Fitneszkarácsony: sütőben sült fűszervajas pisztráng fűszeres aszalt paradicsommal, szarvasgombás rizzsel

Az ünnepi fogásoknak és a különlegességeknek sem kell szükségszerűen bonyolult és nehéz ételeknek lenniük. Ez a sült pisztráng szinte magától készül el; a finom, fűszeres paradicsommal és a szarvasgombás rizzsel ráadásul izgalmas, mégsem túl nehéz vacsora vagy ebéd lehet belőle.

Nyugodtan vágj bele akkor is, ha még sohasem sütöttél pisztrángot, vagy úgy egyáltalán halat a sütőben. A friss fűszervaj és a hal különleges íze elvégzi helyetted a munka nagy részét. Aromás, omlós hal, pikáns paradicsom és a langyos gombafalatok – ehhez tényleg nem kell más.

Bátran próbálkozz meg vele.
Bátran próbálkozz meg vele.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

A halhoz

  • 2 konyhakész pisztráng
  • ízlés szerint oregánó, fokhagymapor, bors, majoranna, petrezselyem, só és bors
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj

A körethez

  • 2 csésze rizs
  • 1 bögre aszalt paradicsom
  • 1 evőkanál vaj
  • só és bors
  • 1 evőkanál szarvasgomba reszelve
Recept idők

Keverd össze az olvasztott vajat és olajat, majd mehetnek bele a fűszerek és a sóból egy mokkáshanálnyi. Ebben forgasd meg a pisztrángokat jó alaposan, majd mehetnek az alufóliával letakart tepsibe úgy 20 percre 190 fokon. Ekkor óvatosan (lapáttal) fordítsd meg, majd adj neki még 10 percet. 

Főzz hozzá rizst. Ha kész, reszelj rá szarvasgombát, és kanalazd mellé a néhány kanál vajban megforgatott, megborsozott szárított paradicsomokat is.

 

A pisztránggal jó ideig szemeztünk, flörtöltünk egymással, és abban maradtunk, hogy egy hét múlva, ha kiérdemeltük egymást, randevúzunk. Egy léböjtölő vallomásai, 9. nap

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ha már unod a csirke-rizs kombót, próbáld ki ezt a klassz csirkebiryanit!

Római tálban a legfinomabb ez a remek indiai fogás, ami még mindig csirke és rizs, csak éppen egy sokkal különlegesebb formában tálalva.

szeptember24., 10:24

Fokhagymás lazac – spenótos-paradicsomos csicseriborsóval lesz az igazi

Ez a isteni, ízesített csicseriborsó egy nagy adag zöldséggel salátává, egy kevés reszelt parmezánnal langyos köretté varázsolható. Ha pedig vegán vendégek jönnek, csak kanalazd egy nagy adag ananászos-citromfüves párolt rizsre és szórd meg egy kevés füstölt paprikaporral.

szeptember22., 12:52

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Mustáros-juharszirupos lazac: egy isteni különlegesség hétvégére

Ettől a két extra hozzávalótól igazán különlegesek lesznek a lazacszeletek. Tálalhatod tészta mellett, de akár egy zöldfűszeres, sós gofrit összedobhatsz mellé a különlegesség kedvéért.

szeptember23., 12:52

Hallottál már a bacon buttyról? Remek reggeli, amit két perc alatt összedobsz

Ha imádod a bacont, ezzel a remek reggeli fogással érdemes kísérletezned. Ha mellé egy nagy adag, friss zöldségekből készült salátát is összedobsz, a lelkiismereted is nyugodt maradhat a ropogós szalonnaszeletek után.

szeptember22., 10:24

Mustra