Rasszisták a svájci rendőrök? A Lonley Planet útikalauza szerint igen

Az utcán járőröző, svájci rendőrök célpontja az etnikai kisebbség a Lonley Planet útikalauza szerint.

A Lonley Planet Svájcról szóló útikalauzában arról írt, hogy a helyi rendőrök nagyobb valószínűséggel állítják meg az afroamerikaiakat, ázsiaiakat, etnikai kisebbségeket, olvasható az Independent oldalán.

"A svájci rendőrség kevéssé látható, ennek ellenére hírnevet szerzett abban, hogy a megkérdőjelezhető szükségességű, véletlenszerű utcai igazoltatások nem európai hátterű vagy megjelenésű személyek a célpontjai" - írja a Lonley Planet.

Markus Berger, a Switzerland Tourism szóvivője a Traveller.com-nak azt nyilatkozta, hogy a megalapozatlan vádakat rágalmazásnak tartja, hiszen Svájc nagyon biztonságos ország, éppen ezért választja sok turista.

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!Philipp Schmidli / Getty Images Hungary

A Lonley Planet állítása szerint nem félelem vagy szívesség mondatta ezt velük, csupán szem előtt tartják a Svájcba utazó turisták védelmét, és szeretnék, hogy ott-tartózkodásuk során minél jobb tapasztalatokkal legyenek gazdagabbak.

"A svájci rendőrségről szóló írásunk a nem európai hátterű vagy megjelenésű embereket érintő, véletlenszerű utcai igazoltatásokon alapul, amely mind nyomtatásban, mind az online felületen megjelent először 2012-ben, majd a frissített változata 2017-ben, hiszen íróink még ma is kapnak beszámolókat arról, hogy hasonló esetek továbbra is történnek" - mondta a Lonley Planet.

"Mindazonáltal tisztában vagyunk azzal, hogy az úti célok folyamatosan változnak, amit kötelességünk írásainkkal tükrözni. Folyamatos kutatómunkát végzünk a helyszínen annak érdekében, hogy tartalmaink a lehető legfrissebbek legyenek, és minden alkalommal újragondoljuk leírásainkat, amikor frissítjük az útikalauzunkat. A következő három hónapban több újságírónk is ezen dolgozik Svájcban" - tette hozzá.

"Számunkra elsődleges fontossággal bír, hogy őszinte és elfogulatlan beszámolókat biztosítsunk az utazóknak annak érdekében, hogy minden olyan információval rendelkezzenek, amelyek segítségével a legtöbbet hozhatják ki útjukból. Ezt szem előtt tartva nem tehetünk semmilyen ígéretet a jövőbeli írásainkat tekintve, de felismertük, hogy az úti célok kutatási ciklusunk alatt jelentősen megváltozhatnak, amikre mindig reflektálni fogunk frissítéseinkben" - ígérte a Lonley Planet.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek