Ebben van a matcha helye! Fehér csokis matchakekszek vörös áfonyával

Jól néz ki a matcha az instagramos lattereceptekben és japán desszertekben, aztán amikor az ember megveszi, könnyen kiderülhet, hogy nem is olyan egyszerű valami nagyon finomat (és nem csak egzotikusat) készíteni vele. Ez a keksz mindent megold: a fanyar zöld tea az édes fehér csokival tökéletesen összeillik, és ha van otthon egy kis savanykás, aszalt vörös áfonya, azzal lesz ünnepi az egész.

A matcha, a több száz éve létező, japán zöld tea levelének őrleménye csak manapság kezdett trendi fogások alapanyaga lenni. Nincs is ezzel semmi baj, főleg amióta megszületett a kekszes, fehér csokis változata. Tényleg abbahagyhatatlan.

Vajas krémmel össze is ragaszthatod.
Vajas krémmel össze is ragaszthatod.Yuki KONDO

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 deka cukor
  • 20 deka vaj
  • 30 deka liszt
  • 2 tojássárgája
  • 2 csapott evőkanál matcha
  • 1 tábla fehér csoki
  • 1 marék aszalt vörös áfonya
  • 1 mokkáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egymással a lisztet, a cukrot, a vajat, a sütőport, a tojás, a sót és a teát, és ha egy élénkzöld színű masszát kaptál, akkor tedd egy negyedórára a hűtőbe. (Ha szükséges, egy-két kanál hideg vízzel tedd gyúrhatóvá.) Amikor már kellően hideg a tészta, nyújtsd egy centi vastagra, majd szaggasd ki a kekszeket, amik nagyjából 10 perc alatt meg is sülnek.

Amíg elkészülnek, gőz fölött olvaszd fel a fehér csokit, majd dekoráld ezzel a kekszeket. Ha van otthon vörös áfonya, azzal lesz tökéletes, és ha még különlegesebb desszertet szeretnél, durvára tört rózsaborssal szórd meg a kekszeket.

Az olvasztott csokiból jól elkevert vajjal krémet is készíthetsz, amivel egy-egy matchakekszet tudsz összeragasztani, ha jobban tetszik miniszendvicsként. 

Csodát tesz az emésztéseddel a zöld tea Csodát tesz az emésztéseddel a zöld tea

Egy friss amerikai kutatás szerint nagyon megéri inni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ropogós fagyikehely: grillezett nektarinnal és vaníliás joghurttal a legfinomabb

Egy nagy adag granolától és vaníliás joghurttól lett igazán finom egy szuper, barackos-vaníliás kehely. Ha gyors különlegességet dobnál össze, ez lesz a te desszerted.

2021. július6., 10:24

Kókuszos-lime-os vajas piskóta – remek, izgalmas nyári desszert

A fő ízesítőkkel felpimpelt sajtkrémmel a tetején még finomabb ez a remek desszert. A tetejére szórj porcukrot, reszelj rá egy kevés lime-héjat és már tálalhatod is.

2021. július2., 10:44

Íme egy klassz datolyás-csokis sütemény, ami hűtőben készül

Utazás közben, gyors reggeliként és desszertként is bevethető ez az egyszerű finomság, amiből dupla adagot is simán összedobhatsz, mert felolvasztás után is nagyon finom.

2021. szeptember11., 10:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Mangós-sárfrányos sajttorta-pohárkrém

Ha nem szeretnél a konyhába szobrozni az ünnepekkor, ezt a különleges, fűszeres desszertet dobd össze. Még összevágnod sem kell, adagold kis poharakba vagy desszertestálkákba, és adj neki egy pár óra pihenőt a tökéletes végeredményért.

2021. december23., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek