Csak egyszerűen: sertésszűz sonkás-mustáros mártásban

Zanza!

A sertésszüzet szeretjük, hiszen gyorsan elkészül, ízletes, kevés kiegészítés is elég, hogy valami finomat dobjunk össze belőle. Ezúttal a húst sonkával és mustárral ízesítettük, és elég gyorsan el is készült belőle a főfogás.

sonkás-mustáros szűz 1
Fotó: Katuci

További sertéshúsból készült receptekért kattintson IDE!        

Hozzávalók:         

50 dkg sertésszűz
4-5 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg szárított sonka (pl. feketeerdő)
4 evőkanál mustár
2 dl zsíros tejszín
só, frissen őrölt bors
olívaolaj

  1. A húst megmossuk, ha kell, lehártyázzuk (bár általában szépen le van), másfél centi vastagra szeleteljük. Mindkét oldalukat sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.
  2. Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd beledobjuk a szűzérméket. Szép pirosra pirítjuk mindkét oldalukat.
  3. Közben felkarikázzuk a hagymákat, felaprítjuk a fokhagymát és csíkokra vágjuk a sonkát. Ha már szép színt kapott a hús, mellédobjuk őket. Kisebbre vesszük a lángot, és pár percig pároljuk, majd mehet rá a mustár is.
  4. Alaposan átforgatjuk, végül felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk. Megszórhatjuk tálalás előtt egy kevés aprított, friss petrezselyemmel. 
sonkás-mustáros szűz 2
Fotó: Katuci
Blogmustra