Luxus egészséges változatban: Lazacwellington

A hagyományos Wellington-bélszínt is szeretjük, ám eben a lazacos változatban talán még egyszerűbb elkészíteni. Nem kell a hagyományos gombás tölteléknél maradnod, mutatunk néhány variációt arra, miket választhatsz mellé a mustáros-gombás változaton kívül!

Többféle hallal és töltelékkel kipróbálhatod, a gombás-lazacos mellett akár egy spenótos-fokhagymás, kéksajtos-céklás vagy mozzarellás-fehérrépás változatot is készíthetsz egy kis tárkonnyal, a lényeg, hogy amivel beburkolod a halat, azt mindig törd apró darabokra és puhítsd meg egy kevés zsiradékon előtte. Nyugodtan készíts többet, úgyis lesz, aki eltüntetni a ropogós bundában sült finom, szaftos és fűszeres halfalatokat.

Egy nagy, vagy két kisebb batyu lesz belőle.
Egy nagy, vagy két kisebb batyu lesz belőle.istetiana

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka lazacfilé
  • 2 bögre gombakeverék
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 1 nagy evőkanál mustár
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 fokhagyma szeletekre vágva
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd 3-3 percig a lazacot a fokhagymás vajon, majd tedd félre.

A gombát aprítógépben törd apró darabokra, vágd nagyon apróra a hagymát, majd sózd és borsozd, és mehet a keverék a meleg vajra. Hagyd puhulni úgy öt percig. Ha van otthon egy kevés sajtkrém vagy reszelt mozzarella, abból is keverhetsz a gombás zöldségraguba. Olaszosan egy kis oregánó illik hozzá, de a kakukkfű és a tárkony sem rossz bele, a lényeg, hogy egyféle fűszernél több ne kerüljön a gombás keverékhez.

Amikor kihűlt, tedd a gombás pürét a hideg tésztára, úgy, hogy jusson belőle mindenhová, majd mehet rá a kissé besózott és borsozott, mustárral vékonyan megkent halfilé. Csomagold be a tésztába, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend le a tojással, és süsd úgy 20 percen át 170 fokon, amíg a tészta aranybarna lesz. Ha úgy jobban tetszik, akár adagonként külön batyukat is készíthetsz.

kapcsolódó Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington bélszín gesztenyével és pármai sonkával
Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington bélszín gesztenyével és pármai sonkával

Ebben a változatban a klasszikus, fűszeres gombatöltelék mellé egy kis édeskés főtt gesztenye is kerül. Ezt borítja majd a húst a friss levelestészta-réteg alatt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Felrobbantotta az internetet: eddig 25 millióan nézték meg a TikTok legnépszerűbb, halas receptjét

Vajon tényleg ilyen finom ez az egyszerű fogás? Utánajártunk.

január13., 07:20

Halas saláta retekkel, citrommal és sült kelbimbóval – csupa egészséges és finom hozzávaló

Ha több halat ennél, de valami egészségesebbet választanál a fish&chipsnél, van egy remek hírünk: a hal sokkal több fogásban: salátákban, tésztás ételekben és aromás zöldségek mellett is nagyon finom lehet. Már mutatjuk is, hogyan.

2021. április22., 12:52

A világ legegyszerűbb reggelije egyben a legfinomabb is: pestós tojás

Ha szereted az olasz konyhát, és egy különleges és nagyon ízletes reggelit készítenél, legyen a kezed ügyében néhány kanál pesto és egypár tojás. Más nem is kell ehhez a finomsághoz.

január13., 06:24

Ez a legfinomabb vegán fogás: sült növényi sajt grillezett csilis-mézes ananásszal

Hogyha szeretnél egy kicsit egészségesebb fogásokat enni így az ünnepek után, de nem mondanál le a legfinomabb ízekről, ezt a remek sajtos receptet készítsd el!

január14., 06:32

Lazacos raguleves borsóval és fokhagymával – egészséges és isteni fogás

Ha csak egy kevés lazac van otthon, de összedobnál belőle egy remek kétszemélyes vacsorát, készítsd el ezt a sűrű levest, amit mi fokhagymával és friss kaporral dobtunk fel.

2021. május23., 12:52

Nyári lazacburger lime-os majonézzel és uborkával

Egy kicsit különlegesebb lesz a szendvics a lime-mal és sült fokhagymával ízesített majonéztől, így nem is nagyon lesz szükség más aromás ízesítőre ebben a szendvicsben.

2021. július30., 10:44

Mustra