Mexikói konyha light: végre itt az egészséges taco, amit kamuhússal is elkészíthetsz!

Azért a mexikói konyháról kevesen asszociálnának az egészséges életmódra, joggal. Jó sok kukoricás fogás, babos, darált húsos főételek, nassok, burritók és quesadillasok teszik a világ legnépszerűbb konyhájává a mexikóit. Lássuk, hogyan lesz a tacóból a háziorvos előtt is vállalható fogás!

Na de attól még imádjuk a mexikóit, hogy kicsit egészségtelen, éppen ezért született meg ez a vega mix, amit tacohéjakba, de akár tortillalapokba is tölthetsz. Egy adag vega, borsófehérjéből készült hús jó csípősen, forrón és fűszeresen, mellé avokádószeletek, hideg tejföl és zöldségek – nem is kell más egy egyszerű, hétköznapi vacsorához vagy esti bulihoz. 

Már csak egy kis tejföl kell a tetejére.
Már csak egy kis tejföl kell a tetejére.ClassicStock

Hozzávalók 3 személyre:

  • 9 darab tacohéj
  • 1 doboz növényi fehérjéből készült vega darált hús (kb. 275 gramm)
  • 1 darab avokádó
  • 1 kisebb pohár light tejföl
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 evőkanál füstöltpaprika-por
  • 2 nagy evőkanál kukorica és főtt vörösbab (elhagyható)
  • 0.5 fej felszeletelt jégsaláta
  • 3 darab apróra felkockázott paradicsom (még jobb, ha a héját is leveszed előtte)
  • 1 nagy evőkanál fehérborecet
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 darab felkockázott vöröshagyma
  • 3 evőkanál növényi olaj
  • 1 kisebb üveg paradicsompüré (2-3 evőkanál)
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 3 evőkanál ketchup
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a hagymát a forró olajra, majd 5 perc után mehet rá a vega hús a paradicsompürével és a ketchuppal. Puhítsd 5-10 percig, közben szórd meg fűszerekkel (római köménnyel, paprikával, fokhagymával, Cayenne-borssal), sózd és borsozd, majd adj neki fedő alatt kis lángon még öt percet. Ha van otthon egy-egy kis adag vörösbab és kukorica, abból is keverhetsz hozzá, és a friss petrezselyem is jót tesz neki. 

Ha ezzel megvagy, a paradicsomot keverd el a fehérborecettel, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

Fogd a tacohéjakat, tölts mindegyikbe egy kis salátát, egy kevés hideg paradicsomsalátát és egy-egy kanállal a meleg húsos raguból, majd a tejfölből. Zárja az egészet néhány vékony szelet avokádó. Sajt és a vörös hús nélkül készült, mégis nagyon izgalmas és egzotikus vacsora lesz. Tortillalapokba töltve a munkahelyedre is magaddal viheted. 

kapcsolódó Ezek a legészségtelenebb ételek, amit valaha ehetsz
Ezek a legészségtelenebb ételek, amit valaha ehetsz

Megvan Amerika legegészségtelenebb gyorséttermi fogása. Ennéd?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Pakisztáni fűszeres burgonya: vegáknak tejföllel, húsevőknek köretként tálald!

Még egy burgonyás fogás, amire aztán senki nem foghatja rá, hogy unalmas, hiszen nem megszokott módon, hagymásan vagy paprikásan készül, hanem egy kicsit csípős, keleti változatban.

szeptember18., 10:44

Citromos lazac vajban sült, zsályás gnocchival

Egy nagy halom gnocchi akár frissen is összedobható egy kis burgonyából és lisztből, de akár tökös és édesburgonyás változatban is kipróbálhatod az olasz hangulatú nudlikat. Paradicsomos szószban, de egyszerűen, vajban sütve is tökéletes. Már mutatjuk is, hogyan lesz belőle lazaccal egy remek, gyors, mediterrán hangulatú vacsora.

szeptember20., 12:52

Ez a gyorsan összedobható pad thai izgalmas és egészséges ebéd lesz

Nálunk most ramentésztából sikerült remekül az eredetileg pirított rizstésztából készülő finomság. Ha épp ez van otthon, emiatt ne mondj le az egzotikus fogásról, mert ha a kötelező tofu, tamarind és tojás benne van, már csak kedvenc zöldségeidet kell felaprítanod.

szeptember19., 10:24

Újabb vegetáriánus lepény fasírt helyett: ezúttal kinoából (gluténmentes recept)

Ropogós lepény készül ebből a receptből, a húsos fasírtok ízvilágában. Gluténmentes, húsmentes recept.

2020. július13., 06:04

A csilis bab vegán hangulatban is isteni, mutatjuk a receptet!

Ha éppen nem muszáj, és a fogás nem lesz húsmentesen rosszabb, miért ne dobnánk össze a könnyebb változatát. Ha hozzájutsz növényi darált húshoz, azzal is remek, ha pedig másnapra is marad belőle, csavard egy tortillalapba rengeteg zöldséggel és lime-mal meglocsolt avokádóval.

szeptember17., 12:52

Görög kapros babragu – zöldségekkel, salátaként és egy nagy adag rizs tetején is megállja a helyét

Egy remekül variálható étel, ami egy kis mediterrán hangulatot a hoz a rettenetes, esős őszi estékre. Készítsd zöldségekkel, akkor talán egy nagy szelet baklava is belefér mellé.

szeptember18., 12:52

Mustra