Reggeli zabpalacsinta vaníliás-nektarinos raguval

Ha egy kicsit egészségesebb fogásokat választanál, de igazi ínyenc vagy, ez lehet számodra a tökéletes reggeli. A ragu az esti grillezés után egy gombóc fagyi tetején is finom.

Ha őszibarackkal készíted, egy gyors forrázás után hámozd meg a gyümölcsöket.
Ha őszibarackkal készíted, egy gyors forrázás után hámozd meg a gyümölcsöket.Daria Zlodyushkina

Hozzávalók 2 személyre:

A raguhoz

  • 5 nagyobb darab nektarin felkockázva
  • 1 nagyobb tk. vaj
  • 1 nagy ek. baracklekvár
  • 0.5 darab vaníliarúd kikapart magjai
  • egy csipet só és csili
  • 0.5 darab bionarancs leve és héja

A palacsintához

  • 0.5 bögre zabpehelyliszt
  • 5 bögre búzafinomliszt
  • 2 csapott ek. cukor
  • 2 csapott ek. puha vaj
  • 2 nagyobb darab tojás
  • 1 mk. sütőpor
  • 1 nagyobb mk.
  • 1 bögre tej
Recept idők

Elkészítés:

A ragu hozzávalóit forrald össze egy kis serpenyőben, majd tedd félre. Egy kis narancs- vagy mandulalikőrrel dobhatod fel, ha felnőtteknek készül. 

A palacsinta hozzávalóit alaposan dolgozd össze egy turmixban, majd süss belőle kis lángon kisebb amerikai palacsintákat egy kevés olajon. Ha ezzel megvagy, tálald a raguval és egy kevés sós vajjal a tetején a palacsintákat.

kapcsolódó Gombóc Artúr like a pro: 5 tipp, hogy úgy edd a csokit, ahogy a profik
Gombóc Artúr like a pro: 5 tipp, hogy úgy edd a csokit, ahogy a profik

Nem mintha ne lehetne nekiesni a csokinak, de még annál is jobb képben lenni azzal, mit érdemes figyelni kóstolása közben.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Pisztáciafagyis palacsinta – rumos csokiöntettel lesz a legfinomabb

A csokiöntet tetejére pedig ne sajnálj egy adag sós pisztáciát – a különleges aromával még jobban kiemelkednek majd az édes ízek.

június25., 12:52

Gyors palacsinta rumos-gesztenyés raguval és tejszínhabbal

Ha ismered ezt a bögrés receptet, soha az életben nem kell többé rágugliznod a palacsinta receptjére. Elég annyit megjegyezned, hogy a fő alapanyagokból 1-1 bögre kell, a többi hozzávalóból pedig kettő darab, kanál, vagy épp csipet. Már mutatjuk is, hogy pontosan hogyan készítsd!

október13., 11:20

Narancsos-vaníliás palacsinta – isteni nyári desszert, amit nagyon egyszerűen összedobhatsz

Ne csak télre tartogasd a narancsos-fűszeres ízeket, mutatunk egy klassz, nyári finomságot, amibe nálunk egy kevés narancslikőr is került.

június26., 10:44

Jöhet egy adag olaszos burgonyapalacsinta vacsorára?

Marinara szósszal, parmezánnal, de tejföllel vagy akár önmagában is finom ez a remek, gyors fogás. Ha pedig őszi hangulatban ennéd, hagyd ki a fűszereket, és sűrű házi szilvakelvárral, pirított, tört dióval a tetején tálald.

október5., 15:24

Ez a szilvás-forralt boros desszert garantáltan feldobja az őszi napokat

Tudtad, hogy a forralt bor aromái akár szószokban és süteményekben is nagyon finomak tudnak lenni? Ha nem tudtad, fogadj el tőlünk egy tippet egy gyors sütire, amibe akár a házibuliból maradt forralt bor maradékát is felhasználhatod.

október20., 15:52

Bacon-nektarin-spenót saláta – ez a tökéletes, gyors vacsora, ha imádod a különleges ízkombinációkat

Nagyjából 10 perc alatt elkészülsz vele, így arra is alkalmas, hogy akkor dobd össze, ha már megérkeztek a vendégek. Egy adag sós fetával és vajas, pirított kaláccsal még izgalmasabb lesz.

július8., 10:24

Mustra