Ha van az ősznek íze, az valami ilyesmi: Fűszeres, körtés csatni

Fűszeres, mazsolás és nagyon-nagyon finom ételízesítő, ami a legegyszerűbb natúr húst is feldobja. A hűtőben ráadásul napokig eláll, így sajtokkal és pirítóson is kipróbálhatod.

Indiában millióféle változatát ismerik a csatninak, itt az ideje, hogy mi is megbarákozzunk ezekkel finom, fűszeres ételízesítőkkel. A körte gazdag élelmi rostokban, C-vitaminban és K-vitaminban, de kálium is akad benne, így tökéletes alapanyaga ennek a különleges, mazsolás csatninak.

Ez a változat egy szelet natúr csirkemellet is feldob, de sajtok mellett is tökéletes, ahogy egy adag gesztenyekrémleveshez kínált vajas pirítóson is. 

Megunhatatlan.
Megunhatatlan.Fotó: Solnuha

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 200 gramm cukor
  • 1 deci almaecet
  • 8 darab kemény körte felkockázva
  • 1 mokkáskanál csillagánizs
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 kisebb fej vöröshagyma kockákra vágva
  • 1 mokkáskanál reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 marék mazsola
  • ízlés szerint só és fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsd fel a vajat, dobd rá a hagymát, a körtét és cukrot, majd mehet a keverékbe a többi alapanyag is, a mazsolát kivéve. Kis lángon, fedő alatt hagyd puhulni, és ha úgy érzed, hogy szükséges, egy deci vizet vagy fehérbort is önthetsz alá. Legalább 20 perc kell neki, körtétől függően. Ha elkészült a sűrű, fűszeres keverék, add hozzá a mazsolát, majd töltsd üvegekbe. Hűtőben tárolva legalább egy hétig finom. 

Így lesz a szőlőből mazsola
Így lesz a szőlőből mazsola

Az otthon előállított mazsola lédúsabb, ízletesebb, és nem fúrja bele magát a talpadba, mint egy LEGO darab.

Tovább »

Még több recept

Gourmet-riadó: erdeigomba-krémleves aszalt vörös áfonyával

A finom, fanyar és édeskés áfonya nem kötelező elem, tálalhatod vajban megforgatott csicseriborsóval vagy fűszeres kenyérkockákkal is.

november11., 10:44

Vega változatban is finom: zöldségfasírtos burger fokhagymás-citromos majonézzel

Cukkiniből, céklával is készülhet a vega húspogácsa.

november11., 11:20

Babpogácsás vega burger – egy kis BBQ-szósszal lesz az igazi

Egy szelet cheddarral lesz az igazi.

november8., 11:24

Télen még jól jöhet: tejszínes csirkeleves, tárkonyos, citromos kenyérkockákkal

A barna kenyérre olvasztott sajt, a sült, ropogós vöröshagymakockák, és a zöldségcsipsz is szuper a tetején.

november13., 09:24

Édes zsömlében az igazi: kecskesajtos-hagymalekváros burger

Egyszerű és az irodába is elviheted, ha valami izgalmasat ennél.

november12., 11:24

Olaszul minestrone, magyarul „mindent bele”!

Egy egyszerű változatot mutatunk fehér babbal, olasz fűszerekkel és jó sok sajttal.

november12., 09:24

Mustra