Dobj össze egy egyszerű angol desszertet az ünnepekre: málnás-mandulás trifle

Csak a Jóbarátok óta gondoljuk, hogy a trifle egy elrontható édesség, valójában nagyon kell koncentrálni, hogy az ember ne rétegezze jól egymásra a hozzávalókat, már csak azért is, mert ezeknek a sorrendjét úgy találod ki, ahogy szeretnéd. Ha az embernél nem ragadnak össze a szakácskönyv lapjai, és kihagyja a darált marhát, akkor azért egészen jó desszert lesz belőle. Főleg ebben az isteni, málnás változatban!

Ez az angol édesség olyasmi, mint a tiramisu – valamikor régen együtt születtek, csak máshová költöztek a térképen. Sokféle változata van, biztos pontja talán csak a tésztás vagy babapiskótás alap, a főzött krém, egy gyümölcsös réteg és a tejszín. Mi most egy málnás-mandulásat mutatunk, szerintünk ez az egyik legfinomabb! Ha van időd, készíts hozzá egy isteni házi főzött krémet tojással, mi most pudingporral készítjük, hogy a kezdők számára is pofonegyszerű legyen az összeállítása. 

GettyImages-187237485
bloodstone

Hozzávalók

  • 2 zacskó babapiskóta
  • 2 deci málnalikőr
  • 1 liter 1 lter tej
  • 2 zacskó vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • 1 csésze pirított mandulaszeletek
  • 3 deci habtejszín
  • 9 evőkanál cukor
  • 80 deka málna
  • 3 deci málnaszörp
  • 1 mokkáskanál
  • 5 deka vaj
Recept idők

Keverd össze a málnaszörp felét a likőrrel, és ezzel locsold meg a piskótaszeleteket, majd rétegezd a felét egy hatalmas tálba. 

A piskótaréteg után következzen a vaníliás réteg fele. Ehhez tedd fel a tejet forrni, majd ha már meleg, egy fél bögrényit vegyél ki belőle, és keverd el a pudingporokkal, 5 evőkanál cukorral, a sóval és a mandulaaromával. Töltsd vissza a tálba, és kis lángon kevergesd, amíg besűrűsödik. Ekkor mehet hozzá a vaj, és a krémmel is elkészültél, mehet a piskóták tetejére. 

Erre jöhet a (fagyasztott) málnaszelemek harmada egy újabb rétegként, majd megint piskóta és a vaníliás krém másik fele. 

A szörp és a málna megmaradt részéből készítsd el a málnaragut 2 evőkanál cukorral. Forrald össze őket, és ha visszahűlt, mehet az is a rétegek tetejére. Ezt kövesse a 2 kanál cukorral felvert tejszínhab, majd a gyönyörűen megpirított mandulaszeletek. Kapjon néhány órát a hűtőben, és el is készült az egyik legfinomabb trifle.

Meggyel és eperrel is szuper változatokat készíthetsz, ha pedig a mandula helyett szeretnél valami mást, egy nagy evőkanál matchát és egy fél tábla fehér csokit keverj a forró vaníliakrémbe.

kapcsolódó A málnaszörpök egy része soha nem látott málnát
A málnaszörpök egy része soha nem látott málnát

De alma legalább viszonylag sokban van. Ezt derítette ki a Tudatos Vásárlók Egyesülete.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezek a halfasírtok tökéletesek akár karácsonyra is

Előételként, szendvicsbe, de édesburgonyacsipsszel és lilaburgonya-pürével akár különleges főételként is tálalhatod ezeket a pikk-pakk összedobható, egészséges falatokat. Snidlinges-szerecsendiós majonézt érdemes kínálnod mellé.

2020. december23., 06:04

Készíts klassz fasírtot a karácsonyi maradékokból!

Ha maradt egy kevés darált hús a töltött káposztából és egy kevés aszalt gyümölcs a sütemények alapanyagai közül, ezt a finomságot dobd össze!!

2020. december24., 06:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Ez a garnélaleves sáfránnyal és sütőtökkel lesz tökéletes

Hallal és kagylóval is készítheted ezt a gyors levest, ami a sáfrány íze és gyönyörű színe miatt igazán elegáns fogás lesz. Ha valami könnyűt szeretnél az ünnepekre, érdemes adnod neki egy esélyt.

2020. december26., 06:04

Még egy klassz előétel az ünnepekre: gyors lazacos kosárkák

Akár karácsonyi vendégváró is lehet ez a finomság, de egy hosszabb menüsor előtt előételként is bevetheted. Ha téli hangulatúvá varázsolnád, egy kevés friss gyömbérrel és egy csipet szerecsendióval érdemes megtenned.

2020. december25., 06:28

Ebben van a bejglicsücskök helye: narancsos-sajtkrémes bejgli pop cake

Ez a sütinyalóka mákos, gesztenyés és akár diós bejgliből is összedobható. Csak törd morzsásra az alapanyagokat, adj hozzá klassz, narancsos aromákat és mártsd kedvenc csokid felolvasztott változatába. A gesztenyésnek akár a fehér csokis matchabevonat is jól áll.

2020. december26., 06:04

Mustra