A zöldborsó kalóriaértéke 100 grammban 88 kcal, ami nagyjából a burgonyáéval azonos, így lehet belőle tápláló köret. Fehérjetartalma viszonylag magas, értékes tápanyagai a folsav, a B1- és B2-vitamin és egy kevés C-vitamin is van benne. Mentával és kókusztejjel főzelékként és akár angolosan, püré formájában is elkészítheted.
![Fehér és vörös húsokhoz is illik.](https://kep.index.hu/1/0/3013/30139/301398/30139821_2313961_4682730a272626e347d072931d23c883_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 50 deka zöldborsó
- 1 doboz kókusztej (legalább 2 deci)
- 1 csokor friss mentalevél
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- ízlés szerint só, bors és méz
- 1 evőkanál vaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
Elkészítés:
Melegítsd fel a vajat egy serpenyőben, add hozzá a vöröshagymát, majd úgy két perc után a borsót is forgasd meg a vajas keverékben. Közben két evőkanál kókusztejet dolgozz el az étkezési keményítővel, aztán add hozzá a borsóhoz a maradék kókusztejjel együtt. Keverd a főzeléket addig, amíg sűrűsödni kezd. Ízesítsd sóval, borssal és egy kis mézzel, majd ha kellően besűrűsödött, tálald apróra vágott friss mentával összekeverve. Jól illenek hozzá a fűszeres vörös húsok is, de egy egyszerű vajas, fokhagymás halat és csirkehúst is feldob ez a különleges köret.
![Főzzön borsólevest nagymama módra](http://kep.index.hu/1/0/377/3777/37774/3777444_24e73d58a0188be7f0186fbc06fe191e_wm.jpg)
A borsólevest mindenki szereti. És bárki meg is tudja főzni, még leveskocka sem kell hozzá.
Tovább olvasom