Kicsit angol, kicsit távol-keleti: mentás borsó kókusztejjel

Az édeskés borsónak nagyon jól áll a friss menta és a krémes kókusz, ami mellé nagyjából bármit kínálhatsz, az biztosan egzotikus fogás lesz. Finom csirkével, halakkal, vegáknak pedig sült fokhagymával és grillezett tofuval kínáld.

A zöldborsó kalóriaértéke 100 grammban 88 kcal, ami nagyjából a burgonyáéval azonos, így lehet belőle tápláló köret. Fehérjetartalma viszonylag magas, értékes tápanyagai a folsav, a B1- és B2-vitamin és egy kevés C-vitamin is van benne. Mentával és kókusztejjel főzelékként és akár angolosan, püré formájában is elkészítheted. 

Fehér és vörös húsokhoz is illik.
Fehér és vörös húsokhoz is illik.nerudol

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka zöldborsó
  • 1 doboz kókusztej (legalább 2 deci)
  • 1 csokor friss mentalevél
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • ízlés szerint só, bors és méz
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel a vajat egy serpenyőben, add hozzá a vöröshagymát, majd úgy két perc után a borsót is forgasd meg a vajas keverékben. Közben két evőkanál kókusztejet dolgozz el az étkezési keményítővel, aztán add hozzá a borsóhoz a maradék kókusztejjel együtt. Keverd a főzeléket addig, amíg sűrűsödni kezd. Ízesítsd sóval, borssal és egy kis mézzel, majd ha kellően besűrűsödött, tálald apróra vágott friss mentával összekeverve. Jól illenek hozzá a fűszeres vörös húsok is, de egy egyszerű vajas, fokhagymás halat és csirkehúst is feldob ez a különleges köret.

kapcsolódó Főzzön borsólevest nagymama módra
Főzzön borsólevest nagymama módra

A borsólevest mindenki szereti. És bárki meg is tudja főzni, még leveskocka sem kell hozzá.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Borsós-bazsalikomos lasagne – jó sok sajttal és ricottával igazán finom ez az egyszerű, vega fogás

Ez a rakott tészta akkor a legfinomabb, ha az összes, hűtőben felejtett sajtot lereszeled és felhasználod bele.

2021. július28., 12:52

Négysajtos sült karfiol

Ha nem foglalkoznál túl sokat a vacsorával, csak főzz egy nagy adag karfiolt és pirítsd rá kedvenc sajtjaid, akár egy nagy adag házi morzsa társaságában. Akár húsmentes vacsoraként is tökéletes.

2021. június12., 11:24

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Ez a zöldségkebab zöldborsós-mustáros mártogatóssal lesz a legfinomabb

Mutatós köret, ami tökéletes arra az esetre is, ha vendégeket vársz. Sokkal szebb, mint egy adag párolt zöldség, pedig lényegében erről van szó. Ha egy kevés sajtkrémbe keversz sült hagymát, mustárt, majd sóval és zöld borssal ízesíted, tökéletes mártogatóst készítettél a zöldségek mellé.

2021. szeptember24., 11:24

Mustra