Így vesz le a lábadról egy profi bókoló

A régebben a brit királynőnek dolgozó Myka Meier protokollszakértő szerint nem mindegy mikor, és hogyan dicsérünk, különösen, ha mások otthonáról vagy ruháiról van szó.

A brit királyi család szokásait is jól ismerő Meier szerint mindenképp jó ötlet megdicsérni a másik megjelenését vagy teljesítményét - ez is olyasmi ugyanakkor, amit lehet jól és kiválóan is csinálni. A bókolás rejtelmeiről az Apartment Therapynak nyilatkozó szakértő szerint a következő dolgokra érdemes odafigyelni áradozás előtt/közben.

1-2-3: Áradozz!

Meier szerint az időzítésen is sok múlhat. Érdemes azonnal, a megdicsérendő dolog felbukkanásakor reagálni. A bókok ugyanis jóval őszintébbnek tűnnek, ha nem 10 perccel egy új ruhában tündöklő barátnő felbukkanása után lép valaki akcióba. Ráadásul, még beszélgetésindítónak is kiválók.

De szép a ruhád!
De szép a ruhád!Shutterstock

Ne kérdezd meg, honnan van!

Nem feltétlenül jó ötlet viszont rögtön az után érdeklődni, honnan való egy ruha vagy bútordarab. A bolt vagy a márka megemlítése ugyanis arra is fényt derít, mennyibe került valami, ezt pedig sokan kifejezetten kínosnak találják. 

Eredeti?

Hasonlóan problémás lehet azután érdeklődni, eredeti-e egy ruha vagy festmény. Nem csak a másolatokat lehet szégyellni: sokan pont azt szégyellik, ha kiderül, milyen sokat költöttek valamire. 

De szép kép, eredeti?
De szép kép, eredeti?Shutterstock

Te fogytál!

Mivel sokan vannak, akiknek nincs ínyére, ha a testük is szóba kerül, érdemes általánosabban fogalmazni, és inkább a ruhadarabot megdicsérni, vagy csak azt szóvá tenni, hogy jól néz ki a viselője, a fogyásra vonatkozó megjegyzések nélkül.

Az sem árt, ha működik

A dicsérő szavak lényege természetesen tényleg az, hogy jobban érezze magát a címzett. Tehát ha nem őszinte a dolog, és csak azért, hogy csatlakozzunk a hajbókolók táborához, fölösleges ilyen manőverekbe kezdeni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra