Mexikói konyha light: végre itt az egészséges taco, amit kamuhússal is elkészíthetsz!

Azért a mexikói konyháról kevesen asszociálnának az egészséges életmódra, joggal. Jó sok kukoricás fogás, babos, darált húsos főételek, nassok, burritók és quesadillasok teszik a világ legnépszerűbb konyhájává a mexikóit. Lássuk, hogyan lesz a tacóból a háziorvos előtt is vállalható fogás!

Na de attól még imádjuk a mexikóit, hogy kicsit egészségtelen, éppen ezért született meg ez a vega mix, amit tacohéjakba, de akár tortillalapokba is tölthetsz. Egy adag vega, borsófehérjéből készült hús jó csípősen, forrón és fűszeresen, mellé avokádószeletek, hideg tejföl és zöldségek – nem is kell más egy egyszerű, hétköznapi vacsorához vagy esti bulihoz. 

Már csak egy kis tejföl kell a tetejére.
Már csak egy kis tejföl kell a tetejére.Fotó: ClassicStock

Hozzávalók 3 személyre:

  • 9 darab tacohéj
  • 1 doboz növényi fehérjéből készült vega darált hús (kb. 275 gramm)
  • 1 darab avokádó
  • 1 kisebb pohár light tejföl
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 evőkanál füstöltpaprika-por
  • 2 nagy evőkanál kukorica és főtt vörösbab (elhagyható)
  • 0.5 fej felszeletelt jégsaláta
  • 3 darab apróra felkockázott paradicsom (még jobb, ha a héját is leveszed előtte)
  • 1 nagy evőkanál fehérborecet
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 darab felkockázott vöröshagyma
  • 3 evőkanál növényi olaj
  • 1 kisebb üveg paradicsompüré (2-3 evőkanál)
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 3 evőkanál ketchup
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a hagymát a forró olajra, majd 5 perc után mehet rá a vega hús a paradicsompürével és a ketchuppal. Puhítsd 5-10 percig, közben szórd meg fűszerekkel (római köménnyel, paprikával, fokhagymával, Cayenne-borssal), sózd és borsozd, majd adj neki fedő alatt kis lángon még öt percet. Ha van otthon egy-egy kis adag vörösbab és kukorica, abból is keverhetsz hozzá, és a friss petrezselyem is jót tesz neki. 

Ha ezzel megvagy, a paradicsomot keverd el a fehérborecettel, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

Fogd a tacohéjakat, tölts mindegyikbe egy kis salátát, egy kevés hideg paradicsomsalátát és egy-egy kanállal a meleg húsos raguból, majd a tejfölből. Zárja az egészet néhány vékony szelet avokádó. Sajt és a vörös hús nélkül készült, mégis nagyon izgalmas és egzotikus vacsora lesz. Tortillalapokba töltve a munkahelyedre is magaddal viheted. 

Ezek a legészségtelenebb ételek, amit valaha ehetsz
Ezek a legészségtelenebb ételek, amit valaha ehetsz

Megvan Amerika legegészségtelenebb gyorséttermi fogása. Ennéd?

Tovább »

Még több recept

Cukkininachos – egyik mexikói kedvencünk egészséges változatban

Ha szereted a húsos, sajtos, jó fűszeres nachost egy adag tejföllel és guacamoléval a tetején, próbáld ki ropogós cukkinikarikákkal is, amik remekül helyettesítik a tortillacsipszet.

február27., 06:00

Taco marhahússal és egyéb állatfajtákkal

Egy nagyon egyszerű, változatot mutatunk, fűszeres, meleg marhahússal, hideg, lime-os joghurttal és egy kis jalapeño paprikával.

2019. november12., 10:44

Mártogatós avokádóból, hogy ne csak a guacamolét ismerjük (gluténmentes, tojásmentes, vegetáriánus recept)

Az alapja joghurt, egy jó érett avokádó kell hozzá, egy kevés koriander vagy bazsalikom, némi fűszer és pár kavarás. Vegetáriánus, gluténmentes, tojásmentes recept (tejmentessé is tehető).

2020. július13., 06:04

Görög joghurtos chiapuding – grillezett mangóval és szőlőszemekkel is kóstold meg!

Az egyik legjobban variálható reggeli alapfogás a chiapuding. Ha túl sűrűnek látod, még egy kevés tejet adhatsz a keverékhez, amíg el nem éred a kívánt állagot. Dobj bele olyan gyümölcsöt, amilyet épp találsz, és akár egy kis adag levendulavirágos mézet is készíthetsz mellé.

február26., 06:04

Ezek a keto tacohéjak bármilyen aromás sajttal készülhetnek

Ha kihagynád az extra szénhidrátokat, készíts sajtból tacohéjakat. Lényegében formázott sajtcsipszről van szó, amibe aztán a babragutól kezdve a guacamolén át a csípős salsáig bármilyen finomságot beletölthetsz.

2020. november11., 06:04

Görög hangulat akár a tél közepén is: citromos mediterrán csirke

Fehérbabbal, kaporral és olívával készíts mellé egy gyors salátát, amihez csak só és néhány csepp lime kell, na és persze fél óra a hűtőben.

február27., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.