Kicsit angol, kicsit távol-keleti: mentás borsó kókusztejjel

Az édeskés borsónak nagyon jól áll a friss menta és a krémes kókusz, ami mellé nagyjából bármit kínálhatsz, az biztosan egzotikus fogás lesz. Finom csirkével, halakkal, vegáknak pedig sült fokhagymával és grillezett tofuval kínáld.

A zöldborsó kalóriaértéke 100 grammban 88 kcal, ami nagyjából a burgonyáéval azonos, így lehet belőle tápláló köret. Fehérjetartalma viszonylag magas, értékes tápanyagai a folsav, a B1- és B2-vitamin és egy kevés C-vitamin is van benne. Mentával és kókusztejjel főzelékként és akár angolosan, püré formájában is elkészítheted. 

Fehér és vörös húsokhoz is illik.
Fehér és vörös húsokhoz is illik.nerudol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka zöldborsó
  • 1 doboz kókusztej (legalább 2 deci)
  • 1 csokor friss mentalevél
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • ízlés szerint só, bors és méz
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel a vajat egy serpenyőben, add hozzá a vöröshagymát, majd úgy két perc után a borsót is forgasd meg a vajas keverékben. Közben két evőkanál kókusztejet dolgozz el az étkezési keményítővel, aztán add hozzá a borsóhoz a maradék kókusztejjel együtt. Keverd a főzeléket addig, amíg sűrűsödni kezd. Ízesítsd sóval, borssal és egy kis mézzel, majd ha kellően besűrűsödött, tálald apróra vágott friss mentával összekeverve. Jól illenek hozzá a fűszeres vörös húsok is, de egy egyszerű vajas, fokhagymás halat és csirkehúst is feldob ez a különleges köret.

kapcsolódó Főzzön borsólevest nagymama módra
Főzzön borsólevest nagymama módra

A borsólevest mindenki szereti. És bárki meg is tudja főzni, még leveskocka sem kell hozzá.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Marad egy kevés sonka húsvétról? Ebbe a krémes borsólevesbe használd fel!

A borsókrémleves édeskés íze mellett tökéletes néhány kocka hagyományos eljárással készült füstölt sonka, és ha még pár kalácsszelet is akad, abból is piríts mellé a tökéletes végeredményért.

április1., 10:40

Tarja elegánsan, ne is gondolkozz tovább a vacsorán!

Az egyszerű tarjából is lehet elegáns fogás, ha találsz egy-egy olyan köretet, amitől egy kicsit különlegesebb lesz. Itt az ősz, úgyhogy minden okunk megvan arra, hogy a főtt és a sült gesztenyét is vadul használni kezdjük. Előbbi köretekben, ragukban és töltelékként, utóbbi pedig egészséges snack formájában a legfinomabb.

október12., 11:20

Almás amerikai palacsinta mandulalikőrös raguval és pirított, mézes dióval

Ha  a dió helyett pekándiót, a méz helyett juharszirupot használsz, a tengerentúl hangulatát is megidézheted ezzel a gyors reggelivel. Ha aznap nem szállsz autóba, egy löttyintés mandulalikőr még akár reggel is simán elfér ebben a fűszeres raguban.

október15., 09:24

Próbáltad már a borsófőzeléket mentával? Mutatjuk a legegyszerűbb receptet!

A menta a kertben gyorsan szaporodik, ha neked van belőle, akkor biztosan sok van belőle. Jöhetnek a nyári koktélok, hideg mentatea, sorbet-k, és persze ez a főzelék, ami ráadásul sűrű kókusztejjel készítve is remek lesz.

május5., 10:44

Sajtos-mascarponés burgonya tárkonnyal és citrommal

A hagyományos burgonyaköret is lehet jóval finomabb a megszokottnál akkor, ha egy kis adag krémes mascarponét és egy-két izgalmas fűszert is hozzáadsz. Fehér húsok mellett a legtökéletesebb.

szeptember25., 10:24

Baconnel és borsóval készül az egyik legfinomabb, langyos tavaszi saláta

A bacon és a zsenge, édeskés zöldborsó remek párosítás, nem is kell melléjük semmi más, csak vékonyan szeletelt Grana Padano sajt, egy kevés vaj és friss rukkola.

április27., 12:52

Mustra