Fahéjas, töltött padlizsán – könnyű, húsmentes fogás különleges fűszerekkel

Bulgurral készítjük, így minden életmódváltó és vega kedvence lehet. Ha szereted a különlegességeket, ezt próbáld ki – tökéletesen összehozza a zellert a fahéjjal és a mazsolával.

Egy menő, könnyű, zöldséges finomság, aminek töltelékébe nálunk egy kis adag, alaplében puhult bulgur is került. A bulgurt elkészítés előtt érdemes a csap alatt jól átmosni, így eltávolíthatod a szemekről az esetleges keményítőmaradványokat, és a köreted biztosan nem ragad össze. 

Hússal és anélkül is finom.
Hússal és anélkül is finom.Fotó: nata_vkusidey

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab padlizsán
  • 4 darab megtisztított paradicsom
  • 1 szál újhagyma
  • 0.5 bögre bulgur
  • 2 darab szárzeller
  • 2 evőkanál mazsola
  • ízlés szerint fahéj, római kömény, bors, só
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 bögre alaplé
  • olívaolaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel az alaplevet, keverd el benne a bulgurt, és tedd féle legalább negyedórára, hogy fedő alatt megpuhulhasson. 

Vágd félbe a padlizsánokat, és süsd a grillen lefelé fordítva, amíg a belseje megpuhul. Ezek után kanalazd ki a padlizsán belsejét, vágd falatokra, és tedd egy tálba. Aprítsd fel a zöldségeket apró darabokra, és azok is mehetnek a padlizsánhoz, majd add a keverékhez a fűszereket is. Ha a bulgur megpuhult, azzal is forgasd össze, majd töltsd vissza a padlizsánokba. Adj neki még 15 percet a sütőben, és tálald friss petrezselyemmel. Hedonista változatban sajttal és olajon megpirított darált hússal egészítheted ki. 

Miért olyan egészséges a bulgur?
Miért olyan egészséges a bulgur?

A keleti eredetű tört búza, a bulgur az egyik legegészségesebb köretnek számít. Miért is pontosan?

Tovább »

Még több recept

Még egy klassz tipp vacsorára: csirkés-gombás pite

Erdei gombákkal a legfinomabb, de igazából bármelyik klasszul illik ehhez a fogáshoz. Igazi maradékmentő étel, amiből nem érdemes kihagynod a hűtőben várakozó, jobb sorsra érdemes zöldség- és sajtcsücsköket sem.

szeptember27., 06:04

Ennek a hamburgernek egy kissé keleti hangulata lett a padlizsántól és a fahéjas paradicsomszósztól

Egy tökéletes vega szendvics készült el nálunk, amiből ne hagyj ki néhány szelet ementálit, mert azzal lesz a legfinomabb.

augusztus2., 06:04

Próbáld ki a csilis babot hús helyett könnyű változatban, padlizsánnal

Ha néha beiktatnál egy-egy egy vega fogást a hagyományos vacsorák és ebédek helyett, kezdd azokkal, amikben ismerős ízekkel találkozol. Ez a ragu rizs mellett és tortillába töltve is finom, de egy adag reszelt sajttal akár melegszendvicset is készíthetsz belőle.

szeptember26., 06:04

Ez tényleg az egyik legfinomabb saláta: epres-kecskesajtos bébispenót dióval

Ha már unod a hagyományos görög- és cézársalátákat, próbáld ki ezt az epres-sajtosat, amit olajos magvakkal tehetsz még tartalmasabbá.

március14., 06:04

Ezt a perzsa marharagut a padlizsán és az egzotikus fűszerek dobják fel

Ha valami gazdag, mégsem unalmas húsos fogást készítenél, ezt a ragut főzd meg, és készítsd jó fűszeresre és csípősre.

július23., 06:04

Legalább kétféle sajttal érdemes készítened ezt a zöldséges pitét

Kis adagokban előételként, egyben sütve könnyű vacsoraként tálalhatod ezt az egyszerű pitét, amihez jól illik egy füstös-paprikás szósz, de egy aszalt gyümölcsös erdeigomba-ragu is.

szeptember27., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.