Fitneszkarácsony: sütőben sült fűszervajas pisztráng fűszeres aszalt paradicsommal, szarvasgombás rizzsel

Az ünnepi fogásoknak és a különlegességeknek sem kell szükségszerűen bonyolult és nehéz ételeknek lenniük. Ez a sült pisztráng szinte magától készül el; a finom, fűszeres paradicsommal és a szarvasgombás rizzsel ráadásul izgalmas, mégsem túl nehéz vacsora vagy ebéd lehet belőle.

Nyugodtan vágj bele akkor is, ha még sohasem sütöttél pisztrángot, vagy úgy egyáltalán halat a sütőben. A friss fűszervaj és a hal különleges íze elvégzi helyetted a munka nagy részét. Aromás, omlós hal, pikáns paradicsom és a langyos gombafalatok – ehhez tényleg nem kell más.

Bátran próbálkozz meg vele.
Bátran próbálkozz meg vele.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

A halhoz

  • 2 konyhakész pisztráng
  • ízlés szerint oregánó, fokhagymapor, bors, majoranna, petrezselyem, só és bors
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj

A körethez

  • 2 csésze rizs
  • 1 bögre aszalt paradicsom
  • 1 evőkanál vaj
  • só és bors
  • 1 evőkanál szarvasgomba reszelve
Recept idők

Keverd össze az olvasztott vajat és olajat, majd mehetnek bele a fűszerek és a sóból egy mokkáshanálnyi. Ebben forgasd meg a pisztrángokat jó alaposan, majd mehetnek az alufóliával letakart tepsibe úgy 20 percre 190 fokon. Ekkor óvatosan (lapáttal) fordítsd meg, majd adj neki még 10 percet. 

Főzz hozzá rizst. Ha kész, reszelj rá szarvasgombát, és kanalazd mellé a néhány kanál vajban megforgatott, megborsozott szárított paradicsomokat is.

 

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Maradékmentés okosan: készíts barackos csirkeragut a megmaradt aszalt gyümölcsökkel

Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.

2020. december25., 06:28

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Ennek az ünnepi diós sültnek minden vega vendég örülni fog

Már csak egy nagy adag gravy, vörösáfonya-szósz és egy finom vajas krumplipüré kell mellé, ha pedig még elegánsabbá tennéd, barackos ragut és narancshéjjal ízesített hercegnőburgonyát kínálj köretnek.

2020. december18., 06:08

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek