Halloumival töltött portobello gombafejek

Hatalmas méretű portobello gombafejek tökéletesek ehhez a fogáshoz, amit húsevőknek köretként, vegetáriánusoknak főételként is tálalhatsz.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 8 darab portobello gombafej
  • 3 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors, majoránna, oregánó
  • 2 ek. aszalt paradicsom apróra vágva
  • 15 deka halloumi
  • 3 nagy ek. mascarpone
  • 20 deka mozzarellagolyó a tetejére
  • 1 mk. barna cukor
  • 3 nagy ek. natúr sajtkrém
Recept idők

Elkészítés:

Kend meg a gombát az olajjal, a többi hozzávalóból pedig keverj krémes tölteléket bele. Mindegyikbe kanalazz egy adaggal, arra mehet a sajt, majd legalább 20 percig süsd a gombákat. Friss zöldfűszerekkel a tetején tálald. 

kapcsolódó Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?
Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?

Mennyire hihetünk a minőségmegőrzési időnek? És mit tegyünk, ha savanyú szagú a hús, vagy nyálkás a felülete?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Krémes, fűszeres gombapástétom – fekete olívát is karikázz a kenyérszeletekre

Valamiért ez a remek gombás fogás nagyon finom néhány karika fekete olívával és pár apró kockára vágott, aszalt paradicsommal. A kesernyés és édeskés ízek klasszul kiegészítik az erdei gombák aromáját.

szeptember7., 12:52

Gyors vacsoratipp: kínai hangulatú kacsaragu egyszerűen

Ez a gyors curry nemcsak izgalmas, de a sok zöldségnek köszönhetően egészséges fogás is lesz. Már csak egy kis párolt rizs hiányzik alóla, egy nagy csokor friss petrezselyemmel elkeverve.

szeptember13., 10:24

Vegán szingapúri tészta – ha egy könnyű, húsmentes fogásra vágysz

Egy könnyű, tésztás fogásra bármikor vevők vagyunk, és bár a grízessel és a sajtos-tejfölössel sincs semmi baj, néha az ember inkább egy-egy izgalmas és pofonegyszerűen összerittyenthető különlegességre vágyik. Íme az egyik ilyen kedvencünk!

szeptember16., 11:24

Tejszínes-fehérboros kacsa póréhagymával

Ha szereted a sűrű, tejszínes ragukat és az elegáns, de gyorsan összedobható fogásokat, jó helyen jársz. Ez a kacsás ragu isteni, főleg egy adag szarvasgombaolajjal meglocsolt házi, gyúrt tészta tetején.

szeptember14., 12:52

Grillezett nektarin halloumival és mézes-csípős öntettel – izzítsd a grillt, ezért megéri!

Az enyhén sós halloumi tökéletes a grillezett gyümölcsök mellett, és akkor sincs gond, ha a nektarin nem éppen a legéédesebb. Egy jó mézes öntet mellett fel sem tűnik, ha nem a legízletesebb darabokat fogtad ki.

június1., 10:24

Íme egy remek salátarecept, ha szereted a fetát, de valami újat készítenél belőle

Finom vele a töltött gomba, nem hiányozhat a görögsalátából, de a fetának azért ennél jóval több arca van. Már mutatjuk is az egyik legegyszerűbben összeállítható fetás fogást.

szeptember15., 12:52

Mustra