Ha valami olaszosat ennél, pizza helyett próbáld ki a raviolilevest!

Annyi biztos, hogy pizzát enni eléggé bűnös élvezet, amiről illik időnként lemondani. Vannak persze az erős, jellemes emberek, akik kibírják nélküle, és vagyunk mi, a szánalmas halandók, akik inkább alkudoznak a sorsukkal. Nekünk tökéletes ez az olaszos leves, aminek ugye nagy része víz, egy másik része zöldfűszer, a többiről pedig nem beszélünk.

A házi ravioli elkészítése nem egy nagy dolog, egy kis rutinnal negyedóra alatt összedobhatod, aztán pedig mehet a levesbe, paradicsomszószba vagy a sajtok és saláták közé.  Készülhet darált hússal, ricottával, spenóttal vagy gombával, lehet szardellás, baconös, tonhalas, kecskesajtos-snidlinges. Nálunk kéksajtos-olívás tölteléket kapott. 

 

Már csak egy nagy adag zöldfűszer hiányzik a tetejéről.
Már csak egy nagy adag zöldfűszer hiányzik a tetejéről.LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre

A raviolihoz

  • 4 darab tojás
  • 30 deka liszt
  • 10 deka kéksajt
  • 3 evőkanál ricotta
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 kisebb csésze felaprított fekete olíva
  • 10 deka búzadara
  • 1 darab kissé felvert tojás

A leveshez

  • 1 csokor paradicsom, oregánó, rozmaring és kakukkfű (lehetőleg frissen)
  • 2 deci paradicsompüré
  • 8 deci zöldségalaplé
  • 4 evőkanál reszelt parmezán
Recept idők

A tésztában nem lesz só, így fontos, hogy kifejezetten sós vízben főjön. A helyiek azt mondják, akkor jó, ha az íze a tengervízéhez hasonló, aminek tökéletes mennyisége valahol a kis marék és az óriáscsipet között van.

Elkészítés:

Dolgozd el egymással a 4 tojást, a lisztet és a búzadarát rugalmas tésztává. Felezd el, és formázz belőle cipókat, amiket beolajozva hagyj legalább 20 percet pihenni. Ezek után nyújtsd a tésztát minél vékonyabbra. Egyikre halmozod majd a kis töltelékadagokat, a másikkal pedig befeded, és végül késsel vagy egy derelyevágóval össze tudod vágni őket. A megtöltött ravioli szélét kend meg a felvert tojás felével, ettől könnyebben összeállnak majd.

A töltelékhez keverd össze a ricottát a kéksajttal és az olívával, majd add hozzá a felvert tojás másik felét, és sózd, borsozd a keveréket ízlés szerint. Amikor elkészültél, főzd ki a raviolikat sós vízben, majd tedd félre. Vastagságtól függően 7-12 perc alatt elkészülnek.

A leves összeállításához forrald össze az alaplét a paradicsompürével, majd ízesítsd sóval, ha még szükséges. Kanalazd bele az elkészült raviolikat, szórd meg parmezánnal és jó sok friss zöldfűszerrel. Ha még kalóriaszegényebben készítenéd, próbáld ki tonhalas-bazslikomos töltelékkel!

 

 

kapcsolódó Az olaszok tudnak valamit: spenótos ravioli házilag, füstöltsajt-szószos édesburgonyával
Az olaszok tudnak valamit: spenótos ravioli házilag, füstöltsajt-szószos édesburgonyával

Ők a spenótos raviolit karácsonykor eszik egy jó adag tengeri herkentyű és egy szelet puha panettone társaságában. Mi pedig nagyon szívesen követjük őket.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele.

2021. október24., 07:32

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Vörösboros aszalt szilvakrém-leves: vajban puhult gombákkal a legfinomabb

Jól illik a közepébe a bacon, a kalácsból készített házi kruton, de nagyon finom vajban puhított erdei gombákkal is. Hedonista változatban próbáld ki mindegyikkel!

2021. november16., 07:04

Mustra