Partiarcok előétele: klasszikus karácsonyi puncs vaníliával és szilvával

Hidegen és melegen is tálalhatod, könnyű hangulatfokozó egy-egy buliban vagy a karácsonyi vacsora előtt.

Ha azok közé tartozol, akik 24-én már a lehető legkevesebb időt töltenék a konyhában, készíts el előre mindet, amit lehet. Ez a karácsonyi puncs pont ilyen, és ha elég laza vagy, akár leves helyett is tálalhatod. A többi fogástól úgyis kifekszik mindenki, miért ne dobhatnál össze az ünnepi ételsor elejére egy könnyű, fűszeres puncsot?

 

Hidegen és melegen is finom.
Hidegen és melegen is finom.Fotó: fortyforks

Hozzávalók 6 személyre:

  • 5 deci vörösbor
  • 5 deci fehérbor
  • 1 deci rum
  • 1 liter víz
  • 2 biocitrom és -narancs héja és leve
  • 1 vaníliarúd
  • 1 közepes üveg szilvabefőtt
  • 25 deka cukor
  • 2 fahéjrúd
  • 1 csésze aszalt szilva
Recept idők

Elkészítés:

Ez az angol karácsonyi puncs gyümölcsösebb változata. Azt nem állítanánk, hogy egészségesebb, de jobban csúszik, talán túlságosan is. Gyerekváltozatban vörösszőlőléből készítsd.

Melegítsd össze a folyékony hozzávalókat és a fűszereket 8-10 percig, de csak kis lángon, figyelve arra, hogy ne forrjon a keverék. Ha ezzel megvagy, jöhet bele az összevágott aszalt szilva, a szilvabefőtt és annak a leve. Ha langyosra hűlt, kóstold meg, ízesítsd még cukorral, ha szükséges. Citrom- és narancskarikákkal tálald. 

A legjobb szilvás receptjeink egyben
A legjobb szilvás receptjeink egyben

Összeszedtük a kedvenc szilvás sütijeinket rácsos lepénytől muffinig, brownie-tól gombócig. Süssön meg gyorsan párat, amíg még van szilva a piacon!

Tovább »

Még több recept

Ajándék felnőtteknek: Karácsonyi konyakos-szegfűszeges szilvacsatni

Húsok mellé, gyümölcsköretek ízesítésére, de egy egyszerű vajas pirítóson is imádjuk ezt karácsonyi hangulatú, kicsit forraltbor-ízű csatnit.

december10., 11:20

Bevállalósaknak keresel gasztromeglepetést? Ez a karamellizálthagyma- és bacondzsem csilivel tökéletes lesz!

Valódi macsóknak, csípőset kedvelő nőknek, bevállalósaknak és tulajdonképpen bárkinek príma ajándék, aki imádja a finomságokat és szerinted lesz kedve ezt az izgalmas triót kipróbálni.

december11., 11:24

Kéksajtrajongók, figyelem! Pulyka almás-kéksajtos szósszal, rózsaborsos gnocchival

Nem mindenki szereti a kéksajtot, de aki igen, az majdnem biztos, hogy nagy rajongója. Nekik hoztunk egy szuper kéksajtos-almás pulykasültet.

december5., 09:20

Meglepetés, amivel nem tudsz tévedni: fehér csokoládé liofilizált eperrel

Nem is kérdés, hogy bármilyen csokiból és gyümölcsből készítheted, a mi kedvencünk ez az epres változat, amivel nem nagyon lehet mellélőni.

december9., 12:04

Mindenki imádni fogja: Home made fűszerolajak

Salátákra, pizzaszószba, zöldségköretekhez és frissen főtt házi tészták tetejére is tökéletesek ezek az aromás ízesítők.

december11., 12:04

Házi levendulás méz – az édesszájúak imádni fogják!

Mehet a teába, vajas kenyérre, sajttortára, és persze sajtok és egy pohár bor mellett is elfér egy-egy csepp, vagy egy különleges melange-ot is készíthetsz belőle.

december9., 09:24

Mustra