Vargányás, tejszínes sertésszűzcsíkok egyszerűen – házi tésztával tálald!

Már megint egy olyan étel, ami egy különleges menőségnek hangzik, miközben te csak bedobáltál mindent a serpenyőbe, és magára hagytad, amíg elkészül.

Tejszínes és krémes fogás, omlós szűzpecsenyével, ami egy kis friss házi tagliatellével és egy jó adag friss petrezselyemmel lesz az igazi. Ha pedig a két ünnep között vacsorára dobod össze, csak készíts mellé pirítóst, kend meg egy adag puha vajjal, szórd meg a szeleteket egy kis tárkonnyal, aztán élvezd a pihenést.

A bolti tészta is tökéletes hozzá.
A bolti tészta is tökéletes hozzá.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 deka sertésszűz felcsíkozva
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 2 nagy bögre vargánya
  • petrezselyem (és tárkony, ha szereted)
  • 1 biocitrom héja
  • 3 tejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma összevágva
Recept idők

Dobd a húst a fokhagymával a már forró zsiradékra, forgasd meg benne, majd jöhetnek a gombák is mellé 3-4 perc után, még ugyanennyi időre. Ha ezzel megvagy, öntsd hozzá a tejszínt, fűszerezd, végül hagyd kis lángon rotyogni, fedő nélkül még legalább 5-10 percen át. Ez a recept tényleg csak ennyi. Cserébe egy citromos-tárkonyos krémes fogást kapsz, omlós hússal, aromás gombákkal. 

 

Csak egyszerűen: sertésszűz mustáros mártásban
Csak egyszerűen: sertésszűz mustáros mártásban

A sertésszűz gyorsan elkészül, ízletes, nem sok minden kell, hogy valami finomat dobjunk össze belőle. Van 20 perce egy jó ebédre?

Tovább »

Még több recept

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Görög joghurtos chiapuding – grillezett mangóval és szőlőszemekkel is kóstold meg!

Az egyik legjobban variálható reggeli alapfogás a chiapuding. Ha túl sűrűnek látod, még egy kevés tejet adhatsz a keverékhez, amíg el nem éred a kívánt állagot. Dobj bele olyan gyümölcsöt, amilyet épp találsz, és akár egy kis adag levendulavirágos mézet is készíthetsz mellé.

február26., 06:04

Görög sült cukkini burgonyával – az egyik legfinomabb mediterrán köret

A briam egy hagyományos görög sült zöldségétel burgonyával, cukkinivel, paradicsommal és lila hagymával, sok olívaolajjal. A remek görög konyha tipikus fogása, ahol néhány egyszerű alapanyagból mindig finom étel készül, kevés erőfeszítéssel.

február26., 06:04

Maradék szárnyasból is finom a karácsonyi Cobb-saláta

Egy kevés maradék főtt gesztenye és aszalt gyümölcs is került ebbe a karácsonyi maradékmentő tálba, nem is bántuk meg.

2020. december23., 06:04

Készíts klassz fasírtot a karácsonyi maradékokból!

Ha maradt egy kevés darált hús a töltött káposztából és egy kevés aszalt gyümölcs a sütemények alapanyagai közül, ezt a finomságot dobd össze!!

2020. december24., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.