Újév olaszos hangulatban: lencseleves pestóval

Nem kötelező tartanod magad a jól ismert, hagyományos receptekhez, készítsd idén a lencsét különlegesen: levesként, egy jó adag olasz fűszeres pestóval!

A pesto egy dzsóker, olyasmi, mint a parmezán vagy a jó minőségű vaj: egy rakás egyszerű étel sokkal finomabb lesz tőle. Nyilván piskótával és kaláccsal nem működik, de a semleges ízű tészták, raguk és hüvelyesek bizony szuper népszerű fogások lesznek ennek a fűszeres, fenyőmagos szósznak köszönhetően. Próbáld ki levesben, aki az olasz konyhát szereti, imádni fogja.

Aki az olasz konyhát szereti, ezt imádni fogja.
Aki az olasz konyhát szereti, ezt imádni fogja.Mariha-kitchen

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre lencse
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 evőkanál pesto
  • 1 evőkanál parmezán
  • 1 kisebb csésze szárított paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 zellerszár összevágva
  • 1 fehérrépa összevágva
  • 3 evőkanál konzervkukorica
Recept idők

Elkészítés:

Nagyon egyszerű lesz a dolgod: tedd fel a lencsét főni 3 bögre vízben sóval, borssal és a fokhagymákkal, majd 20 perc után mehetnek bele a zöldségek és a pesto. Kapjon így is 20 percet, majd tálald a levest parmezánnal és szárított paradicsomokkal a tetején. Szuper, olaszos hangulatú leves lesz belőle. Ha van otthon vörösbabkonzerv, abból is mehet bele néhány evőkanál, így még tartalmasabb lesz az újév első ebédje. 

A 15 legbizarrabb újévi szokás a nagyvilágból A 15 legbizarrabb újévi szokás a nagyvilágból

Ökölharc, tányértörés és máglyarakás.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Lencsés hummusz izgalmasan – zöldségek mellett és szendvicsekben is finom

Ha épp csicseriborsó nincs otthon, ezt a fehérbabos-lencsés mártogatóst érdemes elkészítened. Egy kis plusz fahéjjal, köménnyel, csilivel és olívaolajjal a tetején lesz igazán keleti.

2021. szeptember11., 10:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Készíts gyors, nyári salátát pulykahússal és vörös pestóval!

A pestótól minden finomabb, tehát olyan, mint a mogyoróvaj, a szarvasgombaolaj, a vaj, a tejszín vagy a parmezán. Na jó, talán nem minden fogás lesz jobb tőle, de az biztos, hogy a semleges, visszafogott ízű alapanyagokat remekül feldobja egy-egy kanál ebből az olaszos, fűszeres ízesítőből.

2021. július21., 12:52

Idén a lencséből indiai hangulatú zöldségfasírtokat készítettünk

Mangócsatnival és egy kis fetával ízesített rukkolasalátával tálaljuk a legszívesebben ezeket a kamu húsgolyókat, leginkább így év elején, amikor egyrészt kötelező alapanyag a lencse, másrészt a húsételekből is elég egy időre.

2020. december29., 06:24

Ez a gyors lencsés egytál nálunk spenóttal és indiai fűszerekkel készült

Jó kis indiai fogás, amihez nem is kell más, csak egy adag naankenyér és rengeteg fűszer. Ha nem ijedsz meg az igazán erős aromáktól és szereted a különlegességeket, inkább ezt dobd össze újévre, mint a hagyományos lencselevest.

2020. december28., 06:04

Cheddar-ral és pestóval töltött csirkemell – nyáron grillezett barackkal és rukkolával érdemes tálalnod

A grillezett barack rózsaborssal, kecskesajttal és mézzel a legfinomabb, ezzel az oldalán a legegyszerűbb csirkés fogásból is különlegesség válik.

2021. július14., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek