Reggelinek és vendégvárónak is tökéletes: sajtos, sült hagymás muffinok

Az érett cheddar és a karamellizált hagyma kombinációjával azért nem nehéz sikert aratni. Ráadásul ez a süti felmelegítve is finom, de hidegen, egy kiránduláson is simán bevállalnánk egy párat belőle.

Nem mintha kellene indok egy nagy tepsi muffin elkészítéséhez, de ha mégis szükség lenne rá, akkor ez a sajtos-sült hagymás változat rengeteg érvet összegyűjtene. Az édes, karamellizált hagymák és az érett cheddar mellett már csak egy menő forma a muffinság. Ha kirándulni mész, praktikusan csomagolható, de akár le is fagyaszthatod, így olvadás után a sütőben rásegítve mindig friss, meleg muffinokkal indíthatjátok a reggelt. 

Kirándulás közben is befalnánk.
Kirándulás közben is befalnánk.iko636

A Somerset megyéből, Cheddar városból származó sajt a legnépszerűbb Angliában. Cheddar típusú sajtot sokfelé készítenek, ám valódi cheddar csak néhány, erre jogosult megyében (Somerset, Devon, Dorset és Cornwall területén) készülhet.

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 csésze liszt
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 1 csésze érett cheddar lereszelve
  • 1 csésze sült hagymakocka
  • 4 tojás
  • 0.5 doboz tejföl
  • ízlés szerint só és őrölt paprika (legalább egy teáskanál)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a hagymakockákat, majd amikor már kihűltek, dolgozd össze a hozzávalókat úgy, hogy előbb a lisztet a sütőporral kevered össze, aztán egyenként kevered el a tésztában a többi hozzávalót. Az így kapott tésztát oszd szét a muffinformákba, így süsd készre legalább fél óra alatt.

Reggelire egy adag puha, sós vajjal és egy kanál mézzel is kóstold meg, ha pedig vendégek jönnek, érdemes egyből dupla adagot készíteni. Ugyanezt a receptet hagyma nélkül egy nagy evőkanál füstöltpaprika-porral is érdemes kipróbálni, de a fekete olívásból és a banconkockákkal ízesítettből sem valószínű, hogy marad másnapra. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek