4 vegán tésztaétel, amit húsevők előtt is simán bevállalhatsz

Hívei azt mondják, a vegán életmóddal csak jól járhatunk, mert túl azon, hogy zöldebben élünk majd általa, sokkal több vitamint viszünk be a szervezetünkbe, és jóval kisebb esélyünk lesz például a szív- és érrendszeri megbetegedések vagy a rák kialakulására. Ezen a héten négy olyan tésztás fogást gyűjtöttünk össze, amik éppen elég laktatóak és izgalmasak ahhoz, hogy ne hiányozzon mellőlük egy szép szelet csirkecomb vagy néhány kocka bacon. (Esetleg egy pár karika kolbász – „csak az íze végett”, ugye.)

Ha az ember rákeres a vegán életmód előnyeire, kiderül, hogy a vastagbélráktól a szürke hályogon át egészen az ízületi gyulladásig mindenre gyógyírt jelent, legalábbis az internetes források szerint. Rajtunk ne múljon: íme néhány menő és izgalmas vegán tésztaétel, amiket egy kezdő is simán összedob. 

Penne paradicsomos, vegán húsgolyókkal

Ha szereted a paradicsomos húsgolyókat sűrű, fűszeres olasz paradicsomszósszal, akkor már csak egy kevés durumtészta kell, és vegán változatban is el tudod készíteni. Mutatjuk, hogyan:

Farfalle füstös szósszal és aszalt paradicsommal

Ez a füstös-csicseriborsós farfalle aszalt paradicsommal az igazi, de feldobhatod a fekete olívával és articsókával is. Ha tovább fokoznád a vegán összetevőket, sörélesztőpehellyel tudod helyettesíteni a parmezánt. (És amit más vegán receptek nem mondanak el: az ízének semmi, de tényleg az égvilágon semmi köze a sajthoz, valamiért mégis finom az ilyen ételeken.)

Tészta vegán Alfredo-szósszal

Ha szlogen kellene a vegán Alfredónak, az jó eséllyel ugyanaz lenne, mint egy exszel való találkozásé, vagy egy csupa öröm és szeretet karácsonyi vacsoráé: „végül is meg lehet oldani”. Az egésznek a nehézsége az, hogy az Alfredo eredeti változatában vaj, tejszín és parmezán is van, amiket ugye ki kell hagyni egy állati alapanyagoktól mentes fogásból. Ez a kesudiós változat még akkor is nagyon finom, ha az eredetire egyáltalán nem emlékeztet. Izgalmas, fűszeres és nem leszel utána azonnal éhes. 

Tészta erdei gombákkal és sült fokhagymával

Az édeskés sült fokhagyma és az erdei gombák kombinációja tényleg bármit képes feldobni, nem kérdés, hogy egy tésztaételnek is tökéletesen áll.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek