3 különleges japán édesség egyszerű alapanyagokból

Egy olyan desszert-összeállítással készültünk, amit az igazán bevállalósaknak ajánlunk. A japán édességek nem annyira cukrosak, nem annyira lisztesek és főleg nem élesztősek, viszont annál több bennük a visszafogott ízű és különleges alapanyag, mint például a bab, a zöld tea, az édesburgonya vagy épp a cseresznyevirág.

A japán desszertek és úgy általában ételeik nagy részében ott a rizs, de gyakori akár desszertjeikben is mindenféle zöldség, a szója, a rizsbab és a jamgyökér.

Japán sajttorta

A japán sajttortának mindjárt két változata is van. Az egyik a puha, szuflé, a másik a sajtosabb – előbbi az, amit mindannyian ismerünk. Mutatunk is rá egy egyszerű receptet, amit aztán citrushéjjal felturbózott cukormázzal, porcukros matchával vagy akár önmagában is tálalhatsz.

Matchás mochi

A mocsi egy japán rizssütemény, ami ragacsos rizslisztből készül. A rizst pépes állagúvá ütik, formázzák, majd beletöltenek mindenféle, számunkra furcsa dolgot, akár babot és zöldtea-port is. Mikrós változatban nem kell ütögetned, erre hoztunk egy receptet:

Jókan

Nagyon izgalmas desszert ez, főleg azok számára, akik nyitottak arra, hogy egy-két ismert alapanyagot új formában is kipróbáljanak. Például a vörösbabot zselé formájában.

Oszd meg másokkal is!
Mustra