Ettől lesz békés szentély a hálószobád, ahol tényleg kipihenheted magad

Ahhoz, hogy a maximumot tudjuk kihozni magunkból, fontos, hogy éjszaka kipihenjük a nap fáradalmait. Segítünk pár egyszerű és olcsó trükkel a hálószobádat békés szentéllyé alakítani, hogy valóban a feltöltődés helyszíne legyen.

Nem kell sokat költened, hogy a hálószobádból az a romantikus zug legyen, ahol szívesen hajtod álomra a fejed. A Laurel Mercantile ebben segít tanácsaival.

1. Válaszd meg jól a színeket

Mindannyian szeretjük a színeket, de ha romantikus szentélyre vágysz, felejtsd el az erős árnyalatokat. Válassz helyettük világos vagy pasztellszíneket és legyél bőkezű a fehérrel, akár a falakról, akár a bútorokról vagy a textíliákról van szó. Használj kevés, egymással harmonizáló árnyalatot, és törekedj az egyszerűségre.

2. Variáld a textúrákat

A textúrák esetében viszont sokkal nagyobb a szabadságod. Ha igazán kuckós és meghitt hálószobát szeretnél, variáld az ágynemű, a függöny, a párnák és a szőnyegek anyagát. Keresd a természetes anyagokat: a pamutot, a lent és a gyapjút, válassz igazi fabútorokat.

3. Adj hozzá meglepő részleteket

Attól, hogy az élénk színeket száműzöd, nem kell, hogy unalmas legyen a hálószobád. Dobd fel izgalmas darabokkal, legyen szó a nagymama csipketerítőjéről vagy egy garázsvásáron szerzett asztali lámpáról. Válassz olyan tárgyakat, amelyek közel állnak a szívedhez, jó emlékeid fűződnek hozzá és szeretsz rájuk nézni.

4. Használd fel a már meglévő darabokat

Ha szereted a jobb napokat látott ágykereted, ezért nem szeretnél tőle megszabadulni, ragadj ecsetet, és varázsold újjá! Esetleg vannak olyan bútoraid, amiket száműztél egy másik szobába? Talán annak az asztalnak vagy polcnak éppen itt a helye. Lehetséges, hogy éppen egy ilyen bútor lesz majd az a bizonyos meglepő darab.

5. Csend be a természetet

Semmi sem tud jobban feldobni egy helyiséget, mint egy csokor virág vagy néhány szobanövény. Nem tudsz mit kezdeni azzal az üres sarokkal? Tökéletes helye lesz ott egy filodendronnak. Állíts néhány ágat egy vázába, vagy tegyél terméseket egy tálba.

6. Ne vegyél drága műalkotásokat

Hiányzik még valami a falról? Célozd meg az első bolhapiacot, keress egy szép képet, ami illik a szoba hangulatához. Ezeken a helyeken olcsón juthatsz festményekhez és rajzokhoz, nem kell egy vagyont költened rájuk. Vegyél egy régi képkeretet, fesd át, nyomtass képeket az internetről, keretezz be préselt virágokat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek