Hatalmas méretű portobello gombafejek tökéletesek ehhez a fogáshoz, amit húsevőknek köretként, vegetáriánusoknak főételként is tálalhatsz.
Amikor elkészültek a zöldségek ne felejtsd el többféle olívabogyóval gazdagítani és egy kevés citromhéjat is reszelni rá, így lesz tökéletes mediterrán köret ez az egyszerű, burgonyás fogás.
Az enyhén sós halloumi tökéletes a grillezett gyümölcsök mellett, és akkor sincs gond, ha a nektarin nem éppen a legéédesebb. Egy jó mézes öntet mellett fel sem tűnik, ha nem a legízletesebb darabokat fogtad ki.
Ha nem köretnek szánod, egy nagy bögre főtt csicseriborsóval dobd fel ezt a finomságot, amiben a friss, savanykás narancs mellett tökéletes a sós halloumi sajt és a még ropogósra párolt zöldségfalatok.
Ettől minden vega szíve ellágyul. A nem vegák pedig csak simán megeszik.
Néhány perc alatt egyszerűen grillezhető sajtféle a halloumi, amit akár gomolyával, vagy ha nem akarod sütni, akkor fetával is helyettesíthetsz.
Az új élelmiszereket csak pár éve fogyasztjuk, mégis egyre több magyar konyhájából kiszorítják a helyi alternatívát.
Ez a szinte elfeledett ital számos egészségügyi előnyt kínál.