze mellé

A csirke tökéletes alapanyag, ami sokféle konyha fűszereivel lesz nagyon finom. Szójával és mézzel is remek – ez a fogás egy kevés gyömbérrel fűszerezett, grillezett ananásszal és rizzsel a legizgalmasabb.

február25., 06:00

A fokhagymás bulgurgolyók pitában és paradicsomszósszal is finomak

Univerzálisan felhasználhatók ezek a klassz bulgurfasírtok, amiket összedobni akkor is remek döntés, ha maradt egy nagy tányér köret ebédről, és nem szeretnéd kidobni a megmaradt adagot.

január14., 06:04

Skót tojás – Készítsd a tojásos ebéded forrólevegős sütőben!!

A tojással töltött, darált húsos falatok egy kicsit új ruhában mutatják meg a megszokott alapanyagaidat. Készíts mellé tejfölös uborkasalátát, és ha be tudsz szerezni füstös csilipasztát, azt se hagyd le a tetejéről.

február25., 06:00

Édesburgonya és bulgur – tökéletes újévi, életmódváltó fogás

Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz salátát, amit tortillalapokba töltve akár magaddal is vihetsz a munkahelyedre. Ha hiányzik belőle a hús, néhány szelet napon szárított sonkát érdemes kínálod mellé.

január14., 06:04

Ezekkel a különleges tavaszi tekercsekkel kezdőként sem lesz gondod

Egy jó kis vietnámi hangulatú fogás, amihez már itthon is könnyű beszerezned az alapanyagokat. Készíts mellé apró csíkokra vágott zöldségeket wokban egy kevés gyömbérrel, mézzel, csilivel és szójaszósszal.

február25., 06:00

Ez a fűszeres sült répa forrólevegős sütőben lesz a legfinomabb

Akár egy adag csípős, juharszirupos mázat is készíthetsz hozzá, amiből semmiképpen ne hagyj ki egy kevés sót és citromlevet. Halak és csirke mellett is nagyon finom.

február24., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.