Nyilván megoldjuk, hogy a diéta alatt is falhassuk: zabpalacsinta almaraguval

Na majd biztos pont a palacsintáról fogunk lemondani egy-egy felelőtlenül bevállalt újévi fogadalom miatt! A palacsinta ebben a zabos változatban, egy kis édesítővel lassú felszívódású finomság lesz, amihez tökéletesen illik a kakaópor, a fahéj, a vaníliás túrókrém, de ez a szuper, sűrű és fűszeres almaragu is. Ha zabliszted nincs otthon, teljes kiőrlésű lisztből próbáld ki.

Mi zabpehelyből készítettük, hogy azoknak se lehessen semmi kifogása az elkészítése ellen, akiknél éppen nincs otthon speciális liszt, de zabpehely pont igen. Tálald a palacsintát és a ragut langyosan, és ha van időd, egy adag sűrű főzött krémmel töltsd meg, így elegáns desszertként is megállja majd a helyét. Pikánsabb változatban az almához adott fahéjat borsra, csilire, vaníliára és levendulára is lecserélheted. 

Egy kis füge is elfér a tetején.
Egy kis füge is elfér a tetején.Image Source RF/Chad Springer

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 bögre zabpehely
  • 1 bögre tej
  • 3 evőkanál cukor (édesítővel is helyettesítheted)
  • 2 nagy evőkanál étolaj
  • 1 mokkáskanál
  • 3 tojás
  • 4 kicsire felkockázott alma
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 nagy evőkanál méz (vagy más édesítő)
  • 1 fél citrom leve
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 nagy evőkanál étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

Az almaraguhoz dobd az almakockákat a megolvasztott vajra, és még hidegen keverd el velük az étezési keményítőt is. Miközben kis lángon, fedő alatt puhulnak, mehet a gyümölcsökhoz a méz, a fahéj és a citromlé is. Húsz perc után sűrű ragu lesz az almákból, amit akár a reggeli joghurtodhoz és egy rakás édességhez is felhasználhatsz.

Amíg a gyümölcsök puhulnak, törd össze a zabpelyhet aprítógépben szinte lisztes állagúra, majd a legegyszerűbb, ha a többi hozzávalót is ebben kevered el. Néhány perc után el is készül a tésztád, amiből kevés olajon, kis lángon süss palacsintákat. 

 

Fogyókúrázik? Ezeket az édességeket eheti

Összegyűjtöttünk pár olyan gyorsan összecsapható receptet, amelyet olyanok is ehetnek, akik éppen fogyókúráznak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Görög kapros babragu – zöldségekkel, salátaként és egy nagy adag rizs tetején is megállja a helyét

Egy remekül variálható étel, ami egy kis mediterrán hangulatot a hoz a rettenetes, esős őszi estékre. Készítsd zöldségekkel, akkor talán egy nagy szelet baklava is belefér mellé.

szeptember18., 12:52

Vegán szingapúri tészta – ha egy könnyű, húsmentes fogásra vágysz

Egy könnyű, tésztás fogásra bármikor vevők vagyunk, és bár a grízessel és a sajtos-tejfölössel sincs semmi baj, néha az ember inkább egy-egy izgalmas és pofonegyszerűen összerittyenthető különlegességre vágyik. Íme az egyik ilyen kedvencünk!

szeptember16., 11:24

Ananászos-csirkés ramentészta mogyoróval, zöldhagymával és krémes mogyorószósszal

Egy gyorsan grillezett csirkeszelet mellett tökéletes ez az ananászos-csilis finomság, amit mindenki imádni fog, aki szívesen kipróbál izgalmas gasztrokülönlegességeket.

szeptember18., 11:24

Ramentészta édes-csilis változatban, sertéshússal

Egy gazdag egytálételt hoztunk mindazoknak, akik szintén impulzusvásárlók és szintén megvettek egy többadagos ramentésztát, amihez már csak néhány recept kellene. Íme!

szeptember19., 10:40

Teljes kiőrlésű süti vaníliával és aranymazsolával

Egy pofonegyszerű édesség, amivel nem ártasz a szervezetednek sem. Készítheted mézzel, édesítővel, cukorral vagy agavéval, amiben éppen hiszel. Délutáni tea és kávé mellé, de kirándulásra is remek.

augusztus14., 10:24

Ezt a gyors reggeli kolbászos casserole-t a legválogatósabbak is szeretni fogják

Csak dobd egy jénaiba a hozzávalókat – szinte ennyi a receptje ennek a remek reggeli fogásnak, amit akkor is jó ötlet elkészíteni, ha épp vendégeid vannak, hiszen akár egy kis jénaiban, akár egy hatalmas tepsiben összedobható. Friss kalácsszeletekkel tálald, ezek édeskés íze remekül illik a kolbászfalatok fűszerességéhez.

szeptember20., 10:24

Mustra