Vargányás, tejszínes sertésszűzcsíkok egyszerűen – házi tésztával tálald!

Már megint egy olyan étel, ami egy különleges menőségnek hangzik, miközben te csak bedobáltál mindent a serpenyőbe, és magára hagytad, amíg elkészül.

Tejszínes és krémes fogás, omlós szűzpecsenyével, ami egy kis friss házi tagliatellével és egy jó adag friss petrezselyemmel lesz az igazi. Ha pedig a két ünnep között vacsorára dobod össze, csak készíts mellé pirítóst, kend meg egy adag puha vajjal, szórd meg a szeleteket egy kis tárkonnyal, aztán élvezd a pihenést.

A bolti tészta is tökéletes hozzá.
A bolti tészta is tökéletes hozzá.LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 deka sertésszűz felcsíkozva
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 2 nagy bögre vargánya
  • petrezselyem (és tárkony, ha szereted)
  • 1 biocitrom héja
  • 3 tejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma összevágva
Recept idők

Dobd a húst a fokhagymával a már forró zsiradékra, forgasd meg benne, majd jöhetnek a gombák is mellé 3-4 perc után, még ugyanennyi időre. Ha ezzel megvagy, öntsd hozzá a tejszínt, fűszerezd, végül hagyd kis lángon rotyogni, fedő nélkül még legalább 5-10 percen át. Ez a recept tényleg csak ennyi. Cserébe egy citromos-tárkonyos krémes fogást kapsz, omlós hússal, aromás gombákkal. 

 

kapcsolódó Csak egyszerűen: sertésszűz mustáros mártásban
Csak egyszerűen: sertésszűz mustáros mártásban

A sertésszűz gyorsan elkészül, ízletes, nem sok minden kell, hogy valami finomat dobjunk össze belőle. Van 20 perce egy jó ebédre?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tészta krémes gombaszósszal – egy kevés pirított fenyőmaggal a tetején tálald

A ropogós fenyőmag egyszerűen fantasztikus a krémes tészta tetején, és talán mondanunk sem kell, hogy a házi, gyúrt változattal lesz igazán tökéletes a végeredmény.

szeptember8., 12:52

Mangó-kacsa saláta – ezt egy hosszú nap után is könnyen összedobod

Főleg akkor remek ez a recept, ha épp van otthon a tegnapi kacsasültből egy kis maradék, ami egy-két tejes fogást már nem ad ki. Ezekkel a remek hozzávalókkal felturbózva hamar menő ebéd vagy vacsora kerekedik belőle.

szeptember13., 12:52

Borsós-fetás frittata – egy kis tejszínnel és vajjal dobtuk fel

Nálunk zöldborsóval és újhagymával készül ez a remek fogás, amit édeskés, pirított kalácsszeletekkel tálalunk. Tökéletes hétvégi reggeli, de ebédre vagy vacsorára enni sem szentségtörés bevetni.

szeptember14., 10:24

Ez a klassz gombás ragu a reggeli pirítósod tetején is finom lesz

Nem kell hozzá más, csak egy nagy szelet pirított, kovásszal készült kenyér, egy nagy adag natúr sajtkrém és ez a finom gombás ragu, amivel gyors, vega, gyomorkímélő reggelit készíthetsz az új év első napjain. Vagy máskor.

január2., 06:04

Halloumival töltött portobello gombafejek

Hatalmas méretű portobello gombafejek tökéletesek ehhez a fogáshoz, amit húsevőknek köretként, vegetáriánusoknak főételként is tálalhatsz.

szeptember6., 10:24

Gombás-sajtos gnocchi – jó sok sült fokhagymával lesz az igazi

Sosem árt, ha van otthon egy adag előre elkészített, sült fokhagyma. Sokáig eláll, és remek saláták tetején, sós muffinok hozzávalójaként, de akár egy-egy tésztás fogásnak is finom ízesítője lesz.

július26., 12:52

Mustra