Szénhidrátparások, figyelem! Tojással, sonkával sült avokádó reggelire

Ha szeretnél minél több olyan finomságot enni, ami úgy laktat, hogy közben egészséges, és még nem is annyira húsos fogás, akkor szeretni fogod ezt a krémesre sült avokádót, amit most tojással és sovány sonkával készítettünk el.

Nem kizárólag reggelire jó ez az egyszerű sült avokádó – egy kis parmezánnal, pirított, fűszeres dióval és rozskenyérrel akár egy egészséges, könnyű vacsora is összeállítható belőle.

GettyImages-972855786
LauriPatterson

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 darab avokádó
  • 2 tojás
  • 2 szelet jó minőségű sonka
  • ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
  • 1 evőkanál vaj
  • 0.5 lime
Recept idők

Elkészítés:

Felezd el a meghámozott avokádókat, és a gömbölyű oldaluknál vágj le belőlük egy keveset, hogy stabilan megálljanak. Mehet mindegyikre néhány csepp lime-lé, só és bors is.

Helyezd őket kis lángon a forró vajra, szórj rájuk egy adag apróra vágott sonkát, és üsd rá a tojást is. Azt is sózd és borsozd, majd fedő alatt süsd addig, amíg a tojás elkészül. Ha a zsiradékkal spórolnál, sütőben is készítheted, ha pedig szereted a csípőset, a végén egy kis adag csilipehellyel szórd meg. 

kapcsolódó Így válassz tökéletes avokádót!
Így válassz tökéletes avokádót!

A szépség ebben az esetben sem minden.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tojás-chorizo szendvics – sült hagymával és sajtkrémmel igazán tartalmas ebédhelyettesítő

Ez az a szendvics, ami reggelire, ebédre és vacsorára is tökéletes lesz, főleg, ha kedvenc zöldségeidből is kerül belül be egy nagy adag.

2021. július4., 12:52

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Csípős-fűszeres sült tojásos rizs karfiollal és édesburgonyával

Vannak olyan napok, amikor az ember csak olyasmit dobna össze, amit egyszerűen be kell tenni a sütőbe vagy lábosba, és az étel elkészíti saját magát. Ez a fűszeres rizs sem egy bonyolult fogás, és önmagában is remek, ha pedig egy kicsit jobban feldobnád, akkor húsrajongóknak néhány szelet bacont kockázz fel és azzal pirítsd össze.

2021. augusztus20., 10:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Mustra