Spenóttal és mozzarellával töltött csirkemell

Mivel nálunk mindenki imádja a spenótot, nemcsak főzeléket szoktam belőle készíteni, hanem tésztákhoz és húsokhoz, sőt, süteményekhez is szívesen használom. Nemrégiben spenóttal töltött csirkemell receptért kutattam a neten, találtam is, ám az, hogy biztosan kimaradt több összetevő, vagy csak egy pocsék receptről volt szó, csak menet közben derült ki.

PB303143
kh

Ott álltam a félig elkészített csirkével tanácstalanul, és gyorsan ki kellett találnom valamit, hogyan menthetem meg a vasárnapi ebédet. Így született az alábbi kompozíció, ami némi kézügyességet igényel, de megéri a pepecselés. 

Hozzávalók: 

  • 3 db csirkemell filé (lehetőleg jó nagy, könnyebb vele dolgozni)
  • 400 g mozzarella
  • 20-25 dkg friss spenót
  • 500 g fagyasztott spenót
  • 2 db tojás
  • fél csésze zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • olívaolaj
PB303130
kh
  1. Fél evőkanál olívaolajat felforrósítok, rádobom a zúzott fokhagymát. Vigyázok arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. 
  2. Pár pillanat és mehet is rá a felvágott friss spenót, ami 1-2 perc alatt összeesik, és akkor leveszem a tűzről. 
  3. Hozzákeverek 200 g apróra vágott, picit megsózott mozzarella sajtot. 
  4. A csirkemellbe a vastagabb végétől zsebet vágok. Ügyelek arra, hogy nehogy szétszakadjon közben a hús. Ha nagyjából kész, az ujjaimmal rásegítve alakítom ki a végső formáját, hogy tölthető legyen. Sózom és borsozom.
  5. Beletöltöm a spenótos-mozzarella keveréket. A nyílást fogpiszkálóval vagy hústűvel lezárom. 
  6. Először a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában is megforgatom. 
  7. Kiolajazott tepsibe teszem, befújom egy kis olajjal, és előmelegített sütőben sütöm 20 percig. 
  8. 20 perc után kiveszem a csirkemellet, ráöntöm a kiolvasztott spenótot. 
  9. Mindegyik csirkemellre egy-egy szelet vastagabb mozzarellát helyezek. Visszateszem a sütőbe, és addig sütöm, míg a mozzarella meg nem pirul. 
Oszd meg másokkal is!
Mustra