Csirkemájpástétom vaníliás gyümölcscsatnival és vajas kaláccsal – előételnek és vacsorára is szuper

Milyen jó, ha épp van otthon egy hetven dekás libamáj, ami lassan megsüthető, vagy készíthető belőle egy adag terrine vagy egy jó kis burger. Ám nem csak a liba májából készíthető finomság, mutatjuk, mit kezdj a szárnyasmájjal, hogy menő, izgalmas pástétom legyen belőle!

Mi most egy egyszerű pástétomreceptet mutatunk, amivel viszonylag költséghatékonyan lesz egy szuper fogásod. Ám ha van kedved és időd, meghámozott mangó- és narancsszeletekből és zselésítőből készíthetsz hozzá fűszeres csatnit. Elég hozzá egy-egy kanál barna cukor, só, fehérborecet, szegfűszeg, vanília és fahéj, majd egy nagy kanál vajon puhítsd meg a fűszerekkel a kis gyümölcsszeleteket. Ugyanezt almából, birsalmából is megcsinálhatod, így már tényleg csak egy nagy szelet puha kalács kell ahhoz, hogy egy laza, de elegáns ünnepek között tálalt vacsora legyen belőle.

Mutatjuk, hogyan készülhet hozzá egy egyszerű, de isteni pástétom!

De jól néznek ki!
De jól néznek ki!margouillatphotos

Hozzávalók 3 személyre

  • 30 deka csirkemáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 deka vaj
  • ízlés szerint majoranna, petrezselyem, fekete bors, só
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Néhány evőkanál olajon tedd fel sülni a felkockázott vöröshagymát, majd kis lángon mehet rá a máj is, úgy 10 percre. Hamar elkészül, ha megszúrva már nem véres, akkor készen van. A sütés felénél mehet hozzá a felkockázott fokhagyma is. (Ha van otthon néhány kocka bacon, és szeretnél még izgalmasabb ízt adni a májnak, azt is ezen a ponton tedd hozzá.)

Amikor a máj elkészült, fűszerezd, sózd és borsozd, majd mehet az aprítógépbe a vajjal. Felhasználás előtt legyen egy ideig szobahőmérsékleten. Apróra vágott aszalt gyümölcsökkel, szilvalekvárral, erdei gombákkal is feldobhatod. 

 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek