Ha van az ősznek íze, az valami ilyesmi: Fűszeres, körtés csatni

Fűszeres, mazsolás és nagyon-nagyon finom ételízesítő, ami a legegyszerűbb natúr húst is feldobja. A hűtőben ráadásul napokig eláll, így sajtokkal és pirítóson is kipróbálhatod.

Indiában millióféle változatát ismerik a csatninak, itt az ideje, hogy mi is megbarákozzunk ezekkel finom, fűszeres ételízesítőkkel. A körte gazdag élelmi rostokban, C-vitaminban és K-vitaminban, de kálium is akad benne, így tökéletes alapanyaga ennek a különleges, mazsolás csatninak.

Ez a változat egy szelet natúr csirkemellet is feldob, de sajtok mellett is tökéletes, ahogy egy adag gesztenyekrémleveshez kínált vajas pirítóson is. 

Megunhatatlan.
Megunhatatlan.Solnuha

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 200 gramm cukor
  • 1 deci almaecet
  • 8 darab kemény körte felkockázva
  • 1 mokkáskanál csillagánizs
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 kisebb fej vöröshagyma kockákra vágva
  • 1 mokkáskanál reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 marék mazsola
  • ízlés szerint só és fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsd fel a vajat, dobd rá a hagymát, a körtét és cukrot, majd mehet a keverékbe a többi alapanyag is, a mazsolát kivéve. Kis lángon, fedő alatt hagyd puhulni, és ha úgy érzed, hogy szükséges, egy deci vizet vagy fehérbort is önthetsz alá. Legalább 20 perc kell neki, körtétől függően. Ha elkészült a sűrű, fűszeres keverék, add hozzá a mazsolát, majd töltsd üvegekbe. Hűtőben tárolva legalább egy hétig finom. 

kapcsolódó Így lesz a szőlőből mazsola
Így lesz a szőlőből mazsola

Az otthon előállított mazsola lédúsabb, ízletesebb, és nem fúrja bele magát a talpadba, mint egy LEGO darab.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kalács még izgalmasabban? Rumos mazsolával és naranccsal is próbáld ki!

Ha felnőtteknek készítesz kalácsot, kóstold meg ezt a rumos-mazsolásat. Ha a rum nem a legjobb barátod, amarettóval vagy narancslikőrrel is készítheted.

március27., 10:44

A palacsinta és a pite szerelemgyereke: körtés-mogyorós clafoutis

Sós karamellel és vaníliafagyival is finom.

2019. október17., 10:44

Ha már unod a csirke-rizs kombót, próbáld ki ezt a klassz csirkebiryanit!

Római tálban a legfinomabb ez a remek indiai fogás, ami még mindig csirke és rizs, csak éppen egy sokkal különlegesebb formában tálalva.

szeptember24., 10:24

Nagymama mazsolás kalácsa

Ha éppen akad otthon egy érett bionarancs, annak a leve és héja is belekerül egy kevés vanília társaságában. Így lesz igazán nyári hangulatú ez a kalács.

június19., 11:24

Fehérkolbász-saláta grillezett körtével – ezt próbáld ki, ha szereted az édes és sós ízeket együtt!

Osztrák hangulatú az egyik legnagyobb téli kedvencünk, és ha te sem ijedsz meg a különleges ízek kombinációjától, mindenképpen érdemes kipróbálnod. Nálunk csilis majonézzel a nyerő.

január9., 06:04

Az előételek új dimenziója: körte borban, áfonyás raguval

Egy kis crème fraîche teszi igazán felejthetetlenné.

2019. október11., 10:40

Mustra