Ez az olasz grillzöldségsaláta hidegen és melegen is tökéletes

A legjobb, ha van otthon egy grill-lapod vagy kontaktgrilled, amibe a zöldségeket nagyobb darabokban beteheted, így pillanatok alatt megsülnek, minimális olajjal.

Első lépésben tedd fel a tészta főzővizét egy kis sóval. Bármilyen olasz fajtát használhatsz a pennétől a fussiliig. Amíg a tészta fő, a zöldségek is elkészülnek. 

Csak a végén add hozzá a balzsamecetet és a sajtot.
Csak a végén add hozzá a balzsamecetet és a sajtot.Fotó: haoliang

Hozzávalók 1 személyre:

  • 1 marék olasz tészta adagonként
  • 1 kisebb darab cukkini
  • 1 kisebb darab padlizsán
  • 1 darab lilahagyma
  • darab aszalt paradicsom
  • ízlés szerint parmezán vagy grana padano sajt
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint olasz fűszerek
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Tedd a grillrácsra a szeletekre vágott cukkinit, padlizsánt és a karikára vágott hagymát. Nem kell sokáig sütni, a legjobb, ha ress marad minden zöldség. Ezek után vágd falatnyi darabokra a zöldségeket, majd sózd és borsozd őket. Ekkor mehet hozzá az aszalt paradicsom és az olasz fűszerek is.

Ha megfőtt a tészta, keverd össze a zöldségekkel. Tálaláskor adj hozzá egy jó adag balzsamecetet és a sajtot. Megteheted előbb is, csak akkor nem lesz valami szép a salátád – a sötét balzsamecet mindent beszínez, nem mintha ez az ízén bármit is változtatna.

Nyáron hidegen és másnap is isteni. Húsevők számára köretnek is remek. Ha már be van kapcsolva a grill, dobj be egy-egy szelet csirkét, így a család húsrajongó tagjai sem maradnak éhen.

Olasz tészta: amit szabad, és ami tilos
Olasz tészta: amit szabad, és ami tilos

Nincs étel, amit annyi félreértés övez, mint az olasz tésztákat. Összeszedtünk tíz alapszabályt, hogy magabiztosabban mozoghasson a műfajban.

Tovább »

Még több recept

Különleges almás édesség: sós karamell és alma, ropogós zabbal

Ha már minden mindegy, egy kevés hideg, nagyon kicsit édesített házi tejszínt vagy vaníliafagyit is tehetsz a meleg morzsasüti tetejére.

október17., 11:24

Íme a brownie inverze, a csokis sütik negatívja: Körtés blondie kétféle csokival

Blondie-nak nevezhetünk minden olyan brownie-t, amiből valaki kihagyta a lényeget: az olvadós étcsokoládét és a kakaóport. És jól tette.

október18., 10:40

A spanyolok gyúrós kajája: garnélás-csirkés paella

Egyrészt szuper fehérjeforrás, másrészt izgalmas, ízekkel és fűszerekkel teli vacsora lehet belőle.

október18., 12:04

Innen szép nyerni: Citromos tagliatelle vegán Alfredo-szósszal

Az Alfedo-szószba vaj, parmezán és újabban tejszín is kerül, amik közül egyik sem vegán összetevő. Hogy lesz ebből finom, krémes öntet a tésztán? Mutatjuk!

október18., 11:24

Bolognai tepsiben – Egy nagy adag olvadt sajttal az igazi

A maradék ragu melegszendvicsen is finom.

október4., 09:59

Tökéletes őszi vacsora: Gesztenyés-húsos tészta

Van élet a gesztenyepürén túl.

október11., 11:30

Mustra