Ez a fűszeres, indiai burgonyaragu vega főétel és szuper köret is lehet

Szereted a fűszeres indiai ételeket? Akkor imádni fogod ezt a burgonyát, ami egy kanál joghurttal és rengeteg zöldfűszerrel a tetején az igazi.

Ha egy kicsit egzotikus, indiai hangulatú köretet készítenél, vagy egyszerű vega főételt kóstolnál, ez a burgonya tökéletes választás, még akkor is, ha eddig nem sok időt töltöttél a konyhában. Ne aggódj sokat a hozzávalókon, bármilyen indiai fűszerkeverékkel elkészítheted, a lényeg, hogy egy nagyon aromás, fűszeres és akár csípős fogást kapj. A fűszeres burgonya melegen, egy nagy adag krémes joghurttal, rengeteg korianderrel és petrezselyemmel tényleg verhetetlen. 

Egy agy adag hideg joghurttal a legfinomabb.
Egy agy adag hideg joghurttal a legfinomabb.haoliang

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka felkockázott, főtt burgonya
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma felkockázva
  • 1 teáskanál curry vagy más indiai fűszerkeverék
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a felkockázott burgonyákat, közben süsd a hagymát az olaj és a vaj keverékén néhány percig. Ezek után mehetnek a bele a burgonyakockák is, majd a fűszerek. Néhány perc után vedd le a tűzről, és ha van otthon pirított szezámmag, azzal is szórd meg.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek