Télen is jólesik egy nagy tál egészséges tabbouleh – így készítheted el legegyszerűbben az egészséges salátát

A tabbouleh az egyik legismertebb közel-keleti étel, aminek egyik talán legfontosabb jellemzője, hogy a petrezselyem nem csak egyszerű ízesítőként szerepel benne. Rengeteg kell belőle, ami mellé egyes receptek szerint a friss mentalevelek is elengedhetetlenek. Mint minden hideg téli héten, ezen is van egy olyan fogásunk, amivel a nyarat idézheted meg, most ez a saláta lett a kiválasztott!

Ha nagyon autentikus akarsz lenni, készíts mellé egy fűszeres csirkenyársat vagy kebabot egy kis hideg, joghurtos szósszal és egy nagy tepsi baklavát. Nálunk ez a saláta alaplében puhult bulgurral és egy kevés lime-lével készült el, hagyma helyett pedig a kissé enyhébb ízű snidlinget adtuk hozzá. 

Mindet megkóstolnánk.
Mindet megkóstolnánk.Floortje

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre alaplé vagy víz
  • 1 nagyobb darab biocitrom leve és héja
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 darab lime leve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 darab meghámozott paradicsom
  • 2 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor menta
  • 1 csokor snidling
  • 1 fél kígyóuborka
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel az alaplét vagy a vizet, és add hozzá a bulgurt, és ha szükséges, sót és borsot. Egyszer keverd át, majd a tűzről levéve, fedő alatt hagyd úgy 25 perc alatt megpuhulni. Közben apríts fel minden hozzávalót, és keverd el őket egymással, fűszerezd, majd amikor a bulgur langyosra hűlt, forgasd át a keverékben. Szuper az egyszerű húsok és halak mellett.

Mi kerüljön egy gyerekbarát csirkenyársra? Pácolt csirkemell kocka, szalonna, hagyma, paprika, paradicsom, alma, körte.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mazsolás-cukkinis bulgursaláta – ha szereted a különleges ízkombinációkat

Akik már rég felfedezték, milyen finom tud lenni egy-egy sós ételben néhány édes falatka, biztosan írni fogják ezt a klassz köretet, aminek az íze egy nagy adag citromtól és petrezselyemtől lesz igazán nyári és friss.

2020. május27., 06:00

Itt tart már a tudomány: császármorzsa bulgurból

Vannak érveink a bulguros változat mellett.

2020. január22., 11:20

Rizses hús új szinteken: krémes, rizses csirkeegytál

Még egy remek rizses fogás, amiben az a legjobb, hogy nagyon könnyen elkészítheted belőle saját specialitásod a kedvenc hozzávalóiddal. Maradékmentésre is remek, ha épp gomba van otthon, abból is kerülhet bele, de nem lesz rosszabb a borsótól vagy a reszelt sajttól sem.

szeptember24., 12:52

Barnarizs-tabbouleh keménytojással – így még tartalmasabb lett egyik kedvenc salátánk

Kérdés, hogy hívhatjuk-e még ezt a salátát tabboulehnek, de végül is nem a neve a legfontosabb, hanem az, hogy a petrezselyemmel jól feltuningolt fogásba most egy kevés tojás is került, és ha még izgalmasabbá tennéd, a gránátalmát se hagyd ki belőle.

április3., 12:52

Csirkével és bulgurral töltött paprika – egy kevés pestóval érdemes feldobnod

Zöld és vörös pestóval is finom ez a töltött paprika, ami még tartalmasabb lesz, ha a sütés utolsó néhány percében egy-egy szelet mozzarellát is olvasztasz a tetejére.

január15., 06:04

A fokhagymás bulgurgolyók pitában és paradicsomszósszal is finomak

Univerzálisan felhasználhatók ezek a klassz bulgurfasírtok, amiket összedobni akkor is remek döntés, ha maradt egy nagy tányér köret ebédről, és nem szeretnéd kidobni a megmaradt adagot.

január14., 06:04

Mustra