Nem mintha kellene indok egy nagy tepsi muffin elkészítéséhez, de ha mégis szükség lenne rá, akkor ez a sajtos-sült hagymás változat rengeteg érvet összegyűjtene. Az édes, karamellizált hagymák és az érett cheddar mellett már csak egy menő forma a muffinság. Ha kirándulni mész, praktikusan csomagolható, de akár le is fagyaszthatod, így olvadás után a sütőben rásegítve mindig friss, meleg muffinokkal indíthatjátok a reggelt.
A Somerset megyéből, Cheddar városból származó sajt a legnépszerűbb Angliában. Cheddar típusú sajtot sokfelé készítenek, ám valódi cheddar csak néhány, erre jogosult megyében (Somerset, Devon, Dorset és Cornwall területén) készülhet.
Hozzávalók 4 személyre
- 2 csésze liszt
- 0.5 zacskó sütőpor
- 1 csésze érett cheddar lereszelve
- 1 csésze sült hagymakocka
- 4 tojás
- 0.5 doboz tejföl
- ízlés szerint só és őrölt paprika (legalább egy teáskanál)
- 1 teáskanál cukor
- 1 nagy evőkanál puha vaj
Elkészítés:
Süsd meg a hagymakockákat, majd amikor már kihűltek, dolgozd össze a hozzávalókat úgy, hogy előbb a lisztet a sütőporral kevered össze, aztán egyenként kevered el a tésztában a többi hozzávalót. Az így kapott tésztát oszd szét a muffinformákba, így süsd készre legalább fél óra alatt.
Reggelire egy adag puha, sós vajjal és egy kanál mézzel is kóstold meg, ha pedig vendégek jönnek, érdemes egyből dupla adagot készíteni. Ugyanezt a receptet hagyma nélkül egy nagy evőkanál füstöltpaprika-porral is érdemes kipróbálni, de a fekete olívásból és a banconkockákkal ízesítettből sem valószínű, hogy marad másnapra.