Mexikói konyha light: végre itt az egészséges taco, amit kamuhússal is elkészíthetsz!

Azért a mexikói konyháról kevesen asszociálnának az egészséges életmódra, joggal. Jó sok kukoricás fogás, babos, darált húsos főételek, nassok, burritók és quesadillasok teszik a világ legnépszerűbb konyhájává a mexikóit. Lássuk, hogyan lesz a tacóból a háziorvos előtt is vállalható fogás!

Na de attól még imádjuk a mexikóit, hogy kicsit egészségtelen, éppen ezért született meg ez a vega mix, amit tacohéjakba, de akár tortillalapokba is tölthetsz. Egy adag vega, borsófehérjéből készült hús jó csípősen, forrón és fűszeresen, mellé avokádószeletek, hideg tejföl és zöldségek – nem is kell más egy egyszerű, hétköznapi vacsorához vagy esti bulihoz. 

Már csak egy kis tejföl kell a tetejére.
Már csak egy kis tejföl kell a tetejére.ClassicStock

Hozzávalók 3 személyre

  • 9 darab tacohéj
  • 1 doboz növényi fehérjéből készült vega darált hús (kb. 275 gramm)
  • 1 darab avokádó
  • 1 kisebb pohár light tejföl
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 evőkanál füstöltpaprika-por
  • 2 nagy evőkanál kukorica és főtt vörösbab (elhagyható)
  • 0.5 fej felszeletelt jégsaláta
  • 3 darab apróra felkockázott paradicsom (még jobb, ha a héját is leveszed előtte)
  • 1 nagy evőkanál fehérborecet
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 darab felkockázott vöröshagyma
  • 3 evőkanál növényi olaj
  • 1 kisebb üveg paradicsompüré (2-3 evőkanál)
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 3 evőkanál ketchup
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a hagymát a forró olajra, majd 5 perc után mehet rá a vega hús a paradicsompürével és a ketchuppal. Puhítsd 5-10 percig, közben szórd meg fűszerekkel (római köménnyel, paprikával, fokhagymával, Cayenne-borssal), sózd és borsozd, majd adj neki fedő alatt kis lángon még öt percet. Ha van otthon egy-egy kis adag vörösbab és kukorica, abból is keverhetsz hozzá, és a friss petrezselyem is jót tesz neki. 

Ha ezzel megvagy, a paradicsomot keverd el a fehérborecettel, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

Fogd a tacohéjakat, tölts mindegyikbe egy kis salátát, egy kevés hideg paradicsomsalátát és egy-egy kanállal a meleg húsos raguból, majd a tejfölből. Zárja az egészet néhány vékony szelet avokádó. Sajt és a vörös hús nélkül készült, mégis nagyon izgalmas és egzotikus vacsora lesz. Tortillalapokba töltve a munkahelyedre is magaddal viheted. 

kapcsolódó Ezek a legészségtelenebb ételek, amit valaha ehetsz
Ezek a legészségtelenebb ételek, amit valaha ehetsz

Megvan Amerika legegészségtelenebb gyorséttermi fogása. Ennéd?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mártogatós avokádóból, hogy ne csak a guacamolét ismerjük (gluténmentes, tojásmentes, vegetáriánus recept)

Az alapja joghurt, egy jó érett avokádó kell hozzá, egy kevés koriander vagy bazsalikom, némi fűszer és pár kavarás. Vegetáriánus, gluténmentes, tojásmentes recept (tejmentessé is tehető).

2020. július13., 06:04

Articsókás-olívás vega paella – húsevőknek menő köret, vegáknak klassz vacsora

Ha te sem vagy a legnagyobb húsfogyasztó, ezzel a fogással adj egy kis különlegességet a hétköznapokhoz!

2020. augusztus19., 06:04

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

február24., 11:12

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

február20., 12:56

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

február23., 10:08

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

február22., 10:08

Mustra