Miért ne ehetnénk ünnepi fogást hétköznap? Vörösboros pulykacomb egyszerűen

Ebben az esetben nem hiába köszönget „síma, udvarias arccal” az alkohol, ugyanis egy finom, vörösboros pulykát készítünk vele. A legjobb benne az, hogy míg elkészíteni tényleg semmiség, olyan különleges fogás lesz belőle, ami akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét, főleg, ha egy kis gesztenyés krumplipürével és fekete borsos gyümölcsraguval tálalod.

A pulykahús állítólag még szemvédő ételek listáján is szerepel, kiemelkedően magas cinktartalmának köszönhetően. Ráadásul a húsban található niacin (B3-vitamin) segít a szürkehályog megelőzésében. Rajongói azt mondják: mivel kétharmad részben fehér húsból áll, ezért egészségesebb, ám ízletesebb, mint a sokak számára túl száraz csirkehús.

És ez még nem minden: a pulyka szuper triptofánforrásnak számít, így még a hangulatot is javíthatja, a főzés után megmaradt borról nem is beszélve. A legfontosabb viszont azt, hogy csak olyan borral főzz, amit meg is innál. 

És a megmaradt borral mi legyen?
És a megmaradt borral mi legyen?EasyBuy4u

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab pulykaalsócomb
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 pohár vörösbor
  • 1 deci tejszín
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 csapott evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

Dörzsöld be a pulykacombokat sóval és borssal, szórd meg rozmaringgal, ízesítsd az összetört fokhagymával. Melegítsd fel az olajat, majd süsd meg benne a combokat. Amikor már majdnem elkészült, öntsd alájuk a vörösbort, fedő alatt párold készre őket, összesen legalább fél óra alatt. Amikor elkészültek, keverd a szafthoz a tejszínt, adj hozzá egy kanál mézet, szegfűszeget, tejszínt, sót és borsot. Sűrítsd egy kanál liszttel, így különleges mártást kapsz a hús mellé.

kapcsolódó Teszt: melyik pulykamell sonka a legkevésbé rossz?
Teszt: melyik pulykamell sonka a legkevésbé rossz?

Sok volt a gumiszerű, sós versenyző, és kiderült, hogy a foltosságra is sokan allergiások.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Süss pulykát édesburgonyaágyon egy kevés rozmaringgal, majoránnával és sok fokhagymával!

Ki ne szeretné az édesburgonyát, mi is imádjuk. Még jobb, ha úgy készül el, hogy nincs túl sok munkánk vele. Ez a recept is ilyen, amit mi rengeteg édesre sült fokhagymával szeretünk a legjobban.

január30., 06:04

Próbáltad már a pulykasültet naranccsal és csilivel?

Ha még pikánsabbá tennéd, készíts narancsszörpből, olvasztott vajjal, narancslével és narancshéjjal egy enyhén sós mázat hozzá, majd kenegesd meg vele, ha elkészült, és szórd meg kissé összetört csilipelyhekkel.

2020. november20., 06:24

Készítsd a rántott húst olaszosan, nem fogod megbánni!

Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag tésztasaláta majonézzel, aszalt paradicsommal, parmezánnal és friss rukkolával. Az olasz fűszerekkel az egész sokkal finomabb, főleg, ha mindegyik darab hús kap egy kis paradicsomot és néhány olvadd sajtszeletet.

október24., 11:24

Citromos pulykamell

Görög hangulatban készül nálunk leggyakrabban ez a könnyű, pulykás fogás. Ha te is szereted a sovány húsokat, érdemes kipróbálnod faszenes és kontaktgrillen készítve is!

június10., 10:24

Mai kedvencünk: sajtos-tejfölös forró mártogatós sült fokhagymával

Pirítóscsíkok, tortillachips, sült krumpli és párolt zöldségek, de akár még friss hideg zellerszár is mártogatható ebbe a remek dipbe. Ha pedig még ez sem lenne elég, kanalazd házi lángos vagy lapcsánka tetejére, azokkal is isteni.

október28., 09:24

Heti kedvencünk: magyaros, babos ragu kolbásszal és csicseriborsóval

A bedobálós fogások egyik legfinomabbika ez a gyors, babos ragu, ami akkor sem lesz rosszabb, ha néhány, előre lepirított csirkefalat is sül a zöldségek mellett. Ha a karácsonyi traktát néhány zöldséges fogással vezetnéd fel a szervezetednek, az ehhez hasonlókat válaszd: remekül eltelít, és nagyon finom húsmentes verzióban is.

október27., 10:24

Mustra