5 kimaradt jelenet a Trónok harcából, ami új fénybe helyezheti a sztorit

Már nagyon várjuk a nyolcadik évadot, de még mindig – és itt nyelünk egy nagyot – három hónap választ el minket attól, hogy kiderüljön, mi lesz a Trónok harca folytatása.

De hogy addig is csillapítsuk szomjúságunkat, és hogy átvészeljük ezt a nehéz időszakot, egyrészt érdemes újranézni a korábbi, de legalább az utolsó évadot, valamint azokat a jeleneteket, részleteket, amik kimaradtak a végleges változatból. Hát persze, hogy vannak, méghozzá dögivel. A legtöbb pedig nem is annyira lényegtelen, sőt: lehet, hogy épp új aspektusát mutatja meg az eddigi történetnek.

Vigyázat: a cikk SPOILERT tartalmaz a sorozat cselekményével kapcsolatban.

Kisujj és Varys – 2. évad

A hetedik évad leginkább sokkoló eseménye volt Kisujj meggyilkolása, ennek tudatában ez a jelenet még fontosabb lett. Miközben saját szövetségeseit dicséri, leszólja Varys barátait. A fagyi aztán visszanyalt, hiszen Kisujj éppen az általa megbízhatónak tartott szövetségeseinek köszönhetően húzza a rövidebbet. Talán Varysnak mégis jobb az ízlése? Ezek után érdekes, hogy ki lett vágva, talán ekkor nem tudták biztosra a készítők, hogy pontosan mikor és hogyan fog meghalni a híresen gonosz Lord Baelish?

Sansa és Sandor Clegane – 2. évad

Azok számára igencsak meglepő lehet ez a jelenet, akik elfeledték, micsoda prosztó bunkó ember is Sandor „A Veréb” Clegane. Összességében kifejezetten örülünk annak, hogy ez a rövid epizód törölve lett, egy kicsit túl messze megy: amikor Sandor megragadja Sansa karját, az felettébb kínos. Érdekes is egy időben, hiszen láthatóvá válik, honnan változott át egy kemény, szilárd, harcias nővé Sansa Stark: ahogy azt látjuk az utóbbi évadokban.

Tywin és Pycelle – 3. évad

Nincs ötletünk arra, hogy miért lett ez a jelenet kivágva, hiszen egyenesen briliáns. Remekül mutatja meg Tywin Lannister stabil egyéniségét annak ellenére, hogy éppen egy furcsa kalózruhában halászik (már ezért is kuriózum ez a jelenet!), de ott van a pillanat, amikor Pycelle felfedi furfangosságát (észre fogod venni), valamint mikor felfedi, hogy tulajdonképpen ő az, aki felelős a Lannisterek jelenlegi hatalmáért.

Daenerys Missandei – 4. évad

Teljesen értetlenül állunk e jelenet kivágása előtt, hiszen nagyon is fontos dolgot árul el a Sárkányok anyjáról. Azok után, hogy Jorah elárulja Danyt, az rögtön megmutatja a Targaryenek vérmérsékletét: elűzi segítőjét és barátját Meereenből. Ebben az egyperces jelenetben pedig láthatjuk Dany sebezhető pontját: hogy mennyire megdöbbentette Jorah tette. Missandei zavarja meg ebben a végtelennek tűnő pillanatban, majd miután Dany nem válaszol, úgy dönt, lelép. Ekkor szólal meg Westeros feltehetőleg jövőbeli uralkodója:

Sose árulj el engem.

Akik olvasták a könyvet, pontosan tudják, hogy Daeneryst egy jóslat alapján háromszor árulják el: egyszer a vérért (Mirri Maz Duur), egyszer az aranyért (Jorah), egyszer pedig a szerelemért. A legutóbbi évad utolsó jeleneteiből pedig egyetlen merész, de mégis egyértelműnek tűnő következtetést vonhatunk le: Jon Snow lesz az, aki hűtlen lesz Daeneryshez. Igen, mi is elképesztően várjuk a végső évadot!

Bran és Sansa – 7. évad

Kimaradt jelenetként nem nézhető meg, de több színész is beszélt arról, hogy volt egy epizód, amely nagyobb betekintést nyújtott volna a legutóbbi évad fináléjának fordulatára. Ez mindenkit megdöbbentett, hiszen úgy hittük, Sansa Arya ellen fordult, ám a végén mégis Kisujj jár pórul. Isaac Hempstead Wright, a Bran Starkot megformáló színész árulta el: volt egy jelenet, ami előrevetítette a fordulatot. Kérdés maradt bennünk – teljesen jogosan –, hogy mégis hogyan jött rá Sansa és Arya arra, hogy Kisujjnak milyen mocskos feladata volt a hét évadon keresztül. Családokat, testvéreket, szövetségeseket fordított egymás ellen. És el akarta azt is érni, hogy Arya is távozzon az élők sorából, Sansa viszont volt olyan bölcs, hogy Bran segítségét kérje. A kivágott részletben „[Sansa] kopogtat Bran ajtaján, majd azt mondja: »Szükségem van a segítségedre«, vagy valami ilyesmi. [...] [Sansa] úgy gondolta, hogy érdemes leellenőriztetni Brannel a dolgokat, mielőtt kicsinálja a saját húgát. Szóval elmegy Branhez, aki aztán elmond neki mindent, amit tudnia kell, Sansa meg valahogy így reagál: »Ó, azt a k...«” Bánhatjuk, hogy kivágták? Részben. Ugyanakkor viszont így nagyobbat ütött, mikor a Stark testvérek hirtelen az ármánykodó Kisujjt elteszik láb alól. Talán a hét évad legkielégítőbb jelenete, igazán fellélegeztünk. Azon a tényen, hogy elképesztően várjuk az új évadot, nem változtat semmi.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek