Csirkemájpástétom vaníliás gyümölcscsatnival és vajas kaláccsal – előételnek és vacsorára is szuper

Milyen jó, ha épp van otthon egy hetven dekás libamáj, ami lassan megsüthető, vagy készíthető belőle egy adag terrine vagy egy jó kis burger. Ám nem csak a liba májából készíthető finomság, mutatjuk, mit kezdj a szárnyasmájjal, hogy menő, izgalmas pástétom legyen belőle!

Mi most egy egyszerű pástétomreceptet mutatunk, amivel viszonylag költséghatékonyan lesz egy szuper fogásod. Ám ha van kedved és időd, meghámozott mangó- és narancsszeletekből és zselésítőből készíthetsz hozzá fűszeres csatnit. Elég hozzá egy-egy kanál barna cukor, só, fehérborecet, szegfűszeg, vanília és fahéj, majd egy nagy kanál vajon puhítsd meg a fűszerekkel a kis gyümölcsszeleteket. Ugyanezt almából, birsalmából is megcsinálhatod, így már tényleg csak egy nagy szelet puha kalács kell ahhoz, hogy egy laza, de elegáns ünnepek között tálalt vacsora legyen belőle.

Mutatjuk, hogyan készülhet hozzá egy egyszerű, de isteni pástétom!

De jól néznek ki!
De jól néznek ki!margouillatphotos

Hozzávalók 3 személyre:

  • 30 deka csirkemáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 deka vaj
  • ízlés szerint majoranna, petrezselyem, fekete bors, só
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Néhány evőkanál olajon tedd fel sülni a felkockázott vöröshagymát, majd kis lángon mehet rá a máj is, úgy 10 percre. Hamar elkészül, ha megszúrva már nem véres, akkor készen van. A sütés felénél mehet hozzá a felkockázott fokhagyma is. (Ha van otthon néhány kocka bacon, és szeretnél még izgalmasabb ízt adni a májnak, azt is ezen a ponton tedd hozzá.)

Amikor a máj elkészült, fűszerezd, sózd és borsozd, majd mehet az aprítógépbe a vajjal. Felhasználás előtt legyen egy ideig szobahőmérsékleten. Apróra vágott aszalt gyümölcsökkel, szilvalekvárral, erdei gombákkal is feldobhatod. 

 

Fonott kalács, húsvétra

A húsvétban az egyik legjobb dolog a kalács. A házi mindig tuti siker, amit visszatapsol a család.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Próbáltad már a bruscettát brie sajttal és kalácson tálalva?

A hagyományos bruscetta is remek előételként, vagy akár gyors vacsoraként. Ebben a sajtos változatban ráadásul még gazdagabb és laktatóbb lesz olasz kedvencünk, amihez néhány napon szárított sonkaszelet is jól illik.

április4., 10:44

Fetával még a bruschetta is finomabb, mutatjuk, hogyan készítsd!

A fetának ezer arca van, és ha te is szereted salátában, érdemes megkóstolnod a pirítósod tetején is, olaszos fűszerekbe forgatott zöldségekkel.

szeptember16., 12:52

Ezt a remek, vegán édesburgonya-levest kezdőként is könnyen összedobod

Ez a fogás remek pirított olajos magvakkal és egy kevés mazsolával a közepén, ha pedig nincs bajod a húsfélékkel, mozzarellagolyókkal és napon szárított sonkaszeletekkel dobd fel.

szeptember17., 11:24

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Pakisztáni fűszeres burgonya: vegáknak tejföllel, húsevőknek köretként tálald!

Még egy burgonyás fogás, amire aztán senki nem foghatja rá, hogy unalmas, hiszen nem megszokott módon, hagymásan vagy paprikásan készül, hanem egy kicsit csípős, keleti változatban.

szeptember18., 10:44

Ramentészta különleges változatban, spenóttal és tojással

Ha az ember hozzájut egy nagy csomag, pillanatok alatt összedobható ramentésztához, már csak az a kérdés, hogy mivel érdemes feldobni, hogy valóban élvezhető fogás legyen belőle. Íme első tippünk!

szeptember18., 10:24

Mustra