10 kérdés a Kacsamesékről. Képben vagy még?

Április 9-től vadonatúj részekkel tér vissza a Disney Channel képernyőjére a 90-es évek kultikus rajzfilmsorozata, a Kacsamesék. Mennyire emlékszel a vasárnap délutánok hőseire?

A sok izgalmat, élményt, rejtélyt kínáló rajzfilmsorozat először 1987 és 1990 között került adásba Amerikában, ezt követően hazánkban 1991-től 1995-ig a Walt Disney bemutatja című vasárnap délutáni családi tévéműsor részeként is vetítették.

A történet onnan indul, hogy a rágópapírokból is jól ismert Donald kacsa bevonul a haditengerészethez, három unokaöccsét, Nikit, Tikit és Vikit pedig a saját pénzébe fejest ugró kacsamilliárdosra, Dagobert bácsira bízza. A nagy kalandok azután rablókkal, egy kacsaboszorkánnyal és a hápburgi üzleti élet másik meghatározó figurájával, Flintheart Glomgolddal való konfliktusok körül bontakoznak ki. Persze amíg az embernek (kacsának) olyan ügyetlen pilótája van, mint Kvák kapitány, igazából nincs is szüksége ellenségre. 

dt2.gif

Mai kvízünkben te is tesztelheted, mennyire emlékszel a kilencvenes évek olyan meghatározó figuráira, mint Szaki Dani, Dagobert McCsip, vagy Beakley asszonyság!

A játék lezárult.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek