Krémes, csokis, és senki nem mondja meg, miből készült: 3 összetevős avokádópuding

Ha az év első napjain azon tűnődsz, vajon hogyan lehetne az elsején könnyelműen kijelentett fogadalom ellenére valami nagyon édeset és csokisat befalni, készítsd el ezt a pudingot, megígérem, hogy nem lesz avokádóíze.

Ha szeretnéd feldobni, eperszeletekkel, egy fél adag presszóávéval, egy csipet sóval vagy tört, pirított mogyoróval teheted meg – utóbbival kifejezetten egészséges és tartalmas reggelit készíthetsz belőle édesszájúaknak. 

Két rétegben még látványosabb.
Két rétegben még látványosabb.Mizina

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb darab puha avokádó
  • 3 nagy evőkanál méz vagy porcukor
  • 2 nagy evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

Csak dolgozd el egymással a hozzávalókat az aprítógépben, és ha nem ragaszkodsz a 3 összetevőhöz, egy kis presszókávét és egy fél kiskanálnyi sót is keverj bele. Ebből két, viszonylag kis adag lesz, de akár duplázhatod is a mennyiséget, és készíthetsz egy zöld réteget ugyanennyi cukorral, sóval, vaníliakivonattal és egy fél banánnal. Két rétegben menő vegán desszertként is megállja a helyét, amit eperszeletekkel és kókuszcsipsszel díszítve tálalhatsz.

Így válassz tökéletes avokádót! Így válassz tökéletes avokádót!

A szépség ebben az esetben sem minden.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tökéletes reggeli: kétperces mogyoróvajas avokádópuding

Ha valami nagyon tartalmas, mégis egészséges reggelit keresel, készítsd el ezt a klasszikust egy nagy kanál mézzel. Ha még tovább fokoznád, friss eperszeletekkel a tetején tálald.

2021. március30., 12:52

Miért ne grillezhetnénk az avokádót?

Ahogy egy-egy karika ananász, úgy az avokádó is remek alap a grillezéshez. Később vajjal és levendulás mézzel kissé megkenve egy nyári csokifagyi alatt lesz finom, de fehérborecettel és frissen őrölt borssal grillezett paradicsom mellett is érdemes tálalnod, köretként.

2020. július4., 06:04

Avokádóval is készülhet hummusz, nem is felejtettük el kipróbálni

Ugyanúgy fogyaszd, mint hagyományos testvérét, azzal a tudattal, hogy még egészségesebb lett a házi mártogatós a hozzáadott avokádótól és fokhagymától.

2020. október14., 06:04

Avokádó-garnéla tostadas – néhány csepp lime-mal lesz igazán finom

Ez a tortillalapokba töltött gyors fogás jó eséllyel a kedvenced lesz, ha te is annyira szereted az avokádót, amennyire mi. Mivel a „tostada” szó pirítottat jelent, a ropogós alap fontos része ennek a fogásnak, így a legjobb, ha a tortillalapokat felhasználás előtt a serpenyőben vagy a sütőben alaposan megpirítod.

2021. március31., 10:24

Az avokádó és a lazac remek páros, ebben a salátában próbáld ki!

Bár az avokádó kalóriatartalma viszonylag magas, a benne lévő zsírok kifejezetten egészségesek, és segítenek abban, hogy hosszabb ideig érezzük jóllakottnak magunkat. A lazac is hasonlóan jó tulajdonságokkal rendelkezik, így a belőlük készült saláta eléggé főnyereménygyanús fogás.

2020. október17., 06:08

Avokádós smoothie glutén-, tej- és tojásmentesen: az energikus reggelekért

Színpompás és egészséges smoothie, amely testünkre és lelkünkre is jótékony hatással lesz. Az avokádós smoothie gluténmentes, tejmentes, tojásmentes és opcionálisan cukormentes.

2020. május11., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek