Dobj össze egy egyszerű angol desszertet az ünnepekre: málnás-mandulás trifle

Csak a Jóbarátok óta gondoljuk, hogy a trifle egy elrontható édesség, valójában nagyon kell koncentrálni, hogy az ember ne rétegezze jól egymásra a hozzávalókat, már csak azért is, mert ezeknek a sorrendjét úgy találod ki, ahogy szeretnéd. Ha az embernél nem ragadnak össze a szakácskönyv lapjai, és kihagyja a darált marhát, akkor azért egészen jó desszert lesz belőle. Főleg ebben az isteni, málnás változatban!

Ez az angol édesség olyasmi, mint a tiramisu – valamikor régen együtt születtek, csak máshová költöztek a térképen. Sokféle változata van, biztos pontja talán csak a tésztás vagy babapiskótás alap, a főzött krém, egy gyümölcsös réteg és a tejszín. Mi most egy málnás-mandulásat mutatunk, szerintünk ez az egyik legfinomabb! Ha van időd, készíts hozzá egy isteni házi főzött krémet tojással, mi most pudingporral készítjük, hogy a kezdők számára is pofonegyszerű legyen az összeállítása. 

GettyImages-187237485
bloodstone

Hozzávalók

  • 2 zacskó babapiskóta
  • 2 deci málnalikőr
  • 1 liter 1 lter tej
  • 2 zacskó vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • 1 csésze pirított mandulaszeletek
  • 3 deci habtejszín
  • 9 evőkanál cukor
  • 80 deka málna
  • 3 deci málnaszörp
  • 1 mokkáskanál
  • 5 deka vaj
Recept idők

Keverd össze a málnaszörp felét a likőrrel, és ezzel locsold meg a piskótaszeleteket, majd rétegezd a felét egy hatalmas tálba. 

A piskótaréteg után következzen a vaníliás réteg fele. Ehhez tedd fel a tejet forrni, majd ha már meleg, egy fél bögrényit vegyél ki belőle, és keverd el a pudingporokkal, 5 evőkanál cukorral, a sóval és a mandulaaromával. Töltsd vissza a tálba, és kis lángon kevergesd, amíg besűrűsödik. Ekkor mehet hozzá a vaj, és a krémmel is elkészültél, mehet a piskóták tetejére. 

Erre jöhet a (fagyasztott) málnaszelemek harmada egy újabb rétegként, majd megint piskóta és a vaníliás krém másik fele. 

A szörp és a málna megmaradt részéből készítsd el a málnaragut 2 evőkanál cukorral. Forrald össze őket, és ha visszahűlt, mehet az is a rétegek tetejére. Ezt kövesse a 2 kanál cukorral felvert tejszínhab, majd a gyönyörűen megpirított mandulaszeletek. Kapjon néhány órát a hűtőben, és el is készült az egyik legfinomabb trifle.

Meggyel és eperrel is szuper változatokat készíthetsz, ha pedig a mandula helyett szeretnél valami mást, egy nagy evőkanál matchát és egy fél tábla fehér csokit keverj a forró vaníliakrémbe.

A málnaszörpök egy része soha nem látott málnát A málnaszörpök egy része soha nem látott málnát

De alma legalább viszonylag sokban van. Ezt derítette ki a Tudatos Vásárlók Egyesülete.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Ezek a halfasírtok tökéletesek akár karácsonyra is

Előételként, szendvicsbe, de édesburgonyacsipsszel és lilaburgonya-pürével akár különleges főételként is tálalhatod ezeket a pikk-pakk összedobható, egészséges falatokat. Snidlinges-szerecsendiós majonézt érdemes kínálnod mellé.

2020. december23., 06:04

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Ebben van a bejglicsücskök helye: narancsos-sajtkrémes bejgli pop cake

Ez a sütinyalóka mákos, gesztenyés és akár diós bejgliből is összedobható. Csak törd morzsásra az alapanyagokat, adj hozzá klassz, narancsos aromákat és mártsd kedvenc csokid felolvasztott változatába. A gesztenyésnek akár a fehér csokis matchabevonat is jól áll.

2020. december26., 06:04

Jeges málnamousse máklikőrrel – gyors és nagyon finom nyári desszert

A málnás édességekhez remekül illik a máklikőr, de ha épp az nincs kéznél, a málnás és a mandulás változatokkal meglocsolva is nagyon finom lesz ez a desszert.

2021. augusztus7., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek