Házi csevapcsicsa: egyszerű, gyors és különleges!

Csevapcsicsát készíteni mindennél egyszerűbb, megmutatjuk, mi hogyan csináljuk!

Az egyik legegyszerűbb dolog elkészíteni a csevap alapját. Háromféle húsból készül: bárány- vagy birka-, sertés- és marhahús. Ezeken kívül van még benne fokhagyma, só, bors, szódabikarbóna és egy kis pirospaprika. Ennyi. Az arányok persze változhatnak. Mi a következőképpen állítottuk össze:

DSCN6580

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhahús (zsíros)
  • 25 dkg sertéslapocka
  • 25 dkg bárány- vagy birkalapocka
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 ek tengeri só
  • 1 ek őrölt bors
  • 1 ek pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

Az összes hozzávalót gyúrjuk jól össze, majd pihentessük a masszát, sokkal jobb íze van a csevapnak, ha sütés előtt a hús legalább 8 órát áll, hogy összeérjenek az ízek. Sütés előtt formázzunk belőle golyókat, kisebb hurkákat, vagy lapos húspogácsákat. Grillrácson vagy grilltálcán süssük, amíg jó barna nem lesz. Tálaljunk hozzá ajvárt, héjában sült burgonyát és salátát!

Még több recept

Ha volt értelme a menzának, akkor ez volt az: grízes tészta házi baracklekvárral

Elegáns változatban házi meggyragut is készíthetsz hozzá egy kis vajjal és fűszerekkel.

október9., 09:26

Erdélyi zöldbableves

Egészséges és könnyű, pont elég vacsorára is.

október8., 11:22

Amiért érdemes a szekrény mélyéről elővarázsolni a gofrisütőt: gofri tökkel és gyömbérrel

Csak egy kis tejszínhab és esetleg egy kevés étcsokoládé-forgács kell hozzá.

október7., 12:13

Még tart a szezon, főzz egy adag fokhagymás cukkinilevest!

Levesbetétnek tökéletes az aszalt paradicsom és a sült fokhagymagerezdek is.

október8., 12:00

Íme a fasírt felpimpelve: gesztenyés-áfonyás húsgolyók

Főleg azok járnak vele jól, akik nem a konyhaművészetek szerelmesei, mert ez a fogás a kezdők számára is elronthatatlan.

október10., 12:00

Az előételek új dimenziója: körte borban, áfonyás raguval

Egy kis crème fraîche teszi igazán felejthetetlenné.

október11., 10:40

Mustra