Esküvői trendek, amelyeket jobb, ha messziről elkerülsz

Az esküvőszervezők szerint jobb nem bedőlni a most még sikkesnek tűnő, de hamar elcsépeltté váló, múló trendeknek.

A legízléstelenebb, a legkevésbé praktikus vagy csak simán fölösleges esküvői trendeket összegyűjtő esküvőszervezők szerint számos olyan, első látásra divatosnak tűnő apróság létezik, ami többet árt, mint használ. A hét esküvőszervezőt kikérdező Vogue szerint ezeket a trendeket érdemes elkerülni, ha idén házasodsz.

Falak, tornyok

Többen kiemelték például, mennyire utálják a virág-, üzenő-, és… fánkfalakat. A virágokkal borított falakat és mennyezeteket savazó Bryan Rafanelli szerint a virágfalaknak egyszerűen „befellegzett, végük van, ideje eltűnniük”. A falakra allergiás Rafanelli ezenkívül az üzenő falakat is meglehetősen elcsépeltnek érzi, az egyre divatosabb fánk falanxok pedig szerinte egyszerűen nem illenek az esküvőkhöz. Egy másik esküvőszervezőnek, Mark Eliotnak inkább a pezsgős poharakból felhúzott tornyokkal van baja:

A pezsgőtorony kétségkívül jól fest majd a fotókon, egyetlen apró kis lökés elég ugyanakkor ahhoz, hogy összedőljön az építmény – mondta el Mark.

shutterstock 515693902

Antik evőeszközök, díszek

A túlságosan apró, és a részeg vendégek kezébe egyáltalán nem való, értékes evőeszközök, kristálypoharak és porcelánok szintén kerülendők Rafanelli szerint, csakúgy, mint a barokkos ráncokba szedett, sikkesen gyűrött terítők.

A terítőket csomókba és ráncokba szedő, holland csendéleteket idéző trendek a valóságban rendetlennek tűnnek és a legkevésbé sem praktikusak – foglalta össze egy másik szervező.

shutterstock 502050859

Digitális meghívók

A szervezők emellett a digitális meghívókkal sincsenek kibékülve.

„Túl személytelenek. A hagyományos meghívókat az esküvő után is elő lehet venni, ráadásul kifejezetten jó érzés olyan levelet kapni, ami nem szemét” – így Marc.

Fölösleges ajándékok

A teljesen fölösleges, gravírozott dísztárgyakra és poharakra többen is kiakadtak: Ha nem ehető, nincsen semmi értelme – foglalta össze röviden az egyik szervező.

Zsákvászon

A rusztikus hatást keltő zsákvászon csodák és befőttesüvegek annyira elcsépeltek, hogy néhány szervező számára „már az is fájdalmat okoz, ha hallaniuk kell róla”.

Egyszínű, egyhangú terek

A túlságosan is egyhangú, egyetlen színkombinációk helyett érdemes több színben és stílusban gondolkodni és így megkülönböztetni egyes tereket a többitől.

Próbáld meg elkerülni, hogy minden mindenhez passzoljon a nagy napon. Legyen témája az eseményeknek, de nézzen ki minden pontosan ugyanúgy – az unalmas és ódivatú benyomást kelt - mondta el Emily Pinon

shutterstock 252002350

Ne utánozz másokat kényszeresen!

És bármit is csinálsz, indulj ki magadból és ne Harry és Meghan Markle esküvőjét majmold! Az esküvőszervezők által összedobott teljes tiltólista itt tekinthető meg.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek