Indiában millióféle változatát ismerik a csatninak, itt az ideje, hogy mi is megbarákozzunk ezekkel finom, fűszeres ételízesítőkkel. A körte gazdag élelmi rostokban, C-vitaminban és K-vitaminban, de kálium is akad benne, így tökéletes alapanyaga ennek a különleges, mazsolás csatninak.
Ez a változat egy szelet natúr csirkemellet is feldob, de sajtok mellett is tökéletes, ahogy egy adag gesztenyekrémleveshez kínált vajas pirítóson is.
Hozzávalók 6 adaghoz
- 200 gramm cukor
- 1 deci almaecet
- 8 darab kemény körte felkockázva
- 1 mokkáskanál csillagánizs
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 kisebb fej vöröshagyma kockákra vágva
- 1 mokkáskanál reszelt gyömbér
- 2 evőkanál vaj
- 1 marék mazsola
- ízlés szerint só és fehér bors
Elkészítés:
Hevítsd fel a vajat, dobd rá a hagymát, a körtét és cukrot, majd mehet a keverékbe a többi alapanyag is, a mazsolát kivéve. Kis lángon, fedő alatt hagyd puhulni, és ha úgy érzed, hogy szükséges, egy deci vizet vagy fehérbort is önthetsz alá. Legalább 20 perc kell neki, körtétől függően. Ha elkészült a sűrű, fűszeres keverék, add hozzá a mazsolát, majd töltsd üvegekbe. Hűtőben tárolva legalább egy hétig finom.