Miért ne ehetnénk ünnepi fogást hétköznap? Vörösboros pulykacomb egyszerűen

Ebben az esetben nem hiába köszönget „síma, udvarias arccal” az alkohol, ugyanis egy finom, vörösboros pulykát készítünk vele. A legjobb benne az, hogy míg elkészíteni tényleg semmiség, olyan különleges fogás lesz belőle, ami akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét, főleg, ha egy kis gesztenyés krumplipürével és fekete borsos gyümölcsraguval tálalod.

A pulykahús állítólag még szemvédő ételek listáján is szerepel, kiemelkedően magas cinktartalmának köszönhetően. Ráadásul a húsban található niacin (B3-vitamin) segít a szürkehályog megelőzésében. Rajongói azt mondják: mivel kétharmad részben fehér húsból áll, ezért egészségesebb, ám ízletesebb, mint a sokak számára túl száraz csirkehús.

És ez még nem minden: a pulyka szuper triptofánforrásnak számít, így még a hangulatot is javíthatja, a főzés után megmaradt borról nem is beszélve. A legfontosabb viszont azt, hogy csak olyan borral főzz, amit meg is innál. 

És a megmaradt borral mi legyen?
És a megmaradt borral mi legyen?EasyBuy4u

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab pulykaalsócomb
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 pohár vörösbor
  • 1 deci tejszín
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 csapott evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

Dörzsöld be a pulykacombokat sóval és borssal, szórd meg rozmaringgal, ízesítsd az összetört fokhagymával. Melegítsd fel az olajat, majd süsd meg benne a combokat. Amikor már majdnem elkészült, öntsd alájuk a vörösbort, fedő alatt párold készre őket, összesen legalább fél óra alatt. Amikor elkészültek, keverd a szafthoz a tejszínt, adj hozzá egy kanál mézet, szegfűszeget, tejszínt, sót és borsot. Sűrítsd egy kanál liszttel, így különleges mártást kapsz a hús mellé.

Teszt: melyik pulykamell sonka a legkevésbé rossz? Teszt: melyik pulykamell sonka a legkevésbé rossz?

Sok volt a gumiszerű, sós versenyző, és kiderült, hogy a foltosságra is sokan allergiások.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kéksajtrajongók, figyelem! Pulyka almás-kéksajtos szósszal, rózsaborsos gnocchival

Nem mindenki szereti a kéksajtot, de aki igen, az majdnem biztos, hogy nagy rajongója. Nekik hoztunk egy szuper kéksajtos-almás pulykasültet.

2019. december5., 09:20

Házi majonézzel a legfinomabb ez a karácsonyi gesztenyés-pulykás szendvics

Akár emiatt is süthetsz néhány extra adag pulykát, mert ez a gesztenyés szendvics tökéletes azokra a napokra, amikor a két ünnep között csak egy-egy klassz szendvics fér bele a rokonlátogatással és filmezéssel töltött napok szigorú napirendjébe.

2020. december11., 06:12

Ez a nyári pulykaburger kapros joghurttal és csípős szósszal lesz a legfinomabb

Mi szeretünk mindent, ami finom és gyorsan elkészül, ezért rajongjuk ezt a könnyű pulykaburgert, ami hamburgerzsömlében és kalácsba töltve is nagyon finom.

2021. július19., 10:24

Majonézes káposztasalátával szeretjük a legjobban ezeket a csípős pulykaszárnyakat

Ha szereted a sovány pulykahúst, készítsd el mézes-csípős változatban! Ha megvagy vele, akár mázat is készíthetsz hozzá szójaszósszal, gyömbérrel, csilivel, ketchuppal és néhány kanál olívaolajjal.

2021. január29., 06:04

Citromos pulykamell

Görög hangulatban készül nálunk leggyakrabban ez a könnyű, pulykás fogás. Ha te is szereted a sovány húsokat, érdemes kipróbálnod faszenes és kontaktgrillen készítve is!

2021. június10., 10:24

Idén próbáld ki így a pulykát: fügével és barackkal töltött pulykaszeletek, baconbe tekerve

A pulykához nagyon jól illenek a gyümölcsök, és ha gesztenyével már kóstoltad, eljött az ideje a barackos-fügés változatnak is.

2019. december4., 11:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek