Sósan is rajongjuk: spenótos zabpalacsinta snidlinges juhtúróval töltve

Lila hagyma, spenót és a zab – így lesz a palacsintából valami nagyon izgalmas, és még a diátába is beilleszthető fogás. Ha egy kicsit elég volt már a húsból az ünnepek után, készítsd el ezt a jó kis pikáns, spenótos fogást vacsorára vagy ebédre.

A jó kis langyos, juhtúrós palacsinták mellől nem hiányzik majd a hús, de ha mégis, akkor egy szelet érett, sovány sonkát is tölts a spenótos palacsintákba. Ha szereted a sós sajtokat, fetás-snidlinges változatban is próbáld ki, ha pedig a magyaros ízekért rajongsz, körözöttel töltsd meg a zöld palacsintákat. Nálunk a sós töltelék ellensúlyozására egy kevés édeskés szárított paradicsom is került a kulimászba. 

Körözöttel is finom.
Körözöttel is finom.iko636

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fél csokor felaprított snidling
  • 1 kisebb csésze apróra kockázott, szárított paradicsom
  • 10 deka juhtúró
  • 1 fél pohár tejföl
  • 3 tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre zabpehely
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kisebb pohár szódavíz
  • 2 nagy evőkanál étolaj
  • 1 csésze fagyasztott spenót
  • ízlés szerint só, bors és fokhagymapor
Recept idők

Elkészítés:

Törd össze aprítógépben a zabpelyhet, és ha már lisztes állagú, mehet hozzá a tej, egy tesákanál só, cukor, a tojások, az olaj és a spenót. Jól dolgozd el a keveréket, majd süss belőle palacsintákat. 

A töltelékhez dolgozd el a juhtúrót, a tejfölt, a snidlinget és a paradicsomkockákat, és ha van otthon, egy kevés fanyar fekete olívát is adhatsz a sós-édeskés keverékhez. Ezzel töltsd meg a palacsintákat, és kínáld vega főételként vagy egyszerű, fokhagymás csirke- és halszeletek mellé, köretként. 

Spenóttal és mozzarellával töltött csirkemell Spenóttal és mozzarellával töltött csirkemell

Álltam a félig elkészített csirkével tanácstalanul, és gyorsan ki kellett találnom, hogy menthetem meg a vasárnapi ebédet. Jól sikerült improvizáció.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Narancsos palacsinta oreokrémmel és őszibarackkal

Ha olyan desszertet szeretnél, ami mindenkinek ismerős, mégis nagyon izgalmas és különleges, ezt a remek, kekszes, krémes és nagyon gyümölcsös verziót érdemes kipróbálnod.

2021. november7., 09:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Reggeli zabpalacsinta vaníliás-nektarinos raguval

Ha egy kicsit egészségesebb fogásokat választanál, de igazi ínyenc vagy, ez lehet számodra a tökéletes reggeli. A ragu az esti grillezés után egy gombóc fagyi tetején is finom.

2021. július5., 12:52

Jöhet egy adag olaszos burgonyapalacsinta vacsorára?

Marinara szósszal, parmezánnal, de tejföllel vagy akár önmagában is finom ez a remek, gyors fogás. Ha pedig őszi hangulatban ennéd, hagyd ki a fűszereket, és sűrű házi szilvakelvárral, pirított, tört dióval a tetején tálald.

2021. október5., 15:24

Ricottapalacsinta mogyoróvajas krémmel – egy kis extra fehérjével dobtuk fel a kedvencedet

A tetejéről ne maradjon ki egy kis kanál eperlekvár vagy savanykás meggydzsem – azzal lesz igazán tökéletes.

2021. július11., 10:44

Farfalle spenóttal, gorgonzolával és fenyőmaggal

Egy kissé szokatlan hangulatú olaszos finomság, amit akár házi farfalléből is készíthetsz. Ha megvan a tészta, vágd derelyevágóval kis téglalapokra, majd csípd össze mindegyik közepét, és készen is lesznek a minimasnik.

2021. augusztus15., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek