Ez az olasz grillzöldségsaláta hidegen és melegen is tökéletes

A legjobb, ha van otthon egy grill-lapod vagy kontaktgrilled, amibe a zöldségeket nagyobb darabokban beteheted, így pillanatok alatt megsülnek, minimális olajjal.

Első lépésben tedd fel a tészta főzővizét egy kis sóval. Bármilyen olasz fajtát használhatsz a pennétől a fussiliig. Amíg a tészta fő, a zöldségek is elkészülnek. 

Csak a végén add hozzá a balzsamecetet és a sajtot.
Csak a végén add hozzá a balzsamecetet és a sajtot.haoliang

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 marék olasz tészta adagonként
  • 1 kisebb darab cukkini
  • 1 kisebb darab padlizsán
  • 1 darab lilahagyma
  • darab aszalt paradicsom
  • ízlés szerint parmezán vagy grana padano sajt
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint olasz fűszerek
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Tedd a grillrácsra a szeletekre vágott cukkinit, padlizsánt és a karikára vágott hagymát. Nem kell sokáig sütni, a legjobb, ha ress marad minden zöldség. Ezek után vágd falatnyi darabokra a zöldségeket, majd sózd és borsozd őket. Ekkor mehet hozzá az aszalt paradicsom és az olasz fűszerek is.

Ha megfőtt a tészta, keverd össze a zöldségekkel. Tálaláskor adj hozzá egy jó adag balzsamecetet és a sajtot. Megteheted előbb is, csak akkor nem lesz valami szép a salátád – a sötét balzsamecet mindent beszínez, nem mintha ez az ízén bármit is változtatna.

Nyáron hidegen és másnap is isteni. Húsevők számára köretnek is remek. Ha már be van kapcsolva a grill, dobj be egy-egy szelet csirkét, így a család húsrajongó tagjai sem maradnak éhen.

kapcsolódó Olasz tészta: amit szabad, és ami tilos
Olasz tészta: amit szabad, és ami tilos

Nincs étel, amit annyi félreértés övez, mint az olasz tésztákat. Összeszedtünk tíz alapszabályt, hogy magabiztosabban mozoghasson a műfajban.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Csípős, kolbászos tészta – friss zöldségekkel lesz az igazi

Ha már csalunk a kolbásszal és a tésztával, kerüljön mellé egy jó nagy csokor snidling, bazsalikom és friss, hámozott paradicsomok, amiket mi mindig egy kis balzsamecettel locsolunk meg, mielőtt a fogásokba kerülnének.

2021. augusztus27., 10:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Te is szereted a tésztát? Ezt a gesztenyés-fehér kolbászos finomságot készítsd el!

Érkezik a tél, a sült és a főtt gesztenye legbiztosabb szezonja. És ha a desszertek és a sült változat mellett valami mást is kipróbálnál, készítsd el ezt a jó kis krémes tésztát, majd tálald egy nagy adag parmezánnal a tetején.

2021. november8., 09:24

Parmezános tészta fügével és dióval: halak és csirke mellett is remek

Még egy őszi finomság, ami tökéletes arra az esetre is, ha télen egy másnapos sült tököt mentenél meg. Csak pürésítsd, dolgozd el jól mascarponéval, natúr sajtkrémmel és parmezánnal, és meg is van a remek tésztaszósz alapja.

2021. szeptember30., 10:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mustra