Húsvéti mini márványkuglóf cukormentesen

Lepd meg a családot húsvétkor egyszemélyes, bűntudatmentes és isteni márványkuglófokkal.

A húsvéti asztal fontos főszereplője – a tojáson, a sonkán és a tormán túl – a kuglóf.  Rengetegféleképpen készíthetjük el, a mi családunkban a csokis és az aszalt gyümölcsös verziója a legnépszerűbb, ezúttal viszont Ilka Dóra gasztrobloggerrel és Sallay Fannival, a Cakeshop Budapest alapítójával mini márványkuglófot készítettünk cukormentesen.

40625184803 23669e916a k

Hozzávalók

  • 210 g - teljes kiörlésű búzaliszt
  • 90 g - sima búzaliszt
  • 150 g - eritrit
  • 100 g - vaj vagy margarin
  • 3 db - tojás
  • 3 dl - AdeZ Mesés Manfulaital (tej)
  • 1 csomag - sütőpor
  • 2 ek - holland kakaópor
  • 1 tk - vaníliaaroma
Recept idők

Elkészítés:

Egy kissé olvaszd meg a vajat, majd verd habosra a tojásokkal és az édesítőszerrel. Adj hozzá 2,5 deci tejet, és keverd össze. 

Egy másik tálban keverd össze a liszteket a sütőporral, majd add hozzá apránként a tejes keverékhez, és addig keverd, amíg csomómentes nem lesz. Ekkor vedd kétfelé a masszát, az egyik felébe kerüljön a teáskanálnyi vaníliaaroma, a másikba a kakaópor és a maradék fél deci tej. 

Vajazz ki és lisztezz egy kuglófformát, majd állj neki a rétegzésnek. Kezd tetszés szerint a vaníliás vagy a csokis masszával, csorgasd felváltva, körbe-körbe a formába. Eközben melegítsd elő a sütőt 190 fokra. 40-45 percig süsd a kuglófokat, tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e a belseje.

Külföldön vajon mi kerül a húsvéti asztalra? Külföldön vajon mi kerül a húsvéti asztalra?

Nehéz elképzelni, hogy a húsvéti asztalra más is kerülhet, mint a sonka. Pedig a világ húsvétjai vidám színeket és csodás édességeket vonultatnak fel.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Lencséből bolognai szósz: glutén-, tej-, tojás-, cukormentes és vegán

Hamarabb elkészül, mint a húsos verzió, és sokkal egészségesebb lesz. Comfort food vegán verzióban, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes recept alapján.

2020. május18., 06:00

Gluténmentes alaprecept: piskóta (cukormentesen)

A piskóta örök kedvenc, számtalan sütemény alapja. Gondoljunk csak a napközis kockára, a lekváros tekercsre vagy a piskótaalapú tortákra. Gluténmentes, cukormentes recept.

2020. május26., 06:04

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Túrós, piros gyümölcsös pite (cukormentes recept)

Ez a könnyed, krémes, túrós pite a nyári melegben nagyon jólesik majd, de akkor is érdemes elkészíteni, ha nem tudunk mit kezdeni a rengeteg szezonális gyümölccsel.

2020. július27., 06:04

Klasszikus csokis brownie-alaprecept (gluténmentes, cukormentes)

Ugyanúgy készül, és ugyanolyan ízű, mint a klasszikus brownie, csak nem kerül bele liszt. Gluténmentes, cukormentes recept.

2020. június16., 12:15

A legegyszerűbb vegán palacsinta – tej-, tojás- és cukormentes recept

Ha a legkevesebb hozzávalóból, a leggyorsabban elkészülő vegán palacsintareceptet keresed, megtaláltad. Tejmentes, tojásmentes, cukormentes recept.

2020. május19., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek