Vegán csokiszalámi kávéval és olajos magvakkal – desszertként és energiaszeletként is tökéletes

Ha marad karácsonyról egy kevés magféle, annak tökéletes helye lesz ebben a finomságban, ami nassként és szuper energiaszeletként is megállja a helyét egy-egy olyan napon, amikor nem sok időd van összedobni valami bonyolultabbat.

Az egészhez ráadásul nem kell más, csak egy aprítógép és egy-két óra a hűtőben, és a végeredmény egy gazdag, extra csokis finomság, aminek ízét a kávé és a só hozza ki igazán. Mehet bele az összes aszalvány és mag, ami karácsony után megmaradt, a csoki és a kókuszolaj hidegen klasszul összetartja majd az egészséges falatokat.

Olyan, mint a hagyományos, csak egészségesebb.
Olyan, mint a hagyományos, csak egészségesebb.

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 2 nagy bögre magkeverék
  • 1 csésze puha aszalt szilva
  • 1 adag presszókávé
  • 1 nagy evőkanál puha kókuszolaj
  • 6 deka vegán csoki
  • 1 mokkáskanál
  • 3 csapott evőkanál kakaópor
  • 0.5 deci forró víz
  • 3 csapott evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Nem vegán változatban az elfogyasztásra váró csokimikulásoknak is tökéletes helye lehet ebben a finomságban, amit percek alatt összedobhatsz, ha van egy aprítógéped. 

Csak daráld össze a gépben a magvakat és a szilvát a kakaóval, az sem baj, ha maradnak nagyobb darabok. Öntsd a forró vizet és a kávét az apróra tört csokira egy bögrébe, majd mehet hozzá a kókuszolaj és a só is. Ha ezek szépen elolvadtak, add a magkeverékhez a folyékony, csokis löttyöt, keverd el az egészet a cukorral, és formálj belőle egy rudat sütőpapír segítségével. Néhány óra a hűtőben, és már szeletelheted is. 

Ha nem találsz vegán csokit, dupla adag kókuszvajat használj, ha pedig szereted a rum aromáját, abból is tehetsz bele egy kiskanálnyit. 

 

kapcsolódó Rumos csokiszalámi: ez az eredeti olasz változat
Rumos csokiszalámi: ez az eredeti olasz változat

Mégis mi az a csokiszalámi? Lehet, hogy elsőre bizarrnak hangzik, pedig egy isteni finom és nagyon kreatív kivitelezésű édességről van szó, amely biztosan mosolyt csal a barátok és a családtagok arcára.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás röszti buggyantott tojással – hétvégi reggelinek tökéletes

Reggelire és gyors vacsoraként is remek ez a fogás, amit mi leginkább egy nagy adag reszelt parmezánnal és friss snidlinggel a tetején szeretünk a legjobban.

július31., 10:24

Kipróbálnál néhány igazán finom vegán fogást? Töltsd meg füstös csicseriborsó-raguval az édesburgonyákat!

Az édesburgonya mellett a csicseriborsó is nagy kedvencünk, ha akad otthon egy adag füstös csili- vagy kápiakrém, mindig elkészítjük ezt a gyors, vegán ragut. Ha nem ragaszkodsz az állati eredetű alapanyagoktól mentes változathoz, olvassz a tetejére néhány szelet bivalymozzarellát is.

február10., 06:04

Vegán változatban is készítheted ezt a paradicsomos-gombás olasz tésztát

Egy jó tésztaétel bármikor jöhet, főleg egy nagy adag házi tagliatellével készítve, amihez elég egy bögre liszt, két tojás, egy kanál olaj és egy nagy adag kifejezetten sós víz, amiben percek alatt megfő a frissen készült változat.

január7., 06:04

Így készítheted el a legfinomabb vegán pestót

A pesto tökéletes ízesítő, ami tészta tetején és szendvicsekben is finom, de akár egy rizses köretet is feldob. Ha vegán vagy, akkor sem kell lemondanod róla, mutatjuk, hogyan készítsd a sajtmentes verziót!

február10., 06:04

A reggeli tojásrántotta még finomabb egy kis spenóttal és jó sok füstölt sajttal

Ha a rántotta ezúttal zöld színű, remélhetőleg a gyerekek is szívesebben megeszik majd, de úgy is fogalmazhattunk volna, hogy ha a spenót most tojással készül, talán nem veszik észre a trükköt.

július31., 11:24

Mediterrán halragu – petrezselymes, snidlinges rizzsel a legfinomabb

Ha csak néhány perced van egy isteni, nyári különlegességre, akkor ezt a gyors ragut dobd össze! Lime-mal és csilivel még izgalmasabb. Egy-két szelet fokhagymás pirítós éppen elég mellé.

augusztus1., 11:24

Mustra