DVD-n jön a Bosszúállók, a Deadpool 2 és az új Star Wars is. Körkép!

Lássuk, mik lesznek legfrissebb filmek lemezen, avagy mit tudunk bepótolni, amiről lemaradtunk a mozivásznon!

Vége a nyárnak és jönnek az esős, őszi napok, a tökéletes délutánok és esték az otthoni lejátszó előtt takaróba bújáshoz, hogy egy forró tea mellett újranézzük, vagy épp bepótoljuk a tavasz és a nyár legjobb filmjeit, amik mostantól DVD-n és/vagy Blu-Rayen is elérhetőek lesznek.

Bosszúállók már az első héten

A hónap elején máris három sikerfilmmel találkozhatunk a boltok polcain, a Bosszúállók: Végtelen háború érkezik, amelyben a jól ismert szuperhős csapat a Vasemberrel meg a Kapitánnyal az univerzum fő gonosztevője, Thanos ellen harcol a Végtelen Kövekért. A Marvel éveken keresztül épített attrakciójának első része (merthogy a folytatás jövőre jön) tarolt a kasszáknál, a kritikusok és a nézők pedig egyöntetűen pozitív véleménnyel voltak róla. (IMDb 8.6; PORT.hu: 7.9; Metacritic 69%; RottenTomatoes 81%, Kritikus Tömeg 4.0)

Debütál még a Hang nélkül, mely egy poszt-apokaliptikus jövőt bemutatva rémisztget minket, ahol egy család tagjai hangra gerjedő szörnyek ellen próbálnak túlélni. Persze a csend sosem örök, így bonyodalmak és rémségek tömkelege zúdulnak a nyakunkba. John Krasinski szörnyfilmje egy látványos, egyedi élmény, mely rengeteg logikai bukfencet sorakoztat fel, a műfaj kedvelőinek mégis különleges szórakozás. (IMDb 7.7; PORT.hu 6.8; RottenTomatoes 95%; Kritikus Tömeg 3.4)

Wes Anderson mindig valami újszerű ínyencséggel rukkol elő, amit új filmje, a Kutyák szigete is alátámaszt. A filmtörténelem eddigi leghosszabb stop-motion technikával készült filmje egy szürreális jövőképet tár elénk, ahol Megaszaki zsarnok vezetője egy hatalmas hulladéklerakóként használt szigetre száműzi a város összes házőrzőjét. A polgármester fia azonban apró repülőjén elindul, hogy szeretett testőrkutyájának nyomára bukkanjon az ebek kietlen szigetén… Szenzációs animációs film, érdekfeszítő, felnőtteknek szánt mese, amelyben a szívet melengető történet mögött a gyönyörű látványvilág is elkápráztat. (IMDb 8.0; PORT.hu 7.9; RottenTomatoes 90%; Kritikus Tömeg 4.2)

Nézzétek, a Vasember van a tévében!
Nézzétek, a Vasember van a tévében!Shutterstock

Kiadásra kerül a felnőtt vígjátékok egyik legutóbbi díszes tagja, a Szűzőrség; a tavaly előtti év egyik meglepetés-horrora, a Kiéhezettek és Charlize Theron dramedyje, a Pszichoanyu is; új kiadást pedig a Coen tesók filmje, A félszemű és Tom Cruise kultfilmje, a Top Gun kap.

A folytatás gyengébb

A második hét szerényebb kínálattal szolgál, említésre méltót ezekre a napokra nem is találunk, ha éppen A Föld után újrakiadását, M. Night Shyamalan pár éve moziba küldött borzalmát nem hagyjuk figyelmen kívül.

