A matcha, a több száz éve létező, japán zöld tea levelének őrleménye csak manapság kezdett trendi fogások alapanyaga lenni. Nincs is ezzel semmi baj, főleg amióta megszületett a kekszes, fehér csokis változata. Tényleg abbahagyhatatlan.
Hozzávalók 4 személyre
- 20 deka cukor
- 20 deka vaj
- 30 deka liszt
- 2 tojássárgája
- 2 csapott evőkanál matcha
- 1 tábla fehér csoki
- 1 marék aszalt vörös áfonya
- 1 mokkáskanál sütőpor
Elkészítés:
Dolgozd el egymással a lisztet, a cukrot, a vajat, a sütőport, a tojás, a sót és a teát, és ha egy élénkzöld színű masszát kaptál, akkor tedd egy negyedórára a hűtőbe. (Ha szükséges, egy-két kanál hideg vízzel tedd gyúrhatóvá.) Amikor már kellően hideg a tészta, nyújtsd egy centi vastagra, majd szaggasd ki a kekszeket, amik nagyjából 10 perc alatt meg is sülnek.
Amíg elkészülnek, gőz fölött olvaszd fel a fehér csokit, majd dekoráld ezzel a kekszeket. Ha van otthon vörös áfonya, azzal lesz tökéletes, és ha még különlegesebb desszertet szeretnél, durvára tört rózsaborssal szórd meg a kekszeket.
Az olvasztott csokiból jól elkevert vajjal krémet is készíthetsz, amivel egy-egy matchakekszet tudsz összeragasztani, ha jobban tetszik miniszendvicsként.