Ez az olasz grillzöldségsaláta hidegen és melegen is tökéletes

A legjobb, ha van otthon egy grill-lapod vagy kontaktgrilled, amibe a zöldségeket nagyobb darabokban beteheted, így pillanatok alatt megsülnek, minimális olajjal.

Első lépésben tedd fel a tészta főzővizét egy kis sóval. Bármilyen olasz fajtát használhatsz a pennétől a fussiliig. Amíg a tészta fő, a zöldségek is elkészülnek. 

Csak a végén add hozzá a balzsamecetet és a sajtot.
Csak a végén add hozzá a balzsamecetet és a sajtot.Fotó: haoliang

Hozzávalók 1 személyre:

  • 1 marék olasz tészta adagonként
  • 1 kisebb darab cukkini
  • 1 kisebb darab padlizsán
  • 1 darab lilahagyma
  • darab aszalt paradicsom
  • ízlés szerint parmezán vagy grana padano sajt
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint olasz fűszerek
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Tedd a grillrácsra a szeletekre vágott cukkinit, padlizsánt és a karikára vágott hagymát. Nem kell sokáig sütni, a legjobb, ha ress marad minden zöldség. Ezek után vágd falatnyi darabokra a zöldségeket, majd sózd és borsozd őket. Ekkor mehet hozzá az aszalt paradicsom és az olasz fűszerek is.

Ha megfőtt a tészta, keverd össze a zöldségekkel. Tálaláskor adj hozzá egy jó adag balzsamecetet és a sajtot. Megteheted előbb is, csak akkor nem lesz valami szép a salátád – a sötét balzsamecet mindent beszínez, nem mintha ez az ízén bármit is változtatna.

Nyáron hidegen és másnap is isteni. Húsevők számára köretnek is remek. Ha már be van kapcsolva a grill, dobj be egy-egy szelet csirkét, így a család húsrajongó tagjai sem maradnak éhen.

Olasz tészta: amit szabad, és ami tilos
Olasz tészta: amit szabad, és ami tilos

Nincs étel, amit annyi félreértés övez, mint az olasz tésztákat. Összeszedtünk tíz alapszabályt, hogy magabiztosabban mozoghasson a műfajban.

Tovább »

Még több recept

Tökéletes őszi vacsora: Gesztenyés-húsos tészta

Van élet a gesztenyepürén túl.

október11., 11:30

Utazáshoz és gyors reggelinek is tökéletes a házi müzliszelet

A müzliszelet tökéletes vésztartalék utazáskor, és arra az esetre is, ha tudod, hogy aznap nem lesz időd enni.

október15., 11:24

Különleges almás édesség: sós karamell és alma, ropogós zabbal

Ha már minden mindegy, egy kevés hideg, nagyon kicsit édesített házi tejszínt vagy vaníliafagyit is tehetsz a meleg morzsasüti tetejére.

október17., 11:24

Az előételek új dimenziója: körte borban, áfonyás raguval

Egy kis crème fraîche teszi igazán felejthetetlenné.

október11., 10:40

A francia bundás kenyér tulajdonképpen egy édesség, amihez csak ürügy a reggel

Elegáns változatban tejszínnel is készülhet, kalácsból.

október15., 12:04

A gyerekbuli sztárja lesz: fehércsokis-karamellás zöldalmák

Sokféleképpen díszítheted és nagyon hamar elkészül.

október16., 11:24

Mustra