Télen is jólesik egy nagy tál egészséges tabbouleh – így készítheted el legegyszerűbben az egészséges salátát

A tabbouleh az egyik legismertebb közel-keleti étel, aminek egyik talán legfontosabb jellemzője, hogy a petrezselyem nem csak egyszerű ízesítőként szerepel benne. Rengeteg kell belőle, ami mellé egyes receptek szerint a friss mentalevelek is elengedhetetlenek. Mint minden hideg téli héten, ezen is van egy olyan fogásunk, amivel a nyarat idézheted meg, most ez a saláta lett a kiválasztott!

Ha nagyon autentikus akarsz lenni, készíts mellé egy fűszeres csirkenyársat vagy kebabot egy kis hideg, joghurtos szósszal és egy nagy tepsi baklavát. Nálunk ez a saláta alaplében puhult bulgurral és egy kevés lime-lével készült el, hagyma helyett pedig a kissé enyhébb ízű snidlinget adtuk hozzá. 

Mindet megkóstolnánk.
Mindet megkóstolnánk.Fotó: Floortje

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre alaplé vagy víz
  • 1 nagyobb darab biocitrom leve és héja
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 darab lime leve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 darab meghámozott paradicsom
  • 2 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor menta
  • 1 csokor snidling
  • 1 fél kígyóuborka
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel az alaplét vagy a vizet, és add hozzá a bulgurt, és ha szükséges, sót és borsot. Egyszer keverd át, majd a tűzről levéve, fedő alatt hagyd úgy 25 perc alatt megpuhulni. Közben apríts fel minden hozzávalót, és keverd el őket egymással, fűszerezd, majd amikor a bulgur langyosra hűlt, forgasd át a keverékben. Szuper az egyszerű húsok és halak mellett.

Mi kerüljön egy gyerekbarát csirkenyársra? Pácolt csirkemell kocka, szalonna, hagyma, paprika, paradicsom, alma, körte.

Tovább »

Még több recept

Lila káposztával, céklával és körtével készül az egyik legfinomabb téli saláta

Sertés- és marhasült mellett is remek ez friss és egészséges köret. Csak arra kell vigyáznod, hogy a húsokat már ne fűszerezd túl, elég lesz ízesítőnek egy kevés só és frissen őrölt fekete bors.

január22., 06:04

Naná, hogy ezen a héten is hoztunk lecsót – bulgurral és virslivel még tartalmasabb

Ebben a bulguros változatban egy adag lassan felszívódó szénhidrát is kerül bele, ami mellett a virslikarikák teszik ismerőssé a fogást a család reformételekben nem gondolkodó tagjai számára is.

2020. január23., 11:36

Itt tart már a tudomány: császármorzsa bulgurból

Vannak érveink a bulguros változat mellett.

2020. január22., 11:20

Füstöltmakréla-saláta bulgurral – percek alatt izgalmas vacsorát készíthetsz

A zöldhagyma zöldje, a zeller és a paradicsom klasszul feldobják ezt a salátát, amit magyaros hangulatban köménnyel, fokhagymával és paprikával készíts, mexikói változatban egy nagy adag csilivel, lime-héjjal és friss avokádóval tálalj.

január15., 06:04

Fahéjas, töltött padlizsán – könnyű, húsmentes fogás különleges fűszerekkel

Bulgurral készítjük, így minden életmódváltó és vega kedvence lehet.

2020. január17., 12:00

Melegszendvics csirkével és fokhagymás tejföllel – egy kevés füstös csilit is szórj a tetejére!

Ha gyors és finom csirkés fogást keresel, dobd össze ezt a gazdag melegszendvicset, ami szerintünk egy nagy adag rápirult sajttal és fokhagymás tejföllel az igazi. Ha szereted a csípőset, füstölt csiliporral a tetején tálald.

január24., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.