Ha van az ősznek íze, az valami ilyesmi: Fűszeres, körtés csatni

Fűszeres, mazsolás és nagyon-nagyon finom ételízesítő, ami a legegyszerűbb natúr húst is feldobja. A hűtőben ráadásul napokig eláll, így sajtokkal és pirítóson is kipróbálhatod.

Indiában millióféle változatát ismerik a csatninak, itt az ideje, hogy mi is megbarákozzunk ezekkel finom, fűszeres ételízesítőkkel. A körte gazdag élelmi rostokban, C-vitaminban és K-vitaminban, de kálium is akad benne, így tökéletes alapanyaga ennek a különleges, mazsolás csatninak.

Ez a változat egy szelet natúr csirkemellet is feldob, de sajtok mellett is tökéletes, ahogy egy adag gesztenyekrémleveshez kínált vajas pirítóson is. 

Megunhatatlan.
Megunhatatlan.Solnuha

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 200 gramm cukor
  • 1 deci almaecet
  • 8 darab kemény körte felkockázva
  • 1 mokkáskanál csillagánizs
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 kisebb fej vöröshagyma kockákra vágva
  • 1 mokkáskanál reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 marék mazsola
  • ízlés szerint só és fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsd fel a vajat, dobd rá a hagymát, a körtét és cukrot, majd mehet a keverékbe a többi alapanyag is, a mazsolát kivéve. Kis lángon, fedő alatt hagyd puhulni, és ha úgy érzed, hogy szükséges, egy deci vizet vagy fehérbort is önthetsz alá. Legalább 20 perc kell neki, körtétől függően. Ha elkészült a sűrű, fűszeres keverék, add hozzá a mazsolát, majd töltsd üvegekbe. Hűtőben tárolva legalább egy hétig finom. 

Így lesz a szőlőből mazsola Így lesz a szőlőből mazsola

Az otthon előállított mazsola lédúsabb, ízletesebb, és nem fúrja bele magát a talpadba, mint egy LEGO darab.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ajándék felnőtteknek: Karácsonyi konyakos-szegfűszeges szilvacsatni

Húsok mellé, gyümölcsköretek ízesítésére, de egy egyszerű vajas pirítóson is imádjuk ezt karácsonyi hangulatú, kicsit forraltbor-ízű csatnit.

2019. december10., 11:20

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Nagymama mazsolás kalácsa

Ha éppen akad otthon egy érett bionarancs, annak a leve és héja is belekerül egy kevés vanília társaságában. Így lesz igazán nyári hangulatú ez a kalács.

2021. június19., 11:24

A tökéletes hétvégi desszert: marcipános-körtés süti

Miért nem használjuk többször a marcipánt a házi desszertekhez? Ez a remek alapanyag leginkább a téli édességekhez illik: isteni lesz gesztenyével, meggyel és almával, de nyári hangulatban, egy citromos kevert sütiben is érdemes kipróbálnod.

2021. október23., 11:24

Langyos körtesaláta pancettával és gorgonzolával

Pancetta helyett akár bacont is használhatsz ebben a gazdag salátában, ami akkor a legfinomabb, ha egy-két marék frissen pirított dió is kerül a tetejére.

2021. augusztus14., 10:44

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek