OFFLINE

Csak egyszerűen: sertésszűz sonkás-mustáros mártásban

2016. március 15., kedd 11:41

A sertésszüzet szeretjük, hiszen gyorsan elkészül, ízletes, kevés kiegészítés is elég, hogy valami finomat dobjunk össze belőle. Ezúttal a húst sonkával és mustárral ízesítettük, és elég gyorsan el is készült belőle a főfogás.

További sertéshúsból készült receptekért kattintson IDE!        

Hozzávalók:         

50 dkg sertésszűz
4-5 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg szárított sonka (pl. feketeerdő)
4 evőkanál mustár
2 dl zsíros tejszín
só, frissen őrölt bors
olívaolaj

  1. A húst megmossuk, ha kell, lehártyázzuk (bár általában szépen le van), másfél centi vastagra szeleteljük. Mindkét oldalukat sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.
  2. Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd beledobjuk a szűzérméket. Szép pirosra pirítjuk mindkét oldalukat.
  3. Közben felkarikázzuk a hagymákat, felaprítjuk a fokhagymát és csíkokra vágjuk a sonkát. Ha már szép színt kapott a hús, mellédobjuk őket. Kisebbre vesszük a lángot, és pár percig pároljuk, majd mehet rá a mustár is.
  4. Alaposan átforgatjuk, végül felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk. Megszórhatjuk tálalás előtt egy kevés aprított, friss petrezselyemmel. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta