Narancsos palacsinta oreokrémmel és őszibarackkal

Ha olyan desszertet szeretnél, ami mindenkinek ismerős, mégis izgalmas, ezt a remek, kekszes, krémes és nagyon gyümölcsös verziót érdemes kipróbálnod.

Legalább 6 palacsinta lesz ebből az adagból.
Legalább 6 palacsinta lesz ebből az adagból.manyakotic

Hozzávalók 3 személyre:

A tésztához

  • 1 darab narancs leve és héja
  • 1 hagyományos bögre liszt
  • 2 darab tojás
  • 2 nagy ek. narancsszörp
  • 2 ek. cukor
  • 1 mk.
  • 1 bögre tej
  • egy kevés szóda

A krémhez

  • 30 deka natúr sajtkrém
  • 15 deka Oreo durvára összetörve
  • 1 ek. porcukor
  • 15 deka friss vagy konzervőszibarack apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit egy kisebb tálban dolgozd össze, és tedd félre. 

A palacsinta alapanyagait egy turmixban keverd krémesre, pihentesd negyedórán át, majd húzd fel annyi szódával, hogy nem túl sűrű, mégis krémes palacsintatésztát kapj. Kivajazott palacsintasütőben süsd készre 2-4 perc alatt oldalanként, majd a barackos-kekszes krémmel megtöltve tálald. 

kapcsolódó Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták
Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták

Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Csokis kekszek zabpehelyliszttel és cukormentesen

Nem kompromisszumos ez a desszert, amiben a liszt egy részét akár csokis fehérjeporral is helyettesítheted.

augusztus15., 12:52

Kecskesajtos kekszek áfonyalekvárral

Reggelire, vendégvárónak és bármilyen alkalomra, amikor jól jön egy különleges snack – ez a fogás egyszerűen tökéletes.

július9., 12:52

Gyors palacsinta rumos-gesztenyés raguval és tejszínhabbal

Ha ismered ezt a bögrés receptet, soha az életben nem kell többé rágugliznod a palacsinta receptjére. Elég annyit megjegyezned, hogy a fő alapanyagokból 1-1 bögre kell, a többi hozzávalóból pedig kettő darab, kanál, vagy épp csipet. Már mutatjuk is, hogy pontosan hogyan készítsd!

október13., 11:20

Ricottapalacsinta mogyoróvajas krémmel – egy kis extra fehérjével dobtuk fel a kedvencedet

A tetejéről ne maradjon ki egy kis kanál eperlekvár vagy savanykás meggydzsem – azzal lesz igazán tökéletes.

július11., 10:44

Reggeli zabpalacsinta vaníliás-nektarinos raguval

Ha egy kicsit egészségesebb fogásokat választanál, de igazi ínyenc vagy, ez lehet számodra a tökéletes reggeli. A ragu az esti grillezés után egy gombóc fagyi tetején is finom.

július5., 12:52

Még egy remek, téli leves zellerrel, mogyoróval és szarvasgombaolajjal

Ezt simán tálalhatod az ünnepi asztalon is!

november30., 09:20

Mustra