Sajttorta fűszeres, almás raguval
A klasszikus sajttorta mindenféle feltét és töltelék nélkül tökéletes, de egy kis almás raguval igazi őszi édesség lesz belőle. Legyen a sütemény nagyon hideg, a ragu egy picit langyos, és hívj meg valakit, aki segít megenni, mert tényleg nem tudod majd abbahagyni.
Sütőben sült almás fánkok
Még mi is dilemmázunk azon, hogy az almás-karamellás sült fánkokat lehet-e fánknak nevezni, de amíg ezen tépelődünk, addig is érdemes elkészíteni őket. Nagy adag karamellás szósszal és kevés, apróra tört sós mogyoróval végül is annyira finom, hogy legyen a neve bármi, nem sértődünk meg, ha valahogy az asztalra kerül belőle néhány adag.
Almás morzsasüti sós karamellel
A következő, nem hagyományos almás édesség egy olyan gyors süti, amit simán összedobhatsz akár reggelire is. Akkor is ajánljuk, ha kezdő vagy a konyhában, mert igazából csak rétegezni kell az összetevőket, még keverni sem nagyon. Az eredmény: sűrű szószban úszó, puhára sült almákkal készült desszert, a tetején ropogós zabbal. Ezt a morzsasütit néhány kanál hideg, házilag készített tejszínnel érdemes feldobni.
Alma fehér csoki és karamell borításban
Egy olyan almás finomságot is ajánlunk a héten, amely a gyerekbulik kedvence lehet, viszont a felnőttek számára is olyan édesség, amivel kapcsolatban nem kell kifogásokat keresni, hogy miért eszünk meg belőle egy másodikat. Vagy akár egy harmadikat is.