Dobj össze egy egyszerű angol desszertet az ünnepekre: málnás-mandulás trifle

Csak a Jóbarátok óta gondoljuk, hogy a trifle egy elrontható édesség, valójában nagyon kell koncentrálni, hogy az ember ne rétegezze jól egymásra a hozzávalókat, már csak azért is, mert ezeknek a sorrendjét úgy találod ki, ahogy szeretnéd. Ha az embernél nem ragadnak össze a szakácskönyv lapjai, és kihagyja a darált marhát, akkor azért egészen jó desszert lesz belőle. Főleg ebben az isteni, málnás változatban!

Ez az angol édesség olyasmi, mint a tiramisu – valamikor régen együtt születtek, csak máshová költöztek a térképen. Sokféle változata van, biztos pontja talán csak a tésztás vagy babapiskótás alap, a főzött krém, egy gyümölcsös réteg és a tejszín. Mi most egy málnás-mandulásat mutatunk, szerintünk ez az egyik legfinomabb! Ha van időd, készíts hozzá egy isteni házi főzött krémet tojással, mi most pudingporral készítjük, hogy a kezdők számára is pofonegyszerű legyen az összeállítása. 

GettyImages-187237485
Fotó: bloodstone

Hozzávalók:

  • 2 zacskó babapiskóta
  • 2 deci málnalikőr
  • 1 liter 1 lter tej
  • 2 zacskó vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • 1 csésze pirított mandulaszeletek
  • 3 deci habtejszín
  • 9 evőkanál cukor
  • 80 deka málna
  • 3 deci málnaszörp
  • 1 mokkáskanál
  • 5 deka vaj
Recept idők

Keverd össze a málnaszörp felét a likőrrel, és ezzel locsold meg a piskótaszeleteket, majd rétegezd a felét egy hatalmas tálba. 

A piskótaréteg után következzen a vaníliás réteg fele. Ehhez tedd fel a tejet forrni, majd ha már meleg, egy fél bögrényit vegyél ki belőle, és keverd el a pudingporokkal, 5 evőkanál cukorral, a sóval és a mandulaaromával. Töltsd vissza a tálba, és kis lángon kevergesd, amíg besűrűsödik. Ekkor mehet hozzá a vaj, és a krémmel is elkészültél, mehet a piskóták tetejére. 

Erre jöhet a (fagyasztott) málnaszelemek harmada egy újabb rétegként, majd megint piskóta és a vaníliás krém másik fele. 

A szörp és a málna megmaradt részéből készítsd el a málnaragut 2 evőkanál cukorral. Forrald össze őket, és ha visszahűlt, mehet az is a rétegek tetejére. Ezt kövesse a 2 kanál cukorral felvert tejszínhab, majd a gyönyörűen megpirított mandulaszeletek. Kapjon néhány órát a hűtőben, és el is készült az egyik legfinomabb trifle.

Meggyel és eperrel is szuper változatokat készíthetsz, ha pedig a mandula helyett szeretnél valami mást, egy nagy evőkanál matchát és egy fél tábla fehér csokit keverj a forró vaníliakrémbe.

A málnaszörpök egy része soha nem látott málnát
A málnaszörpök egy része soha nem látott málnát

De alma legalább viszonylag sokban van. Ezt derítette ki a Tudatos Vásárlók Egyesülete.

Tovább »

Még több recept

Maradt egy kis pulyka az ünnepekről? Az orosz hússaláta pulykasültből is finom!

Az egészből egy izgalmas, zöldséges vacsora lesz, amit egy-agy adag jó kis fűszeres majonéz fog össze.

2019. december24., 10:44

Különleges zöldségcsipszek: fahéjas cékla- és köményes-barna cukros fehérrépaszeletek

Na persze, csipszet venni mindenki tud, de olyan zöldségcsipszekkel kínálni a többieket, amit még soha nem próbáltak, csak kevesen.

2019. december17., 09:24

Glutén- és tejmentes zöldségpüré

Az édesburgonya-püré legegyszerűbb házi receptje.

február25., 10:40

Red velvet sütinyalókák fehér csokival – ezt a gyerekek is szívesen segítenek majd összedobni

Íme a vörös bársony torta egyszerű, vendégváró változatban!

2019. december17., 10:42

Reggeli elvitelre – glutén- és tejmentesen

Mindössze két hozzávaló kell ehhez a finom és laktató, ráadásul gluténmentes, tejmentes reggelihez. Néhány perc munkával a sütőben landol, és elkészül, mire indulni szeretnénk.

február25., 09:20

Kevés munkával szeretnél isteni desszertet? Ez a gesztenyetorta meggyel biztos siker lehet!

Ha karácsony, akkor gesztenye, ha gesztenye, akkor süti, ha süti, akkor nem akarunk vele sokat vesződni, de legyen látványos és finom. Tádám!

2019. december18., 12:31

Mustra