Így épül fel, és így dől le egy 15.000 darabos dominócsoda

A 19 éves dominósztár nem csak a szabadidejében építget: az egyetemet is otthagyta, hogy a munkájára, azaz a több tízezer darabos dominó alapú építmények felhúzására koncentrálhasson.

Lily Hevesh az egyetemet is otthagyta, hogy minden erejével a karrierjére összpontosítson. Ami természetesen színes dominókból álló bonyolult struktúrák felépítését jelenti. A végtelen türelmet és kitartást igénylő struktúrákra heteket szánó dominós furcsa módon pont a rombolást és a pusztítást kedveli egyébként a legjobban: a bonyolult építmények ledöntése és az utolsó dominó eltaknyolása a kedvenc része, illetve ahogy ő fogalmaz, „ezért él”.

Épít és utazik

A Wirednek nyilatkozó dominómester minden héten feltölt egy videót a YouTube-ra, és szemlátomást tényleg a színes, műanyag téglatestek jelentik számára az élet értelmét: külön szobája van a dominóinak, és a céltalan építkezésért fizetik. A folyamatosan úton lévő Lilyt egyébként nagy cégek is felkérik időnként egy-egy dominó alapú logó és reklám felépítésére. Úgy tűnik hát, hogy ma már a rengeteg munkára pár perc alatt pontot tevő láncreakciókból, és a valószínűleg szintén órákig tartó takarításból és csoportosításból is meg lehet élni. 

Így néz ki a mester 25 órányi rakosgatás árán felépített, 15.000 darabos kedvence:

Ez pedig már egy 19 építész által, egy hét alatt tető alá hozott, 250.000 darabos projekt. Ebben is... dominók dőlnek el:

Amikor elölről kell kezdeni

A nagyobb, bonyolultabb struktúrákat külön-külön felépítő, és csak a folyamat vége felé összekapcsoló Lily persze gyakran idő előtt, véletlenül semmisíti meg a tákolmányait. Ezek a rengeteg munkát nullára író frusztráló kudarcok és balesetek ugyanakkor szemlátomást nem képesek megtörni a dominóst. Az újrakezdés és a szorgos rakosgatás után már maga rombolja le, amit felépített - ami ebben az esetben már nem lélekölő baleset, hanem győzelem.

Mustra