Házi csevapcsicsa: egyszerű, gyors és különleges!

Csevapcsicsát készíteni mindennél egyszerűbb, megmutatjuk, mi hogyan csináljuk!

Az egyik legegyszerűbb dolog elkészíteni a csevap alapját. Háromféle húsból készül: bárány- vagy birka-, sertés- és marhahús. Ezeken kívül van még benne fokhagyma, só, bors, szódabikarbóna és egy kis pirospaprika. Ennyi. Az arányok persze változhatnak. Mi a következőképpen állítottuk össze:

DSCN6580

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhahús (zsíros)
  • 25 dkg sertéslapocka
  • 25 dkg bárány- vagy birkalapocka
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 ek tengeri só
  • 1 ek őrölt bors
  • 1 ek pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

Az összes hozzávalót gyúrjuk jól össze, majd pihentessük a masszát, sokkal jobb íze van a csevapnak, ha sütés előtt a hús legalább 8 órát áll, hogy összeérjenek az ízek. Sütés előtt formázzunk belőle golyókat, kisebb hurkákat, vagy lapos húspogácsákat. Grillrácson vagy grilltálcán süssük, amíg jó barna nem lesz. Tálaljunk hozzá ajvárt, héjában sült burgonyát és salátát!

Még több recept

Gasztroajándék gyerekekkel: zserbógolyó

Finom zserbóíz, könnyedén, játékosan, akár gyerekekkel is jó móka.

2018. december15., 10:11

Szalontüdő dámszarvasból zsemlegombóccal

Vári Dávid vadreceptje garantáltan kimozdít a pörköltzónából.

augusztus9., 10:18

Csípős gasztroajándék nem csak férfiaknak: csilis fűszervaj

Csilis is, narancsos is, épp csirkéhez illő, de a lazac is pompás lesz vele.

2018. december15., 17:14

Húsvéti mini márványkuglóf cukormentesen

Egyszemélyes kuglófok bűntudat nélküli verzióban.

április17., 16:39

Töltött káposzta, ahogy az anyukám készíti

Hagyományos, és épp attól finom.

2018. december14., 08:23

Mustra