Ez a gyors, gombás csirke a vargányától és egy kevés citromhéjtól lesz igazán isteni

A vargánya a gombák között az egyik legfinomabb – ha van esély rá, hogy hozzájutsz, mindenképpen szerezz be belőle egy adagot. Tökéletes párolt kelkáposzta mellett köretként tejszínnel, krémlevesként és persze hogy ebben a csirkés fogásban is. Ha mégsem találsz a boltokban az aromás fajtából, akkor bármelyik gomba remek lesz ehhez a fogáshoz.

Tárkony helyett petrezselymet és akár bazsalikomot is használhatsz.
Tárkony helyett petrezselymet és akár bazsalikomot is használhatsz.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 deka bacon felkockázva
  • 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apóra vágva
  • 40 deka csirkecombfilé felkockázva
  • 1 nagy bögre vargánya vagy erdeigomba-keverék
  • 3 ek. mascarpone
  • 0.5 darab citrom héja
  • ízlés szerint só, bors, tárkony
Recept idők

Elkészítés:

Süsd néhány percig a bacont együtt a vöröshagymával, majd mehet hozzá a fokhagyma, a hús és a fűszerek is. Amikor a húsfalatok megpuhultak, add hozzá a gombát, és 1-2 percet adj neki így is. Vedd le a tűzről, add hozzá a mascarponét, és már tálalhatod is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek