6 üdülőhely, amelyért rajong a brit királyi család

Néha csak Skóciáig futnak, de azért Afrikában is megvannak a törzshelyeik.

A Business Insider szerint többnyire olyan helyeket szeretnek az uralkodói család tagjai, amelyek nem csak szépek, de csendesek is. Vagyis hogy elzárhatók ott a család tagjai, mint egy konzervben. Egy jó nagy, és kényelmes konzervben.

Skócia

A pénz természetesen nem akadály, amikor a királyi család útvonalat tervez. Olyan tehát ritkán fordul elő velük, hogy Skóciába igyekeznek, de csak Sheffieldig jutnak. Van Skóciában egy hivatalos rezidenciája is a brit uralkodói családnak, a kedvencük azonban a látogatók elől elzárt balmorali kastély. A nyári rezidenciaként funkcionáló házikóban próbálták átvészelni egyébként a család tagjai a Diána hercegné halálát követő időket is. A 260 négyzetkilométeres birtokon vadászgatni, halászni és lovagolni is tudnak a család tagjai.

Balmorali kastély
Balmorali kastély

Kenya

Vadászni Kenyában is lehet, a generációk óta rendszeresen látogatott ország azonban számos jelképes eseménynek is otthont adott már. Itt tudta meg a később is visszatérő II. Erzsébet, hogy királynő lesz, és Vilmos herceg is itt, a Kenya-hegy lábánál kérte meg Kate kezét.

shutterstock 662889487

Botswana

Henrik herceg és menyasszonya, Meghan Markle ugyanakkor nem Kenyában, hanem egy másik afrikai országban, Botswanában jöttek össze, itt nyaraltak ugyanis először együtt. És mindketten azt nyilatkozták, hogy az utazás során lett igazán szoros a kapcsolatuk. Meghan gyűrűjének egyik gyémántja is innen származik egyébként.

shutterstock 710183896

Nevis

Az elképesztően puccos kis zászlóval rendelkező sziget Diána kedvence volt, de Henrik és II. Erzsébet is járt már itt. A Saint Kitts és Nevi Föderáció teljes jogú államát egyébként 1983 óta hivatalosan II. Erzsébet irányítja, ide tehát tényleg szó szerint hazajár a királyi család.

shutterstock 758929399

Alpok

Klosters és Courchevel a legnépszerűbb célpontok. A svájci Klostersben például még a családtagokról elnevezett sífelvonó kabinok is vannak, Courchevel pedig arról „nevezetes”, hogy síelt először a szüleivel Sarolta. Aki pedig Diána emléktúrát szervezne, annak Lechet kell célba vennie.

shutterstock 323642456

Mustique

A magántulajdonban lévő sziget nem csak a szépsége miatt népszerű. A búvárkodó, vitorlázgató és teniszező rojálok ugyanis garantáltan háborítatlanul nyaralhatnak a teljes egészében kibérelhető, és magángéppel megközelíthető szigeten.

shutterstock 680888668
Mustra