3+1 könyv: ezeket vidd magaddal a strandra!

Mutatjuk a négy kedvenc könyvünket, amiket szívesen vittünk magunkkal a strandra, és neked is ajánljuk, hogy nyaralás előtt szerezd be.

A sármos titkosügynökök, a cowboykalapos macsók és a borostás kalandorok ideje lejárt. Eljött a nők ideje, mind regényíróként, mind főhősként. Többé nem várnak arra, hogy köpenyes vagy szuperkütyüs férfiak siessenek a segítségükre. Olyan könyveket hoztunk nektek, amik középpontjában különleges nők és sorsok állnak.

1. Cecelia Ahern: Lantmadár

Solomon forgatócsoportjával együtt tér vissza az ír vadonba, hogy pontot tegyenek dokumentumfilmjük végére. Az erdőben azonban új témára találnak: Laurára, aki gyerekkora óta magányosan él egy kunyhóban, ráadásul nem mindennapi tehetséggel született, bármilyen hangot képes utánozni a madárcsicsergéstől a kávéfőző kotyogásáig. A csapat meglátja a lányban a lehetőséget, és magával viszi a nyüzsgő Dublinba, ahol Laurára egy tehetségkutató műsor is lecsap. Az Utóirat: Szeretlek óta Cecilia Ahern tizennégy könyvet jelentetett meg, legújabb műve, a Lantmadár kedves és elgondolkodtató történet arról, hogy egy magabiztos ember hogyan formálódhat át a nagyvárosi nyomás alatt, és végül, hogyan találhat vissza önmagához.

(Athenaeum, 3999 forint)

2. Sofia Lundberg: Az elveszett nevek füzete

Doris édesapjától kapott egy piros címes füzetet, amibe élete során azoknak az embereknek a nevét jegyezte fel, akiket a barátjának tudhatott és óhatatlanul azokét is, akik fájdalmat okoztak neki. A nevek mögött álló emberek egyre fogyatkoznak, ezért Doris szorgalmasan leír mindent, ami az emlékeiben megmaradt róluk. Közben feltárul az ő sorsa is, ami Svédországból egészen Párizsig repítette, ahonnan eljutott Amerikába, és túlélt egy háborút, mindeközben nem csak barátokra, de szerelemre is találva. Az elveszett nevek füzete megkapó könyv sorsról, szerelemről és kitartásról. 

(Alexandra, 3999 forint)     

Cecelia Ahern: Lantmadár és Sofia Lundberg: Az elveszett nevek füzete
Cecelia Ahern: Lantmadár és Sofia Lundberg: Az elveszett nevek füzete

3. Margaret Atwood: A vak bérgyilkos

A Szolgálólány meséje című regényből készült nagysikerű sorozat megjelenése után Margaret Atwood neve világszerte ismertté vált. Az újabb és újabb, magyar nyelven megjelenő könyveit a hazai közönség is szomjazza. A vak bérgyilkos okosan megírt regény, ami nem hazudtolja meg az írónő hírnevét. A monumentális történet három szálon fut. Iris nyolcvanhárom éves, úgy érzi, élete vége felé közeledve meg kell osztani eltűnt unokájával mindazt, ami vele és a titokzatos körülmények között autóbalesetet szenvedett húgával, Laurával, A vak bérgyilkos szerzőjével történt, ezért írni kezd. A fiú és a lány elhagyatott parkokban és koszos szállodákban ejtik meg légyottjaikat, mindeközben a fiú távoli bolygók népeiről és a vak bérgyilkosról mesél. A szálak az utolsó oldalakon futnak össze, mindaddig izgalomban tartva az olvasót.

(Jelenkor, 4499 forint)

+1 Katherine Arden: A medve és a csalogány

Katherine Arden regénye varázslatos orosz mese, ami egyszerre szól egy korlátok között élő lány bátorságáról, aki képes megküzdeni démonaival és a modern nőről, aki kezébe veszi saját sorsát. Vaszilisza nem mindennapi kislány. Miközben nővére a házasságra készül, ő legszívesebben dadája meséit hallgatja, fára mászik, lovagol, az erdőt járja és manókkal, szellemmekkel beszélget, akiket egyedül ő lát. Hamar rájön, hogy ezek a lényeg nem csak jók vagy csak rosszak, őket is ugyanaz hajtja, mint az embereket a faluban, a szükség. A medve azonban ébredezik, aki félelemre és hódolatra vágyik. Katherine Arden úgy eleveníti meg az orosz mítoszokat és népmeséket, hogy mondanivalójuk ma is érvényessé váljon. Az északi erdő legendájasorozat első része.

(Alexandra, 3999 forint)

Margaret Atwood: A vak bérgyilkos és Katherina Arden: A medve és a csalogány
Margaret Atwood: A vak bérgyilkos és Katherina Arden: A medve és a csalogány
Oszd meg másokkal is!
Mustra