Ha egy kicsit egzotikus, indiai hangulatú köretet készítenél, vagy egyszerű vega főételt kóstolnál, ez a burgonya tökéletes választás, még akkor is, ha eddig nem sok időt töltöttél a konyhában. Ne aggódj sokat a hozzávalókon, bármilyen indiai fűszerkeverékkel elkészítheted, a lényeg, hogy egy nagyon aromás, fűszeres és akár csípős fogást kapj. A fűszeres burgonya melegen, egy nagy adag krémes joghurttal, rengeteg korianderrel és petrezselyemmel tényleg verhetetlen.
Hozzávalók 2 személyre
- 50 deka felkockázott, főtt burgonya
- 2 evőkanál növényi olaj
- 1 evőkanál vaj
- 1 fej vöröshagyma felkockázva
- 1 teáskanál curry vagy más indiai fűszerkeverék
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Főzd meg a felkockázott burgonyákat, közben süsd a hagymát az olaj és a vaj keverékén néhány percig. Ezek után mehetnek a bele a burgonyakockák is, majd a fűszerek. Néhány perc után vedd le a tűzről, és ha van otthon pirított szezámmag, azzal is szórd meg.