Ez volt a 6 kedvenc társasjátékunk 2018-ban

Emlékszel még a jópofa Cat Ladyre vagy a bűbájos The Tea Dragon Societyre? Felelevenítettük, hogy idén melyek voltak a legizgalmasabb, legszebb és legkreatívabb társasjátékok, amiket kipróbáltunk.

2018-ban összesen harminc, felnőtteknek (is) szóló társasjátékot próbáltuk ki, amik közül elhoztunk a hat abszolút kedvencünket. Nehéz volt választani, mert mindegyik játékot imádtuk, de most azokat idézzük fel, amik szinte minden szituációban, minden helyszínen és minden társaságban megállják a helyüket.

Azul

Az Azul 2018-ban elnyerte az év társasjátékának járó címet, nem csoda, hogy a mi listánkról sem hiányozhat. Mi abszolút függővé váltunk tőle, megjárta a horvát nyaralást, és több társaságban is jól szerepelt. Nemcsak szép, de izgalmas játék is. Célja, hogy csempékkel díszítsük fel Portugália királya, I. Mánuel palotájának falait, úgy, hogy a különböző színek és minták variációival minél több pontot érjünk el. A figyelmed egy pillanatra sem lankadhat, ugyanis a játék pörgős, és soha nem tudhatod, hogy egy játékostársad mikor tesz keresztbe. Családi összejöveteleken tökéletesen megállja a helyét.

Azul társasjáték
Azul társasjáték

Azul – stratégiai játék 2-4 fő részére

Korosztály: 8 évestől 99 éves korig

Játékidő: 30-45 perc

Játékszabály: egyszerű

Szabály magyar nyelven: innen letölthető

Elérhetőség: Gémklub webáruház

Ár: 12 990 forint

Szubjektív vélemény: A hosszú és hideg őszi estéken a család legjobb barátja... Vagy ellensége?

Értékelés: 5/5

Bang!

A Bang! igazi nyaralós társasjáték, ami nagy baráti társaságokat kíván, persze ugyanolyan jól működik egy erdei házikóban a kandalló mellett, mint a Balaton partján. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy csak olyan társasában ajánlott vele játszani, ahol már elszakíthatatlan kötelékek szövődtek, ugyanis a játék a gyenge lábakon álló barátságoknak pillanatok alatt véget vethet. Lehetsz a vadnyugati várost védő seriff, a seriffhelyettes, a bajkeverő banditák egyike, vagy a sehová sem tartozó renegát. Dobj a kockákkal, és lődd le játékostársaidat, gyógyítsd magad, és figyelj, nehogy az indiántámadás áldozata legyél.

Bang! társasjáték
Bang! társasjáték

Bang! – kockajáték 3-8 fő részére

Korosztály: 8 éves kor felett ajánlott

Játékidő: 15 perc

Játékszabály: közepesen bonyolult

Szabály magyar nyelven: innen letölthető

Elérhetőség: Gémklub webáruház

Ár: 4590 forint

Szubjektív vélemény: A társasjátékpartik sztárja. Minél többen játsszátok, annál izgalmasabb.

Értékelés: 5/5

Twin it!

A Twin it! egyértelműen a nyár társasjátéka és nagy felfedezése volt. Olyan gyorsasági játék, amit nem lehet megunni, újabb és újabb visszavágót követel. A szabályok borzasztóan egyszerűek, ezért könnyen bevonhatsz bárkit. A játékosoknak fel kell forgatniuk a maguk elé helyezett kártyapaklik felső lapját, és letenni az asztal közepére. Aki először pillant meg egy párt és csap le rá egy-egy ujjával, azé a pont. A játék ott kezd izgalmassá válni, amikor a minták már összefolynak. Abszolút strandkompatibilis játék, most viszont a szilveszteri partik főszereplője lehet.

Twin it! társasjáték
Twin it! társasjáték

Twin it! – partijáték 2-től 6 főig

Korosztály: 6 éves kortól

Játékidő: 5-30 perc

Játékszabály: egyszerű

Szabály magyar nyelven: itt megtekinthető

Elérhetőség: Reflexshop webáruház

Ár: 4990 forint

Szubjektív vélemény: Gyors és kacagtató partijáték. Vegyétek elő, ha leülne a buli: a parton, este a szálláson vagy az otthoni hőségben.

Értékelés: 5/5

Tokió királya

A Tokió királya talán azért is lopta be magát olyan gyorsan a szívembe, mert a gyerekkorom, a 90-es évek rajzfilm- és képregényvilágát idézik meg a benne felhőkarcolók között tomboló szörnyek, ráadásul maga a játék is izgalmas, és végre a rossz fiúk bőrében is kipróbálhatod magad. Válassz magadnak karaktert, dobj a kockákkal, és döntsd el, hogy pontszerzéssel vagy az ellenfeleid legyőzésével akarod megnyerni a játékot. Vásárolhatsz képességkártyákat is, amik segítségedre lesznek a küzdelemben. Abszolút batári társaságoknak teremtették ezt a társast.

Tokió királya társasjáték
Tokió királya társasjátékReflexshop

Tokió királya – családi társasjáték 2-től 6 főig

Korosztály: 8 éves kortól

Játékidő: 5-30 perc

Játékszabály: közepesen bonyolult

Szabály magyar nyelven: innen letölthető

Elérhetőség: Reflexshop webáruház

Ár: 9990 forint

Szubjektív vélemény: Izgalmas, gyors és jópofa játék.

Értékelés: 5/5

Cat Lady

Bár gyerekkori incidens óta nem jövök ki valami jól a macskákkal, a Cat Lady nevű társasjátékba azonnal beleszerettem. Valószínűleg ebben közrejátszott annak az iróniája, hogy középiskolás koromban úgy gondoltam, a távoli jövőben majd elkeseredett macskás nőként fogok meghalni, a játék célja pedig éppen az, hogy te legyél az utca legtöbb cicust begyűjtött idős hölgye. A macskáknak olyan mulatságos neveik vannak, mint Moonbeam, Hemingway vagy Blackberry. Ebben a végtelenül mókás játékban etetni és ruházni kell a kedvenceidet, hogy sok pontot hozzanak neked.

Cat Lady társasjáték
Cat Lady társasjáték

Cat Lady – angol nyelvű társasjáték 2 főtől

Korosztály: 14 éves kortól

Játékidő: 15-30 perc

Játékszabály: közepesen bonyolult

Szabály angol nyelven:  innen letölthető

Elérhetőség: Metagame webáruház

Ár: 8990 forint

Szubjektív vélemény: Fantasztikusan ironikus macskahalmozó játék tele jópofa nevű jószágokkal.

Értékelés: 5/5

The Tea Dragon Society

A The Tea Dragon Society elsősorban a hihetetlenül bájos grafikája miatt került a kedvenceink közé, ugyan magát a játékot is szerettük. Az alapja Katie O’Neill webképregénye, a célja pedig, hogy felneveld a saját sárkánybébidet. Minél több szép, közös pillanatot szerzel vele – amiket ebben az esetben kártyák szimbolizálnak –, annál nagyobb az esélyed a nyerésre. A játék a téli teázások kötelező kelléke.

The Tea Dragon Society társasjáték
The Tea Dragon Society társasjáték

The Tea Dragon Society – angol nyelvű kártyajáték 2-4 fő részére

Korosztály: 10 éves kortól

Játékidő: 30-60 perc

Játékszabály: könnyű

Szabály angol nyelven: innen letölthető

Elérhetőség:  Metagame webáruház

Ár: 8990 forint

Szubjektív vélemény: A játék szívmelengető cukiságbomba!

Értékelés: 5/5

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek