Szénhidrátparások, figyelem! Tojással, sonkával sült avokádó reggelire

Ha szeretnél minél több olyan finomságot enni, ami úgy laktat, hogy közben egészséges, és még nem is annyira húsos fogás, akkor szeretni fogod ezt a krémesre sült avokádót, amit most tojással és sovány sonkával készítettünk el.

Nem kizárólag reggelire jó ez az egyszerű sült avokádó – egy kis parmezánnal, pirított, fűszeres dióval és rozskenyérrel akár egy egészséges, könnyű vacsora is összeállítható belőle.

GettyImages-972855786
LauriPatterson

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 darab avokádó
  • 2 tojás
  • 2 szelet jó minőségű sonka
  • ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
  • 1 evőkanál vaj
  • 0.5 lime
Recept idők

Elkészítés:

Felezd el a meghámozott avokádókat, és a gömbölyű oldaluknál vágj le belőlük egy keveset, hogy stabilan megálljanak. Mehet mindegyikre néhány csepp lime-lé, só és bors is.

Helyezd őket kis lángon a forró vajra, szórj rájuk egy adag apróra vágott sonkát, és üsd rá a tojást is. Azt is sózd és borsozd, majd fedő alatt süsd addig, amíg a tojás elkészül. Ha a zsiradékkal spórolnál, sütőben is készítheted, ha pedig szereted a csípőset, a végén egy kis adag csilipehellyel szórd meg. 

Így válassz tökéletes avokádót! Így válassz tökéletes avokádót!

A szépség ebben az esetben sem minden.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Ez a tojásos reggeli wrap egy nagy adag olvadt ementálival lesz a legfinomabb

Munkába, utazáshoz és gyors reggeliként is remek ez a tojásos reggeli wrap, amihez mi a tortillalapokra egy-egy nagy szelet ementálit is szoktunk olvasztani. Házi, sült fokhagymás majonézzel még finomabb.

2021. április30., 10:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Indiai tojásos curry – édesburgonyával és hideg joghurttal a tetején lesz igazán finom

Ha maradt valamennyi főtt tojás a húsvétra megfőzött adagból, ennek a currynek a tetején bátran bevetheted. Ha a sonka főzőlevében készíted el a tojásokat, még finomabbak lesznek.

2021. április3., 11:24

Kolbászos-tojásos casserole – egy szelet házi kenyérrel és ecetes fejes salátával érdemes tálalnod

Egy gyors, sütőben sült fogás, ha épp nem szeretnél sokat a konyhában szobrozni egy tartalmas vacsoráért. Csak süsd össze az alapanyagokat egy kisebb szilikontepsiben, vágj néhány szelet zöldséget és egy nagy szelet kovásszal készült kenyeret mellé.

2021. május1., 10:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek