Csak sajtkrém, lazac és kapor kell hozzá, és persze hogy nem csak ünnepekkor érdemes összedobni. Szuper feltét esténként egy rozspirítóson néhány karika csemegeuborkával, ha pedig vendégek jönnek, kekszfalatokon vagy uborkakarikákkal tálald.
Hozzávalók 1 adaghoz
A krémhez
- 15 deka füstölt lazacszeletek
- 1 evőkanál kapor összevágva
- 1 fél biocitrom héja
- 1 doboz natúr sajtkrém (körülbelül 15 dekás)
- só és fehér bors ízlés szerint
- 1 mokkáskanál barna cukor
- 1 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál kapribogyó
Elkészítés:
Dobd a turmixba vagy az aprítógépbe az összetevőket só és bors nélkül, majd keverd szép simára. Ha ezzel megvagy, kóstold meg, és ha szüksges, sózd és borsozd. Ekkor mehet hozzá a kapribogyó, és már kanalazhatod is a füstölt halas krémet kiflikarikákra, kekszfalatokra vagy zöldségszeletekre. A sós füstölt hal a savanykás kapribogyóval világbajnok páros.