4 különleges almás desszert, ha már unod a pitét és a diós-almást

Nem mintha bármi baj lenne az omlós, linzeres alappal készült, finom almás pitével, hát még a nagymama bögrés diós-almás süteményével. Ennek ellenére arra gondoltunk, hogy ezen a héten megmutatjuk, hogy hideg sajttorta is készülhet almából, langyos, fűszeres raguval, de akár fánkokat és morzsasütit is süthetsz belőle.

Sajttorta fűszeres, almás raguval

klasszikus sajttorta mindenféle feltét és töltelék nélkül tökéletes, de egy kis almás raguval igazi őszi édesség lesz belőle. Legyen a sütemény nagyon hideg, a ragu egy picit langyos, és hívj meg valakit, aki segít megenni, mert tényleg nem tudod majd abbahagyni. 

Sütőben sült almás fánkok

Még mi is dilemmázunk azon, hogy az almás-karamellás sült fánkokat lehet-e fánknak nevezni, de amíg ezen tépelődünk, addig is érdemes elkészíteni őket. Nagy adag karamellás szósszal és kevés, apróra tört sós mogyoróval végül is annyira finom, hogy legyen a neve bármi, nem sértődünk meg, ha valahogy az asztalra kerül belőle néhány adag.

Almás morzsasüti sós karamellel

A következő, nem hagyományos almás édesség egy olyan gyors süti, amit simán összedobhatsz akár reggelire is. Akkor is ajánljuk, ha kezdő vagy a konyhában, mert igazából csak rétegezni kell az összetevőket, még keverni sem nagyon. Az eredmény: sűrű szószban úszó, puhára sült almákkal készült desszert, a tetején ropogós zabbal. Ezt a morzsasütit néhány kanál hideg, házilag készített tejszínnel érdemes feldobni. 

Alma fehér csoki és karamell borításban

Egy olyan almás finomságot is ajánlunk a héten, amely a gyerekbulik kedvence lehet, viszont a felnőttek számára is olyan édesség, amivel kapcsolatban nem kell kifogásokat keresni, hogy miért eszünk meg belőle egy másodikat. Vagy akár egy harmadikat is.

Mustra