A sertésszüzet szeretjük, hiszen gyorsan elkészül, ízletes, kevés kiegészítés is elég, hogy valami finomat dobjunk össze belőle. Ezúttal a húst sonkával és mustárral ízesítettük, és elég gyorsan el is készült belőle a főfogás.
Katuci
További sertéshúsból készült receptekért kattintson IDE!
Hozzávalók:
50 dkg sertésszűz
4-5 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg szárított sonka (pl. feketeerdő)
4 evőkanál mustár
2 dl zsíros tejszín
só, frissen őrölt bors
olívaolaj
- A húst megmossuk, ha kell, lehártyázzuk (bár általában szépen le van), másfél centi vastagra szeleteljük. Mindkét oldalukat sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.
- Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd beledobjuk a szűzérméket. Szép pirosra pirítjuk mindkét oldalukat.
- Közben felkarikázzuk a hagymákat, felaprítjuk a fokhagymát és csíkokra vágjuk a sonkát. Ha már szép színt kapott a hús, mellédobjuk őket. Kisebbre vesszük a lángot, és pár percig pároljuk, majd mehet rá a mustár is.
- Alaposan átforgatjuk, végül felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk. Megszórhatjuk tálalás előtt egy kevés aprított, friss petrezselyemmel.
Katuci