Partiarcok előétele: klasszikus karácsonyi puncs vaníliával és szilvával

Hidegen és melegen is tálalhatod, könnyű hangulatfokozó egy-egy buliban vagy a karácsonyi vacsora előtt.

Ha azok közé tartozol, akik 24-én már a lehető legkevesebb időt töltenék a konyhában, készíts el előre mindet, amit lehet. Ez a karácsonyi puncs pont ilyen, és ha elég laza vagy, akár leves helyett is tálalhatod. A többi fogástól úgyis kifekszik mindenki, miért ne dobhatnál össze az ünnepi ételsor elejére egy könnyű, fűszeres puncsot?

 

Hidegen és melegen is finom.
Hidegen és melegen is finom.fortyforks

Hozzávalók 6 személyre

  • 5 deci vörösbor
  • 5 deci fehérbor
  • 1 deci rum
  • 1 liter víz
  • 2 biocitrom és -narancs héja és leve
  • 1 vaníliarúd
  • 1 közepes üveg szilvabefőtt
  • 25 deka cukor
  • 2 fahéjrúd
  • 1 csésze aszalt szilva
Recept idők

Elkészítés:

Ez az angol karácsonyi puncs gyümölcsösebb változata. Azt nem állítanánk, hogy egészségesebb, de jobban csúszik, talán túlságosan is. Gyerekváltozatban vörösszőlőléből készítsd.

Melegítsd össze a folyékony hozzávalókat és a fűszereket 8-10 percig, de csak kis lángon, figyelve arra, hogy ne forrjon a keverék. Ha ezzel megvagy, jöhet bele az összevágott aszalt szilva, a szilvabefőtt és annak a leve. Ha langyosra hűlt, kóstold meg, ízesítsd még cukorral, ha szükséges. Citrom- és narancskarikákkal tálald. 

A legjobb szilvás receptjeink egyben A legjobb szilvás receptjeink egyben

Összeszedtük a kedvenc szilvás sütijeinket rácsos lepénytől muffinig, brownie-tól gombócig. Süssön meg gyorsan párat, amíg még van szilva a piacon!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás-aszalt szilvás karaj őszi hangulatban

Ha neked nem elég a gyorsan grillezett hússzelet, dobj ösze mellé egy különleges, fűszeres ragut. Ha pedig az egészet egy tökéletes körettel koronáznád meg, ne készíts semmi mást, csak egy forró burgonyapürét jó sok vajjal, egy kevés tejszínnel és szerecsendióval. Annyira finom, hogy még akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét.

2021. október11., 12:52

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Ünnepi puncs karácsonyra és téli hétköznapokra – még ma keverj egy adagot belőle!

Ha ma nem ülsz autóba, kortyolj el egy pohárral!

2021. december22., 07:32

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek