Télen is jólesik egy nagy tál egészséges tabbouleh – így készítheted el legegyszerűbben az egészséges salátát

A tabbouleh az egyik legismertebb közel-keleti étel, aminek egyik talán legfontosabb jellemzője, hogy a petrezselyem nem csak egyszerű ízesítőként szerepel benne. Rengeteg kell belőle, ami mellé egyes receptek szerint a friss mentalevelek is elengedhetetlenek. Mint minden hideg téli héten, ezen is van egy olyan fogásunk, amivel a nyarat idézheted meg, most ez a saláta lett a kiválasztott!

Ha nagyon autentikus akarsz lenni, készíts mellé egy fűszeres csirkenyársat vagy kebabot egy kis hideg, joghurtos szósszal és egy nagy tepsi baklavát. Nálunk ez a saláta alaplében puhult bulgurral és egy kevés lime-lével készült el, hagyma helyett pedig a kissé enyhébb ízű snidlinget adtuk hozzá. 

Mindet megkóstolnánk.
Mindet megkóstolnánk.Fotó: Floortje

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre alaplé vagy víz
  • 1 nagyobb darab biocitrom leve és héja
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 darab lime leve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 darab meghámozott paradicsom
  • 2 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor menta
  • 1 csokor snidling
  • 1 fél kígyóuborka
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel az alaplét vagy a vizet, és add hozzá a bulgurt, és ha szükséges, sót és borsot. Egyszer keverd át, majd a tűzről levéve, fedő alatt hagyd úgy 25 perc alatt megpuhulni. Közben apríts fel minden hozzávalót, és keverd el őket egymással, fűszerezd, majd amikor a bulgur langyosra hűlt, forgasd át a keverékben. Szuper az egyszerű húsok és halak mellett.

Mi kerüljön egy gyerekbarát csirkenyársra? Pácolt csirkemell kocka, szalonna, hagyma, paprika, paradicsom, alma, körte.

Tovább »

Még több recept

Bulgur padlizsánnal, erdei gombákkal és kecskesajttal

Ha szereted a bulgurt, érdemes feldobnod egy nagy adag grillezett padlizsánnal és aromás erdei gombákkal, így menő köretet vagy remek vega főételt tudsz összedobni.

július26., 06:04

Még egy klassz tipp vacsorára: csirkés-gombás pite

Erdei gombákkal a legfinomabb, de igazából bármelyik klasszul illik ehhez a fogáshoz. Igazi maradékmentő étel, amiből nem érdemes kihagynod a hűtőben várakozó, jobb sorsra érdemes zöldség- és sajtcsücsköket sem.

szeptember27., 06:04

Céklás bulgur kecskesajttal – köretként és salátának is tökéletes

A világ egyik legegyszerűbben összedobható finomsága ez a céklás-kecskesajtos változat, amit köretként és salátaként is elkészíthetsz. Mutatjuk, hogyan!

január16., 09:20

Itt tart már a tudomány: császármorzsa bulgurból

Vannak érveink a bulguros változat mellett.

január22., 11:20

Csicseriborsó, spenót és lágytojás – ha ma este valami gyorsat és egészségeset szeretnél

Még egy ötlet, ha valami pofonegyszerű vacsorát szeretnél: csak fűszerezd külön és pakold egymás mellé ezt a remek triót, és ha van otthon dió és szarvasgombaolaj, azokból is adj neki. Egy frissen készült rozspirítós mellett gyors és egészséges vacsora lesz belőle.

szeptember30., 06:04

Próbáld ki a csilis babot hús helyett könnyű változatban, padlizsánnal

Ha néha beiktatnál egy-egy egy vega fogást a hagyományos vacsorák és ebédek helyett, kezdd azokkal, amikben ismerős ízekkel találkozol. Ez a ragu rizs mellett és tortillába töltve is finom, de egy adag reszelt sajttal akár melegszendvicset is készíthetsz belőle.

szeptember26., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.