Ez a fűszeres, indiai burgonyaragu vega főétel és szuper köret is lehet

Szereted a fűszeres indiai ételeket? Akkor imádni fogod ezt a burgonyát, ami egy kanál joghurttal és rengeteg zöldfűszerrel a tetején az igazi.

Ha egy kicsit egzotikus, indiai hangulatú köretet készítenél, vagy egyszerű vega főételt kóstolnál, ez a burgonya tökéletes választás, még akkor is, ha eddig nem sok időt töltöttél a konyhában. Ne aggódj sokat a hozzávalókon, bármilyen indiai fűszerkeverékkel elkészítheted, a lényeg, hogy egy nagyon aromás, fűszeres és akár csípős fogást kapj. A fűszeres burgonya melegen, egy nagy adag krémes joghurttal, rengeteg korianderrel és petrezselyemmel tényleg verhetetlen. 

Egy agy adag hideg joghurttal a legfinomabb.
Egy agy adag hideg joghurttal a legfinomabb.Fotó: haoliang

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka felkockázott, főtt burgonya
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma felkockázva
  • 1 teáskanál curry vagy más indiai fűszerkeverék
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a felkockázott burgonyákat, közben süsd a hagymát az olaj és a vaj keverékén néhány percig. Ezek után mehetnek a bele a burgonyakockák is, majd a fűszerek. Néhány perc után vedd le a tűzről, és ha van otthon pirított szezámmag, azzal is szórd meg.

Ezzel kezdd a húsmentes életmódot: Tökös-spenótos curry
Ezzel kezdd a húsmentes életmódot: Tökös-spenótos curry

Egészséges, őszi fogás, amit egy egyszerű pirítóssal is imádni fogsz.

Tovább »

Még több recept

Meleg burgonyasaláta ropogós baconnel

Hívjuk csak salátának, akkor könnyebben lecsúszik.

2019. október9., 11:26

Paradicsomos csirkecurry – az indiaiak pörije még izgalmasabb

Ennek az ételnek a nevét eredetileg két, egymástól független indiai kifejezésből okoskodták össze az érte lelkesedő britek. A kari egy elsősorban Dél-Indiában népszerű fűszernövény, a  karhí pedig édeskés-savanykás szósszal készült nyugat-indiai étel. Akárhogy is – legalább lett egy nevünk erre a millióféleképpen elkészíthető, jó fűszeres ragura, ami nálunk kissé csípősen, egy kevés joghurttal a tetején készült.

március22., 06:00

Vegánok, sziasztok! Csicseriborsós curry tökkel és kókusztejjel

Fűszeres indiai ragu, amiből nem hiányzik a hús.

2019. október21., 09:24

Egy tartalmas leves után főételként is bevetheted az aranygaluskát

Az aranygaluskának nem kell cégér, egy jó kis sűrű, házi vaníliasodóval abbahagyhatatlan édesség lesz belőle. A sodót egy kevés húsvétra mentett tojáslikőrrel is feldobhatod, a tésztának pedig jól áll a darált mák, ha a hagyományos változatot esetleg megunjátok.

április2., 06:00

Olasz lepénykenyér glutén- és tojásmentesen

Kenyér nélkül lehet élni, de ki akar? Speciális étrendet követőknek hoztuk most el az olasz konyha egyik gyöngyszemét, a piadinát glutén- és tojásmentesen.

március30., 06:00

Karanténkonyha level végtelen: maradék pörköltből gazdag raguleves

Jó kis egyszerű gulyásféle is készülhet a megmaradt pörköltből, de akár egy adag bablevessé is varázsolhatod viszonylag gyorsan, hiszen a hús már elkészült. Nem éppen ez a klasszikus recept, de karanténkonyhában isteni és gazdag leves dobható össze a maradékból ezzel a módszerrel is.

március29., 06:00

Mustra