A hónap második felének termése

A harmadik hét már izgalmasabbnak ígérkezik, az utóbbi évek legkedveltebb szájhőse új, őrült akciója kerül lemezre. A Deadpool 2-ben a felvágott nyelvű szuperarc és csapata ötven árnyalatúra rúgja szét a szürke hátsókat, majd újfent megbizonyosodhatunk arról, hogy a világot káromkodva is meg lehet menteni. Még akkor is, ha egy rusnya, összeégett arcú balek vagy. A második etapok mindig döcögősebbek, de David Leitch (akinek a John Wick és az Atomszőke is köszönhető) rendesen iparkodott, A második rész bizonyos értékelések szerint még az első felvonást is túlszárnyalja. Ryan Reynolds újra lubickol a poénokban, Josh Brolin pedig rosszfiúként küldi az áldást a világra. A lemezen egyébként lesz egy szinkronos, bővített verzió is. (IMDb 7.9; PORT.hu 7.5; RottenTomatoes 83%; Kritikus Tömeg 3.8)

Jön a Deadpool 2 is!
Jön a Deadpool 2 is!Shutterstock

Lemezre kerül Dragomán György regényének feldolgozása, A fehér király is, melynek nemzetközi sikere után várható volt a filmes adaptáció. Erre egy angol stúdió csapott le, és még 2016-ban vászonra küldték az alkotást. A regény egy drámai, szívszaggató coming-of-age történet, az író sajátos stílusával és hihetetlen korrajzával, mely kíméletlenül mutatja be a 80-as évek Romániáját. Az angol írók viszont mindezt a távoli jövőbe helyezték át, és egy modern disztópiát faragtak belőle, s ebből sajnos kiveszett Dragomán egyedisége. Ezt a nézők és a kritikusok egyaránt felrótták a filmnek, ami távolról sem képes megközelíteni a könyvet, aki viszont nem olvasta, annak még egész jó szórakozást nyújthat. De azért csak megsúgjuk: a könyvet jobban megéri olvasni. (IMDb 6.2; PORT.hu 5.0; RottenTomatoes 5.7; Kritikus Tömeg 2.3)

Hogy a B-kategóriás akciófilmek szerelmesei se maradjanak szórakozás nélkül: DVD-kiadással érkezik a Hurrikán-meló is: Rob Cohen (az első Halálos iramban és az xXx rendezője) filmjében egy csapat szélhámos próbál bankot rabolni, mégpedig a város felé érkező tornádóval. Aki ilyen őrültségekre vágyik, annak egész pontosan szeptember 21-ig kell várnia. (IMDb 5.0; PORT.hu 6.0; RottenTomatoes 44%; Kritikus Tömeg 2.2)

Kijön még ráadásul a Bébibumm is, amelynek magyar címénél csak a története szörnyűbb: egy felnőni képtelen anya kamasz lányával próbál mindenben versenyezni, és amikor az teherbe esik, kénytelen őneki is így tennie. Nos, igen, a kérdés, hogy vajon olyan rossz-e a film, amilyennek hangzik. A számok alapján igen. (IMDb 5.0; PORT.hu 5.2)

Újrakiadást kap Harrison Ford Férfias játékok című klasszikusa, valamint Stallone és Schwarzenegger közös akciózása, a Szupercella is, sőt, Brian De Palma kultfilmje, az Aki legyőzte Al Caponét is új külsővel kerül a boltokba.

Szeptember végén pedig...

A negyedik héten a Star Wars rajongók tehetik polcukra a Solot, bár vélhetően nem mindenki tesz majd így, hiszen a film kritikái eléggé megosztóak voltak. A sok újraforgatást és kirúgott rendezőt megélő akciófilm májusban került a mozikba, a pénztáraknál pedig olyannyira alulteljesített, hogy a Disney befagyasztotta a már betervezett folytatásokat és spin-offokat. Ron Howard filmjét nem mellesleg a kritikusok is szétszedték. Tény, Alden Ehrenreich messze nem Harrison Ford, és a stúdió nagy fába vágta a fejszéjét. Csubakka viszont ugyanúgy morog ebben is. (IMDb 7.1; PORT.hu 6.5; RottenTomatoes 71%; Kritikus Tömeg 3.2)

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek